Да знам кога да ги чекам другиве. Две недели дете кенкаше дека нешто и смета ја па уште со конец храна барам, отпосле сфатив, ич не ми текна
Мојава па и нервозна беше.На заби пак ни на ум не ми падна.Петката ја поправаше па случајно видов Него навистина,научно докажано болно ми е вадењето шески,како другите заби?
Тогаш ако растат 6ки на поголема возраст значи непцето на забот долу е воспалено, фаќам е тврдо како да секој момент ќе излезе, не знам ама се лигави ова недела и често се потпира на нешто на таа страна како да му олеснува болка, не е дека многу го боли ама така е ко кенкав.
Neka si go pie antibiotikot i poveke tecnosti. Kaj nas almacinot ne pomogna pri angina i zavrsivme so pancef. Sledi, bi trebalo da ima podobruvanje za nekolku dena, ako ne konsultirajse pak so maticen.
Almacin ni dadea i stavija mu inekcija za temperatura nejke da jade odbiva slabo ova mu e krvna slika pedijatrika bambi
Normalno e deteto da odbiva da jade pri angina, go boli. Neka si pie siripce i ako ne e podobro za nekolku dena javete se pak kaj pediatar.
On jade grickalici ne bez nisto sega pie almacin krvnata sliga vo prilog pedijatar rece deka ne losa krvnata slika
Здраво мамички. Ние сме болни. 2 ,5 год сме. Првпат се разболе пред 3 недели и сега пак. Има шлакјмови, нема тт, првиот пат имаше малку( 2 - 3 дена пролив) сега нема.,нема црвено грло, повраќа најчесто млеко, др храна потешко внесуваме, а јадеше се, булвално се до пред неколку месеци. Направена е крвна слика, се е во нормала. Само серумското железо е под граница 4,6.Ни дадеа сирупи Дефендил и за железо на Кидс фирмата.Пред тоа дадоа сирупи вентолин, бидејќи сируп антибиотик нејќеше да пие(го повраќа) прима 2 инјекции урбазон. Му се смири бронхитот. После 3 недели пак. Мене ме загрижува повраќањето..Сега врнтолин и ацц сируп ацц. Го мачкам ехпулмо маст и ставаме капки за нос. Инхалации не сака, не седи мирен. Не јаде, пр вика супа бара и по некое време вика не. Некогаш бара и јаде ама мн ретко. Има денови само на млеки е. Благи раб и грицки мн ретко... Во бунило сум... Дете што јадеше се, не сака или мн ретко да јаде... Почнавме во градинка од септември, ама и пред тоа не јадеше баш многу..Можеби допонително му е ова.. Се надевам ќе се смени.
Исфрли млеко од исхрана, од тоа повраќа. Ферментирани млечни производи да, но обично млеко не. 2.5 години дете нема никаква потреба ниту корист од млекото
Знам и така е. Ама клоца, вика, знае кајбстои млеко, отвара капаче.. Многу пати му нудам друга храна, ама нњкогаш ќе проба и за кратко време пак бара млеко. Многу се мачам и се нервирам. Сега во последно време и чок млеко го бара. Јас му мешам чат патбсо обичното. Се надевам ќе се одвикне, само за спиење да е. Дури и не мора. Ама тоа е. Дај боже да се одвикне
Од млекото и се создава шлајмот, не купувај, сокриј го, да не пие. Во спротивно, повеќе шлајм ќе има, затоа и повраќа, да го исфрли. Не мора да јаде кога е болно детето, важно е течности да внесува, ама не млеко.
Е да, и др ми кажа затоа повраќа. Ама ајде белким ќе се среди. Не мо пие многу сокови, по некоја голтка, обично вода и јогурт,... Се надевам ќе се смени.
Forsiraj poveke tecna i ne mnogu zacineta hrana za da ne go nadraznuva grloto poveke. Ke bide podobro za dva tri dena