Женички , молам за информација дали сте давале ногрипин ма дете од 3,5 години ? Малиот ми кашла носе тече ама баш се раскашла па не знам дали да му дадам од ова ??
Исто и ние 5 год е, еве 2 недели кашлица неможам повеќе, нема плуќа, нема грло ни тт ништо. Само мрсули и шлајм кашла дали кашла, мачкав боров катран и давав во млекото лој од гуска понамали кашлицата и по некој ден пак почна да кашла и еве направив и млеко со негро бонбони и му давав со банани пасирани, џабе кашла и инхалација си правиме, докт вика може и до месец да кашла... Лош вирус...
Му беше препишан на моето дете (4год) но две дози се напи и после двете дози се исповрати. Гаден му беше. Потоа земавме Тајлол колд.
Дали имате правено инхалации а детето да има бактерија во носот? Три вечери нема спиено од што кашла многу.
Од вчера вришти дека ја боли газето, мислевме дека е запек, се искака. Имаше и температура вчера до 38. Сабајлево како стана истото вришти дека ја боли газето. Можно ли е од уринарна инфекција да ја боли дундето, а да не може да процени, па да вика газето? Што се симптоми на уринарна инфекција? Кога собирав урина, мирисаше некако непријатно. Чекам резултати крв и урина моментално.
Да боли не боли, обично чеша или пржи кога ти се моча. Може да боли бешика или бубрези, ама сигурно за тоа нема да кажува дека ја боли газето.
Zdravo,prasanjeto ne e itno ama mozeli nekoj da mi spodeli neko recept za melem za iskasluvanje Dva pati lezime vo Kozle za pnevmonija a 3 godini sme..
Dali e dobra krvnava slika dete skoro 2 godini me faka panika za trombocitite 160 pred nedela dena pravev vo pedijatrika bambi 263 bea . Maticnata veli deka nema nisto za panika
Тромбоцитите се океј, сепак се во референтната граница. Лимфоцитите се покачени. Најверојатно има некоја вироза
Моето бебе има 15 месеци е цело време е некако болно, кашла, очињата со гурелки солзи и мрсули, го однесовме на болница викаат вирус ама и малку како да се слуша наод на гради, му дадоа амоксиклав и капки за очи. Плус има само 9.5кг докторката вика дека е преслаб и аки не почне да јаде да го носам кај детски ендокринолог. И предходно пишував расне повеќе во висина. И железо 2 има со 105 хб. Давам киндер имуно прашок, земав и бејбивит капки, и провен прашок со витамини и пак не јаде и не качува килажа. Веќе незнам што да правам. Големото синче пак имаше стомачен вирус, таман почна да јаде вчера нокеска повратил во спиење и не приметил, има скоро 6 год, не се нинсеќава дека повратил а целиот кревет лом и постелнината, како е можно во сон да поврати а да не се разбуди и да не се ни сеќава?
Imase temperatura pred nekoja nedela dena 38 39 crveno grlo vo pedijatrika bambi pedijatarot ni rece gnojna angina ali tamu trombocitite bea 263
Олабави го малку детето од крвните слики. Минатата недела си боцкала, сега пак. Зошто непотребно го трауматизираш на секое? Те читав неколку пати, те бунеле некои вредности. Ако доктор кажува дека е добра крвната слика, зошто се сомневаш?