Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    После испиен антибиотик трицеф 10 дена и инхалации три недели со кротиар имаше свиркање на гради лесен наод, штом прекинав со инхалацијата утредента носот како да и се затна и полна е со мрсули и пак поткашлува чат пат. Реакција на инхалацијата би можело да е и или нов настин од градинка? Зошто антибиотикот го прекина среда, а ова од Четврток навечер се дешава.
    Аман веќе глава не кренавме од септ од градинкава;(

2. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    6.178
    Не постои интернист педијатар. Ако толку се плашиш ќе го однесеш на ехо на срценце кај детски кардиолог. Мислам дека нема место за паника ако детето нема други симптоми како брзо заморување, нема акутна горно или долно респираторна инфекција, нема глад за воздух, не останува без здив.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.687
    Провери го стомачето дали има испукани капилари во делот на дијаграгмата, ако има значи диши на стомак и носи го во Козле веднаш. Со таа сатурација ако е точно може да е почеток на пневмонија.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    5.730
    Моите кога дишат со стомаче имаат опструкција. Носи го денес на лекар ако не си го однела веќе.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Ве молам за совет зашто полудев веќе. Детево 15 месеци е, кака многу неколку дена. Еве сабајлево се искака повеќе, нормална столица и плус трипати по малку, но потечно, испушта гасови и колку да ја извалка пелената. Инаку вади заби и е настинат. Има ли простор за загриженост? Што да му давам?

6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    2.944
    Шо напрајте, добро е:?:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    7.622
    Ми треба искуство од мајките на форумов. Дали некоја од вас имала искуство со заушки? После колку дена настанува оток на жлездата? Дали првично децата се жалеле на омалаксаност,болки во мускули па потоа да отечат во лицето??

8. pineapple93

pineapple93 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    179
    Здраво мајки година и два месеци сме пред една недела го допивме антибиотикот еве сега петокот пак фати вирус од градинка кашлица со многу шлајм до повраќање и гласчето и се фати претпоставувам нов вирус е.. ја инхалирав вчера цел ден со физиолошки раствор ама ништо еве од сабајлево како да ми качува температура…совет шо да правам?

9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.335
    Допаѓања:
    7.962
    Ве молам за совет вие што сте имале слично искуство.
    Имавме јако црвено грло, кашлаше, секрет малку спуштено на гради, грубо дишење и температура ама не многу висока до 38 најмногу затоа не ни мерев често. Пиеше антибиотик 7 дена префикс и инхалации со физиолошки и дексаметазон 3 дена, кога завршивме со антибиотикот подобрена беше состојбата ама уште кашлаше не толку често како претходно ама сепак. Особено во спиење се будеше од кашлање. Во неделата заврши со антибиотикот во понеделникот почна во градинка, во петокот завчера бевме пак на контрола грлото уште и е црвено малку, на гради е ок ама дишењето сеуште грубо. Не ми препиша ништо да сме почекале уште некој ден па ако се влошело упат за козле.
    Искрено ќе си ја сменам матичнава ама друга работа е тоа.
    Сега ме интересира што ви помогнало за грлото и за кашлицава вам?
    Почнсв денес со инхалации пошто и носето и се растече и гледам почна да кашла почесто пак се слуша како со секрет да е.
    Не знам дали не се доизлечи или пак од градинка закачи аман веќе.

10. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    1.812
    Dobar den majki
    Od sabajle nemavme nisto na pladne kaci tt 37.5 do 38 i ednas povrati malku ama ne bese jadena nisto od sabajleto ne sakase nisto a noso rastecen i kaslica nema dali ima nekoj vakov virus jli da ne e vo prasanje pak bakterijata eserihijabidejki lani ja imavem i na bubrezite duri imase otideno pa lezevme vo bolnica sekako ke ja nosam da ja vidam ama da neima nekoj takov virus rekov da prasam preplasena sum

11. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.687
    Не ти треба упат за во Козле. Оди вечерва, ќе знаеш на што си. Мене ми личи дека е недолечено.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.173
    Допаѓања:
    1.687
    Имате дијагноза или претпоставуваш дека е тоа? Братучетка ми имаше на времето, Отекувањето е последен симптом инаку, машките ги болат и тестисите.

13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    7.622
    Претпоставка. Но гледам дека темава е активна па ме интересираше искуства. Фала ти сепак

14. Anya321

Anya321 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2021
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    104
    Isto taka vo petokot imase temperatura cel den i ednas povrati samo, nokta nisto i sega e super
    Se nadevam deka i kaj vas e nekoj kratok virus

На mjay.yyy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    За жал и мене ми личи на недолечено. За спуштено секогаш сме терале 10 дена антибиотик и минимум 5 дена инхалации. Ако не ти се свиѓа дишењето носи Козле, не ти треба сега упат.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mjay.yyy

mjay.yyy Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    1.812
    Daj boze fala mnogu za odgovorot

17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    910
    Dali znaete kolku vreme trae stomacniov virus, tret den sme so temperatura, proliv i povrakanje, krvna slika, crp i urina dobri

18. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    910
    A kako vi otkrija deka ja ima bakterijata na bubrezi, sega me zamisli, bidejki maliot do nedela ipol ja imase vo nos i piese antibiotik

19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.335
    Допаѓања:
    7.962
    Мене искрено ми изгледа супер вака. Само во спиење кашла. Почна и да јаде,претходно не јадеше. Весела си е активна по цел ден. Дека и проодена е цел ден на нога е.
    Матичната рече така и изгледало на слушалка дишењето.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.738
    Допаѓања:
    43.869
    Јас омав заушки кога бев некаде 12-13, прво бев малаксана и се осеќав болно, за по ден два да отечам и на двете страни, јас многу бев болна со нив, некаде 20 ден и на инфузии бев оти не јадев ништо, од двете страни отечена и со многу температура. Ослабнав преку 10 кг за тие две недели. Се надевам дека ако е тоа ќе прокарате полесно.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.