Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    2.997
    Ne wajata uste tolku praj, bas imav sporedeno ko fati mojot, davav waya uste pojke, ova dia stop e isklucivo probiotic za bebe za pri prolivce, a waya za sekoj den davam. Mlekoto kolku so mozis pojke so voda rastvoraj kolku da gleda mleko, kiselo mleko se preporacuva balans.

На Butterfly1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Моментално ја има син ми, само плус во грло и на очи се префрли. Од многу секрет спушти на плуќа, бронхит има. Му препишаа панцеф 10 дена да пие и инхалации прво со вентолин после со атровент.
    Ама нема зошто да се плашиш, сигурно на нет си читала за другиот тип Б, овој е тип А и е чест кај деца.

3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.351
    Допаѓања:
    5.240
    Кај нас кога почна во градинка фати во нос, со многу секрет и тт над 39.
    После 3 дена од панцеф се намали тт. А кашлица уште 3 недели имаше.

4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.927
    Допаѓања:
    23.906
    Дали има некој спреј да се прска во уста кај дете со сипаници? Има многу во устата и ништо не јади :(

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Проафтол ако има за деца незнам прашај во аптека

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058

Фала Ви, трицеф ни препишаа ради кашлањето не подносливо беше веќе :hug:

На brm_brm и unearthlysarah им се допаѓа ова.
  7. sandza

sandza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2019
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    179
    Мајки од Охрид зашто нема дежурен педијатар??? И дежурната аптека само по повик и извештај специјалист дава лек...ужас

8. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.666
    Нема за викенд ни на болница ни приватните работат...оди струга на детско,ќе добиеш и извештај и ќе земиш што ти треба

9. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    1.448
    Дувавме свеќички со синко, додека ја соберам тортата апнал од свеќичката и проголта. Има ли простор за паника, да го носам ли на доктор или ќе го искака? Што мислите, ептен ме фати паника. 22 месеци е

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Ќе искака, најстрашно е батерија ако лапне зошто испушта киселина, се друго ќе се искака, да не си го видела си немала ни да знаеш дека нешто лапнато во какушката ќе и видела :)

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    7.963
    Имавме бактерија у нос третиравме локално. во вторникот имавме негативен брис, во петокот прими мрп вакцина, направивме крвна слика и ми дадоа зелено светло иако лимфоцитите беа благо покачени.
    Вчера вечерта почна од нигде никаде носето да и тече и ноќва стана лом со мрсули па дури и да поткашлува зарем е можно веќе ова.
    Никако да се откачиме од овие мрсули.
    Како ќе знам дали спушта на гради?
    Освен диво оригано, смеам инхалации со физиолошки на своја рака или со синомарин? При бактерија не се препорачуваше инхалации нели ама со оглед дека ја исчистивме завчера ваљда за два дена не закачила пак во градинка. Среда,четврток и петок беше во градинка ама не седеше многу сат и пол, 2.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.915
    Допаѓања:
    13.529
    Не да може одма. Мојата почна од четири години во градинка и првата година секој трети ден беше болна.

13. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    7.963
    Мислев за бактеријата ваљда не може пак одма да ја префати. Да не е од вакцинава намален имунитет, дека тој ден кога ја вакциниравме прво крвна слика правевме имашe благо покачени лимфоцити ми рекоа некое вирусче моментално.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Епа од вирусчето и е :) ќе помине.

15. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    7.963
    Ама тогаш искрено никаков симптом немаше а од вчера вечер наеднаш носот почна да и тече. Во спиење бетер стана полна секрет. Ме плаши што почна и да кашла.
    До сега никогаш не кашлала. Се мислам да ја носам на преглед да не чекам до утре

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Однеси ја секако ти, но додека кашла ќе го исфрла секретот сега секако и е намален имунитетот и настинка може да ја има фатено и ако е топло дома. Доколку има секрет мислам дека можеш да правиш инхалација со синомарин чисто да и олесни.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.486
    Допаѓања:
    76.653
    После 5 дена температура, на синчево прееска му се слоши пребледе и температурата падна 35.5, па 35. Ваљда толку беше и нема пак да качува? :(

18. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.508
    Aj sto nema za vikend i sred nedela da pojdis ne te primaat. Mi se desi so malata nokno vreme da krene temperatura i da povraka i ajde nie odma na detsko. I ne ne primaa sme nemale upat od maticen. Pa ako rabotese maticniot vo 23h tamu ke odev. I od tuka Struga. Tamu odma ne primija nikoj nisto ne ni pobara. Ohrid uste ednas so noga ne stapnuvam vo detsko...

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    4.825
    Мајки детево во петокот беше затнат,па носот му течеше, па кашлаше температура креваше на 12 саати до 38,8 макс со парацетамол му спаѓаше, го носев на преглед нема ништо на гради, нема црвено грло не е за антибиотик. Во саботата по ручек крена еднаш и до вчера вечерта не крена температура. Сабајле во 3 пак имаше 38 за пола саат се испоти и му спадна сама, денес во 3 пак исто, сега еве пак.
    Си велам не е страшно чим сама спаѓа ама нормално е? Прв пат е вака после вирус.

20. Capricorn489

Capricorn489 Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Знаете ли како да одлеппиме газа од отворена рана? Стававме многу хидроген, читав така требало ама дете плаче корне, не дава вика дека многу го боли и не успеавме:( Колку често треба преврски - ништо не кажаа а мене не ми текна да прашам. Инаку на лактот е раната.