Знам дека ова и не е температура температура ама фактот дека само што завршува со антб одма пак качува после неколку дена, сега и брис да земеме неможе многу е скоро од антб. Крв да почекаме бар 24 ч
Убав е, чист? Да не утнам нешто... Да не е мешан со друго па да нема ефект Јас најдов од еден друг човек, 800 денари, ама многу ми е тоа
Здраво, сируп Фероглобин за железо, од отварање на шишето, има ли рок за колку време треба да се испие или неограчено?? не можам да најдам на упатсвото или не гледам добро....фала ви најмногу јас што туку набавив, свекрва ми ми нашла едвај...ќе се распрашам ако сакаш
Sin mi se napil voda vo koja imalo pena od sjaj za sadovi, mu dadov vednas mleko, pominaa 20min dobar e ne se zali na nikakva bolka, ima li prostor za panika?
Итно ми е. Син ми, 15 месеци има, има 39 температура сега. Во 18 и 50 му дадов Далерон зашто тогаш имаше 38.8, не дејствува, не знам зошто. Можам сега чеп да ставам? Прима и антибиотик од денес.
Рече кај сашко го носиш пиши му како и да е. Блокмакс, ибупрофен немаш? Разлади го со млака вода за да одложиш малку давање пак парацетамол. Ако му се топли раце и нозе мислам дека ќе почне да ја спушта.
Па мислев да ставам неофен чеп. Чудно ми е зошто далерон не дејствува. Вака не е клапнат, сега го разладив малку.
Да не не ти е добра дозата, далерон не сум давала, ама провери да не си му дала помалце. Чепчето ако е ибупрофен јас би ставила ама ќе одложувам колку можам.
Здраво, син ми 11 години доби вирусна пневмонија, без тт мирни леукоцити мирно црп, без да се слуша на слушалка докт не прати да снимиме плуќа и имаше наод на бд, ни даде панцеф таблети од 400 мг, јас имаѓ боров сируп и еве 3 вечери го мачкам пред спиење, дали некој имал искуство со боров сируп при вакви кашлици..
Какви мрсули имале вашите деца од причинител бактерија? Пишував овде,почна со затнат па растечен нос,една ноќ тт 38, затнати уши,секрет во уши,лесна кашлица. Носен на преглед,ништо на плуќа,се потекнува од носот. При прегледот докторката кажа се слеваат зелени мрсули. Препиша Оперил п измешани со цитерал и дексаметазон. Навечер давам и летизен,прави и по една инхалација со синомарин. Пред да ставам оперил,прскам Нозалис рилиф. Гадно е да прикачувам слика (сликав да и покажам на др) со мрсулите, луѓе ваков секрет кај дете прв пат гледам и не ми се верува. Густи ,жолти мрсули, едвај влечев со аспиратор, се тегнат како мастика,немав сила да ги довлечам па ги моткав на хартија како шеќерна волна Прашањето ми е дали е можно да има бактерија, докторкава брисеви и крвна слика прави само во краен случај...да си барам во понеделник барем брис
Зелени и беа на ќерка ми кога имаше бактерија у нос. Она баш зелена боја. Жолти мислам дека се од вирус