Ние, 7 души меѓу кои бебе 3 недели, бебе 6м и дете 4г. Бебињата темоерстура 2 дена и многу секрет во нос премногу. Големиот син без темп со мрсули и кашлица, еве 7 ден уште му се слева, кашла. Јас со сува кашлица до повраќање. 7 дена ме држеше.
Maliot od deneska cudno mi odi kako da ja zavlekuva nogata t.e kako da kucka. Go proveriv nema povreda i nema nikakva bolka. Denovive kako zatnat mi e , neznam dali e mozno virusot sto go napaga kolkot ili nesto drugo e vo prasanje. Utre kw go nosam na dezuren, nekoj ao slicno iskustvo ?
И мојот сега последно кога беше болен се жалеше на ногата, му давав сируп за болка и помина кога оздраве. Ама мислам цела недела се жалеше дека го боли.
Ama onaka naizgled kako poinaku da odi ili samo na bolka se zali. Mojot seuste ne se zali na bolka, koga ke mu recam ajde odi da vidam kako cekoris toj se smee i izveduva, a jas otkako go zabelezav mira nemam....
Да, фати ковид. Имаше 2 дена температура и многу секрет во нос, вадевме нон стоп. Кај толку мали бебиња може да искомплицира, баш кажа докторката имаа и хоспитализирано неколку бебиња со ковид.
Здраво Мајки дете од 14 месеци ми има стомачен вирус повраќаше се смири сеа има уште дијареа што да му дадам да јаде на се ми се гади несака ништо освен бисквити и со сила ориз и компир друго што да му дадам си цица вода несака
Nema apetit. Po malce davaj mu, po nekoe lazice kiselo mleko drobeno, supa drobena, Lebce korka neka grizi, morkovce neka grizi, cajce od kora od kalinka samo treba da se isusat za da si imas po potreba, solenki mozes da Dades, banana, peceno jabolce, pilesko mevce vareno, od se po malce. Namnogu da pie tecnosti.
Здраво Детето има хемофилиус инфлуенца во нос.. Прв пат ја фаќа и од што прочитав на нет се извадив од памет…. Матичната од амоксиклав (бидејќи капла корне и цел секрет и е залепен на плуќа) ја префрли на трицеф Има ли некој искуство со оваа вирусна бактерија? Недела дена веќе како кашла корне имаше темп 2 дена макс до 38,2 и сама си спаѓаше…
Здраво мајки, Ќерка ми има 19 месеци, од вчера има дијареја до сега 5 пати и не сака да јаде и општо е пробирлива се мачиме со јадење. Матичната не работи. Некој совет што да и давам? Инаку пред 1 месец имаше стомачен вирус.
Dia stop kapki do Sega najefektivni. Promena na hrana, ko so pisav pogore, pomalce mleko skoro ic I seker ne se dava.