После испиен антибиотик трицеф 10 дена и инхалации три недели со кротиар имаше свиркање на гради лесен наод, штом прекинав со инхалацијата утредента носот како да и се затна и полна е со мрсули и пак поткашлува чат пат. Реакција на инхалацијата би можело да е и или нов настин од градинка? Зошто антибиотикот го прекина среда, а ова од Четврток навечер се дешава. Аман веќе глава не кренавме од септ од градинкава
Не постои интернист педијатар. Ако толку се плашиш ќе го однесеш на ехо на срценце кај детски кардиолог. Мислам дека нема место за паника ако детето нема други симптоми како брзо заморување, нема акутна горно или долно респираторна инфекција, нема глад за воздух, не останува без здив.
Провери го стомачето дали има испукани капилари во делот на дијаграгмата, ако има значи диши на стомак и носи го во Козле веднаш. Со таа сатурација ако е точно може да е почеток на пневмонија.
Ве молам за совет зашто полудев веќе. Детево 15 месеци е, кака многу неколку дена. Еве сабајлево се искака повеќе, нормална столица и плус трипати по малку, но потечно, испушта гасови и колку да ја извалка пелената. Инаку вади заби и е настинат. Има ли простор за загриженост? Што да му давам?
Ми треба искуство од мајките на форумов. Дали некоја од вас имала искуство со заушки? После колку дена настанува оток на жлездата? Дали првично децата се жалеле на омалаксаност,болки во мускули па потоа да отечат во лицето??
Здраво мајки година и два месеци сме пред една недела го допивме антибиотикот еве сега петокот пак фати вирус од градинка кашлица со многу шлајм до повраќање и гласчето и се фати претпоставувам нов вирус е.. ја инхалирав вчера цел ден со физиолошки раствор ама ништо еве од сабајлево како да ми качува температура…совет шо да правам?
Ве молам за совет вие што сте имале слично искуство. Имавме јако црвено грло, кашлаше, секрет малку спуштено на гради, грубо дишење и температура ама не многу висока до 38 најмногу затоа не ни мерев често. Пиеше антибиотик 7 дена префикс и инхалации со физиолошки и дексаметазон 3 дена, кога завршивме со антибиотикот подобрена беше состојбата ама уште кашлаше не толку често како претходно ама сепак. Особено во спиење се будеше од кашлање. Во неделата заврши со антибиотикот во понеделникот почна во градинка, во петокот завчера бевме пак на контрола грлото уште и е црвено малку, на гради е ок ама дишењето сеуште грубо. Не ми препиша ништо да сме почекале уште некој ден па ако се влошело упат за козле. Искрено ќе си ја сменам матичнава ама друга работа е тоа. Сега ме интересира што ви помогнало за грлото и за кашлицава вам? Почнсв денес со инхалации пошто и носето и се растече и гледам почна да кашла почесто пак се слуша како со секрет да е. Не знам дали не се доизлечи или пак од градинка закачи аман веќе.
Dobar den majki Od sabajle nemavme nisto na pladne kaci tt 37.5 do 38 i ednas povrati malku ama ne bese jadena nisto od sabajleto ne sakase nisto a noso rastecen i kaslica nema dali ima nekoj vakov virus jli da ne e vo prasanje pak bakterijata eserihijabidejki lani ja imavem i na bubrezite duri imase otideno pa lezevme vo bolnica sekako ke ja nosam da ja vidam ama da neima nekoj takov virus rekov da prasam preplasena sum
Имате дијагноза или претпоставуваш дека е тоа? Братучетка ми имаше на времето, Отекувањето е последен симптом инаку, машките ги болат и тестисите.
Isto taka vo petokot imase temperatura cel den i ednas povrati samo, nokta nisto i sega e super Se nadevam deka i kaj vas e nekoj kratok virus
За жал и мене ми личи на недолечено. За спуштено секогаш сме терале 10 дена антибиотик и минимум 5 дена инхалации. Ако не ти се свиѓа дишењето носи Козле, не ти треба сега упат.
Dali znaete kolku vreme trae stomacniov virus, tret den sme so temperatura, proliv i povrakanje, krvna slika, crp i urina dobri
A kako vi otkrija deka ja ima bakterijata na bubrezi, sega me zamisli, bidejki maliot do nedela ipol ja imase vo nos i piese antibiotik
Мене искрено ми изгледа супер вака. Само во спиење кашла. Почна и да јаде,претходно не јадеше. Весела си е активна по цел ден. Дека и проодена е цел ден на нога е. Матичната рече така и изгледало на слушалка дишењето.
Јас омав заушки кога бев некаде 12-13, прво бев малаксана и се осеќав болно, за по ден два да отечам и на двете страни, јас многу бев болна со нив, некаде 20 ден и на инфузии бев оти не јадев ништо, од двете страни отечена и со многу температура. Ослабнав преку 10 кг за тие две недели. Се надевам дека ако е тоа ќе прокарате полесно.