Каде бевте на ОРЛ, и колку ви наплатија? Како заклучија дека се работи за алергија? И колкаво е детенцето?
Кај Николче Маркоски во Ремедика, мислам дека 2700ден со тој прегледот со камера. Три ипол години е ама не се работи за алергија туку трет крајник. Аериусот е за да се намали отокот позади и да намали хрчењето. Спие со отворена уста, хрчи, носот стално си тече, стално е болен со долги кашлици, често инхалации правиме со кортаир зашто дишењето се влошува. За вадење се крајниците ама ми рече докторот да се потрудиме вака подолго да издржи.
@Minnie-e јас мојот една недела подле сипсници го вратив и добро помина. Кај секое дете е индивидуално, ама ако имаш можност почувај го. Не мораш во козле, ама бар матичен да го чуе штом уште е интензивна кашлицата. Да не е сув воздухот. Мојот кога е посув воздухот во спална знае да прохрчи ноќе. Температурата нема врска ако е соодветно облечено.
Знам дека се дефицитарни матични педијатри ама под хитно да го смениш сегашниов, нема смисла вака што те мотка
Смета до бесвест, не боли, боцка, неможеш око да отвориш. Поминува за еден ден отприлика. Мое лично искуство.
Офф се надевам толку брзо дека ќе помине и кај синчето, мислам од плачење го иритира повеќе, многу се жали. Фала за искуството.
Во Козле го носам од старт, они му препишаа и антибиотик, сабајлево ја испи последната доза, секако ни кажаа на контрола да одиме таму, утре одиме обавезно. Ако тррба и ртг ќе побарам, мн време не се смирува кашлицата, има подобеување ама не сосема.
Ќе ве прегледаат сигурно таму што они ве воделе. Не мора да значи ништо, кашлица може да трае и подолго, ама дека јас има тазе неубаво искуство па малку повеќе со претпазливост пристапувам. Со лесно и нека поминува.
Не не, не се секирај, со нив добро искуство имаме. Туку со кашлицата, големиот ми беше без ниеден друг симптом освен кашлица (нос, температура, малаксаност) а излезе дека има пневмонија, па затоа сега почесто носам на контроли кога кашла.
Да да, исто имам поминато, само кашлица и на крај бронхит, затоа си го носам во Козле директно да ми го проверат убаво, лежевме и во болница таму, баш бев задоволна, ама јас лично си го земав здравјето, ете утре ќе видиме што како ќе бидр. Плус има и стрептокока на брис.
Majki ajde pomagajte, sin mi ima 4ipol i pocna non stop da faka bakterija vo nos streptokoka pneumonia koja mu pravi tt kaslica i grlovo odma zagnoeno i non stop e so antibiotik.Sto da mu kupam nesto za imunitet da go kreneme malku a i koja mast kako za preventiva da ja stavame vo nos . Inaku ima primeno i vakcina za streptokoka Odi vo gradinka od godina ipol i do sega nemal vakov problem kako vo posledno vreme
Дали некое детенце во скоро поминало Корона? Болни сме јас и синчето, јас со симптоми веќе 5,6 дена и од вчера на Зинат. Почна од грло, фатен глас, па цело грло ме болеше, нос фати да тече, гласот ми беше 2,3 дена скроз фатен и сега едвај зборувам, многу ми е фатен уште. Вчера тест од аптека направив, позитивен. Синчето е од вчера со температура, сува кашлица, без апетит, гадење и вчера крв од нос му течеше еднаш. Што да очекувам.. денес ќе одиме на лекар. Дали бранов е тежок? Колку време треба да се изолираме? Јас еве ме 6ти ден, а не сум ич подобро... туку полошо, кашлам корнам од вчера. Башка дека различни ни се симптомиве, да не е друго кај него...
Мајки, да ве прашам . Вчера му дадов на синчето од Виранто сирупот. 5мл сабајле, 5мл навечер. Дали и денес треба да дадам ? Или само еднаш се дава?
Ако има уште симптоми може да продолжиш и цело шишенце да го дадеш, нема штета. Јас обично не прекинувам за еден ден. Барем три дена давам.
За превентива пробајте спреј диво оригано. Се дава додека има симптоми, но не повеќе од 7 дена колку што јас знам
Вчера повраќаше пола ден потоа имаше само нагони, ама се смири тоа. Денеска дијареа. Додуше од 8 утрово до сега, два пати само, ама очекувам пак. Дали да рачунам дека е стомачен вирус? Сме немале тоа до сеа.