Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Во јуни две години ќе прави мојата.

2. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Hmmm zar taka funkcioniraat tamu jas imam odeno tuka mn cesto i sum zadovolna zemaat bris krv urina i se ispituvaat sega za rezultati se pocekuva malku ama istiot den dobiva i soodvetna terapija. Me cudi za tu da e taka

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.118
    Допаѓања:
    40.481
    Имате ли некој совет како да му помогнам на мали. Вади тројки и има афта. Преку ден се држи, ама навечер има страшни болки и цело време се штрека и плаче. За афтата денес прскав проафтол, ама за забиве немам памет како да му помогнам. Што можам да му дадам за ублажување на болките?

4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Давај му навечер сируп за болка парацетамол или блокмакс, да не се мачи детето.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    Од четвртокот вечерта почнавме да пиеме антибиотик зинат во вид на апчиња по 2 пати на ден ова е трет ден досега само 4 пати се напивме денес имаше еднаш пролив па решив вечерва да не му давам антибиотик. Се сеќавам пред неколку месеци пиеше коалмацин и по два дена фати исто пролив бев до аптека по линекс ми рекоа дека најдобро е да го прекинам антибиотикот. Инаку пиеме веќе 10тина дена пробиотик бидејќи два месеци сме под некаква терапија,дали со капки дали антибиотик... Ваше мислење? За на матичен дури понеделник :|

6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Ако е масно ткиво ставај топли облоги.
    Многу се досадни и траат со месеци, кај син ми имаше период кога едно ќе помине друго ќе излезе. Едно стоеше дури шест месеци.
    Еве веќе две години нема ништо.

Мене докторот ме советуваше да ставам топло.
    Ако не дозволува вака, ставај кога спие. Загреј вода колку може да издржи и со газа или памучно крпче ставај на окото по неколку пати во денот.
    Кај деца е полесно, порано или покасно поминуваат, кај возрасен е тешко, мора хируршки зафат.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Антибиотска терапија не се прекинува, посебно не на своја рака, кога се пие се пие до крај. Која е таа аптекарка што така те советувала???
    Нормално е да има течна столица при терапијата. Течна столица не е пролив. Како го даваш пробиотикот? Тој се дава на средина помеѓу двете дози антибиотик, или барем 3 часа пред или после антибиотикот, во спротивно нема ефект.

На kikin, joy1, marchi-cool и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Ne se prekinuva antibiotik. Koga vekje ste pocnale se tera do kraj.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Monella еве слика, педијатар рече дека е јачменче . Сега ставам само од маста, оти со капките е невозможна мисија. И држам топло , вчера пукна се надевам брзо ќе помине и веќе да не излегуваат .
    Фала за споделеното искуство

Прикачени фајлови:

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.600
    Трета среќа, добивме капки.

Треба ли брис за да делуваат(бидејќи не добивме) или се универзални за сите проблеми од овој тип.
    Еве го составот. Ми рекоа антибиотик е, на двете да им давам бидејќи и на средното и се врати а на најмалото се влоши состојбата.
    Имаат зелени мрсули и од нос:@.

Со неисчистени гурелки ги однесов за сериозно да не сфатат па да дадат нешто:tmi:
    F817F490-B2A2-46DA-9291-791F116E09C6.jpeg

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Nie cekavme 5 min za rezultatite od brisot brz test da pokaze samo dali ima streptokoka

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.771
    Не е антибиотик, ова се капки за промивка, за големиот користам нешто слично повремено, оти има алергиски конјунктивит. Ќе помогнат секако.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.600
    А мене ми рекоа антибиотик е(facepalm).
    Се надевам ќе помогнат повеќе од премивките со физиолошкиот.

На Masinapandev му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.771
    Ова е хипертоничен физиолошки раствор, со додаток на натриум хидроксид и бензалкониум хлорид. Никаде не прочитав име за некој антибиотик.

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.600
    Може сакаа само да ме откачат :tmi:(facepalm). Се надевам дека ќе помогне, друго не ни можам во моментов.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.797
    Допаѓања:
    202.771
    Ќе помогне. Ќе смири црвенило и солзење, ем ќе ги прочисти очите.

И мене ми изгледа дека само сакале да те откачат ако си барала антибиотски капки. Овде па без рецепт се купуваат. Таму една крајност, овде друга крајност. Не чини тоа.

На mal.ecka и duffi им се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.516
    Допаѓања:
    288.600
    Моја грешка, задната страна од опаковката ја сликав каде стои останати состојки. На предната стои нешто друго, како главна компонентна. Ваљда тоа е антибиотикот и не ме излажаа
    F5A59359-6A00-48BC-B20A-5843CA8DC5F0.jpeg
    Мака ми е што чекаа неколку денови, и на детето да се влоши состојбата па и најмалото да префати, но тоа е.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Атб е Дани , не те излажале.
    Ставај, ќе мине.

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.012
    Допаѓања:
    14.498
    пробиотикот на пладне го давам пак му иде помеѓу двата дози на антибиотикот. Итака сме на таа тема да прашам пробиотикот се дава пред јадење после јадење? Јас гледам да има барам еден саат поминато после јадење или исто толку пред јадење.
    е кај нас ги праќаат во битола па од таму ги враќаат... Ептен итните или бактерии преку крв на органи ги испитуваат тука ама пак се чека 3-4 дена.

Уште едно да прашам,сакам да му смирам сува кашлица,кога бевме кај матичниот реце кашлица со секрет пожелно е да ја искашла да не му остане или да слезе на плуќа. Сега еве ноќеска откорна грло од сува кашлица едвај спиевме. А па преку ден е со секрет Гледав баш сега на зегин аптеки за маџун од јаглика и тимјан. Дали да земам сируп за смирување на кашлица или маџун?
    Screenshot_20190526-114829.png еве што ми излезе во информации.

20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    33.912
    Да Дани тој е го немав до мене минатиот пат и не ти го сликав.5 дена се дава.Јас капам и кога и се стегнати -затворени очите.Тогаш делува.Чувај го за недај боже .Како што ви е никаков др .Јас на мојата и дадов по 6 месеци од отварање па се спаси да не се прошири.Баш ми е жал за малите.Ама ќе мине од 3 пат капки.