So sterilen fizioloski rastvor. Posle cistete so hidrogen I jod. No najdobro za da ne napravite nekoja infekcija pojdete na bolnica da mu napravat prevrska.
Majki, denes malata ja primetiv deka so desnata noga kako da krivi, potocno da recam podzakucuva. Prvenstveno ova go primetila majka mi nadvor koga bile, no apla go gledam i jas sega. Se izvadiv od pamet, od sto moze da e? Da padnala pa da ja boli pri odenje? No na primer skoka na krevet kako nisto da ne e. 21 mesec e.
Однеси ја на педијатар, па ќе ве насочи ако има проблем каде да се обратите. Може да е ради мн работи ако е навистина така
Bevme vo Sistina na urgentno, ne upati da napravime eho na kolk. Se somneva na izliv na kolk, navodno dosta cesta i ne strasna pojava, koja bara samo strogo miruvanje. So Gospod napred, ke vidime utre. Pisav tuka so nadez deka mozebi nekoj ke pise iskustvo, iako neli ne sekoja pojava e od ista pricina.
На син ми му беше црвено грлото, но крвната слика искочи супер и не му дадоа антибиотик. Прсксв Ацидусалус спреј, давав мед и кромид, чај од кромид и лимон и за 2 дена беше супер.
Малиот мој имаше често.. После настинка, инфекција на респираторен тракт (после недела, две) обавезно му се појавуваше одлив.. Поминуваше само од себе за неколку дена, давав само блок макс... Не е страшно ако е тоа.. Да не сте лечеле стрептокока сега брзо, најчесто тоа е причината.
Бањајќи го малиот 6 години приметив дека едната страна на кутето со се едниот тестис му е отечено на допир многу тврдо. Го прашувам дали го боли вика малку дали се удрил негде вика дека не се сеќава. Вака трча скока не го боли. Што може да биде сте имале ли ваков или сличен проблем? Секако ќе оди утре кај матичната.
Не е само Охрид и нас колку пати не вратиле, велат ако немаш упат од матичен ондак оди на брза помош таму ќе ти дадат… малце безвезе, тешко тој што има мака
Вака ние тешко да ти дадеме одговор, зависи од состојбата на детето дали е малаксано, без енергија, што укажува крвна слика/брис… малку црвено грло во наш случај сни лекувале со мед поминувало, имало случаеви и баш црвено грло кога бил целиот малаксан, кс крш, леб в уста не ставал тогаш антиб не ни бегал ..
Кај син ми беше така проверивме мокрача малку покачени леукоцити, правев промивки со камилица и мачкав канестен крем. Однеси го на матичен види шо ке кажи.
Dali ste zaprimetile koga davate sirupi vitaminski, decava poveke navecer mockaat? Davam defendil, pikovit I propolis pred spienje,go prekinav I ne mocka mnogu cesto.
Бев и на второ мислење. Исто ми рекоа антибиотик. Никогаш не била ваква омалаксана, нерасположена. Ништо не јаде цел ден, пробувам џабе многу малку. Барем цица. И температура има константно. Кашла многу. Цела е затната,не може да диши постојано носот и тече. Цела е размрсулавена плаче цело време и многу у лиги и течат. Вака никогаш не била. Прв пат пие антибиотик и не знам како да и го дадам уста не отвара не сака ништо ни да пие ни да јаде па за да ја залажам. Пробувам на сила со шприц пола го голта пола плука. Навечер и се слева секрет кашла и се љути и почнува да плаче не можам ни да спијам како зомби сум. Од вчера давам антибиотик ама не гледам подобрување
Naprajvte krv slika so crp? Ako e virus antibiotikot ne deluva. Ako e bakterija utre treba da pocni da deluva. Place oti ja boli grloto I nisto ne mozi da kasni, davaj I potecni raboti, Kako supa, kiselo mleko zatopli go, cokolino I neka cica. Davaj vitamini I probiotic obavezno. Antibiotikot izmesaj go so edno lazice kasicka od banana I so lazice ke I davas, na hranilka ke ja drzis dolu na vratot da se ispravi da go goltni I da ne ispluka, I da poplaci toe mora da se dava tocno kolku so ti rekla doktorkata. Sega vi e pocnat veke mora da se ispie. Barem ke si bidi potkrepena I vo slucaj da e virus da ne razvie bakterija. Samo ne zaboravaj probiotik. Ke I pomine pocna sezonata na nastinki kaj decava, arni si bevme celo leto, kaj mene e problem so odma me faka I mene I soprugot, se zaedno prelezavme I e mnogu macno.
Покрај образ шприцај со шприц по мала количина, ќе го голтне сирупот. Мислам дека 2-3 дена е потребно да пие антибиотик за да се види подобрување. Ако не сака да јаде, не е толку страшно, нормално е болно дете да нема апетит. Најбитно е течности да прима и електролити.