Диво оригано превентивно пред училиште(пред градинка порано), паузи викенд и кога е дома. Мојот го болеше неколку дена. Јас дури и на стоматолог го однесов додека се свестивме
Дали давате сирупи за искашлување на мали деца? Мојата кашла влажно а друго ништо нема...19 месеци има и ако давате да ми предложите некој.
Колку често матичните ви даваат аериус за да се исуши секрет? Нас на секое, за да не и прави проблем во спиење ама колку е паметно не знам. Еве сега чекаме рез од брис, а што ако прекине да кашла а бактерија си стои, во круг ли ќе се врти? И дали инхалирате ако има бактерија?
Ajde pomos, treba da gi vadime krajnicite za dve nedeli, no pred tri nedeli bevme so bakterija vo grlo i visoko Aso700, so antibiotik sme cel mesec, dali mislite deka bi ne operirale, i koga mozam da ispitam povtorno Aso, bidejki do utre ke bide so antibiotik. Na privatno ke gi vadime i si mislam da ne sakaat po sekoja cena da go operiraat a iskreno nesakam da brzam ako ne e celosno ozdraven
Аерус не,но Летизен да. Речиси при секое разболување. За олеснување на дишни патишта,подобро да дише бидејќи има секрет. Такво објаснување сме добиле. Додека на детска клиника да не речам ни се развикаа,зошто матичниот дава Летизен,нема потреба.
Здр мајки детето пред три месеци имаше коксаки вирус траеше две недели, потоа му се излупиа ноктите и си помина сега после три месеци пак се навраќа на некој осип има по телото и кај главата и на лицето Дане е пак коксаки или станува за нешто друго збор ? Да напоменам дека неје алергичен досега на ништо си јаде како и обично она што го јадеше го мачкам со бетаметазон и давам сирупче за алергија за секој случај.. На што личи ова ?
@Sofi.ja и на нас секогаш. Не буквално само за нос, и за кашлица што ја буди од спиење, затоа пишав да исуши секрет (од нос нели им се слева во спиење и кашчаат). Ама некако многу ми се гледа на секоја кашлица. Помага да, ама да не е премногу. Зошто од градинка често се разболуваат. Него кажете ми и за инхалацииве? Подобра е денес од сирупот ама осеќам дека има секрет во носот. Дали да инхалирам ако испадне позитивен брисот? Прашувсм зошто докторката до сега не ми дала инхалации и мислам е општо против, сега и пишам ми врати: ај остај природно а знам дека ќе и олесни.
Од што може детево да има црвени образи? Дури и накај ушињата му е црвено... Прима ко алмацин, имаше мораксела во носе и еве веќе неколку недели е со секрет во носе (зелено жолт) и поткашлува влажно. Носен е пред два дена на педијатар нема на гради ништо малку му беше црвено грлото... Пред еден ден почнавме со антибиотикот дали може само обравчињата да му се црвени од антибитикот или е во прашање нешто друго? Мн испаничив.. 15м е. Од запчиња сега на ред се 3ките, дали може од тоа да е црвен толку во образи?
Следи ситуација па ќе видиш. Може само вироза, може инфект на очи... Види како ќе е до утре. Инхалација на своја рака само за ларингитични напади (уствари ова пак е по препорака на матичната). За други состојби без одобрување не би давала.
Исто и мојата матична е против инхалација. Секогаш ми велеше дека инхалации се прават само кога има потреба. Па пред три недели не можеше да дише, се даваше дури, му падна и сатурација и го буцнаа урбазон и препишаа инхалација со атровент. Пред една недела повторно се случи да не може да дише , се разбуди од спиење и плачеше, и утредента кога и се јавив ми даде совет во такви случаи да дадам прво авил, па ако не помине по пола час инхалација со атровент. Ако не помине да носам на дежурен лекар.