Итно! Прашања за здравјето на децата

Discussion in 'Дете' started by RainBow, Dec 29, 2018.

1. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Добра вечер женски, да ве прашам, дали кога имаат бронхит децата кога ќе ги допрете на градите струјат?

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Мислам да, колку што памтам за една недела се исушија. Со вода се полнат само тие најпрвите што искачаат.

Кај моите и од шлајм така се осеќа.

Sofi.ja likes this.
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Моментално има бронхит, прима терапија антибиотик ,и инхалација со пулмикорт, скоро цело време искашлува шлајмови. Сакав само да се консултирам да си бидам на раат. Фала ти :hug:

mal.ecka and Skyler like this.
  4. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Да

Dikinzi likes this.
  5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Му се направи на малото конјуктивитис на очите, му дадоа капки денес заприметив некои мали брунчиња како со вода полни неколку има и вечерва крена темп, дали е ова од истиов вирус и како сте го поминале.

6. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

20231213_020751.jpg 20231213_020735.jpg
    Здраво мајки на синко прво му се појави како црвенило на обравчето денес почна да му се шират како ситни бубулички и на другото обравче,под брадата..Имаше атопичен дерматит помал па не знам дали може повторно да му се врати истиот проблем. Ја прашав матичната ни даде упат да го однесам на кожно до тогаш смеам нешто да мачкам? Го мачкав со пантенол крема педијатарот ни рече тоа е најдобро за лице не содржи хемикалии. Дали ви личи на атопичен или на нешто друго? Фала ви однапред.

7. girl__20

girl__20 Популарен член

Здраво мајки, има ли некоја будна? Од кога почна детево во градинка глава немаме кренато од вируси и кашлици. Значи постојано и се добива. Де стомачен вирус, де конјуктивитис, за кашлање да не зборам.
    Пред 3 недели почна да кашла суво и носот и беше затнат и и течеше. Бевме на лекар и даде сируп за да го исфрла шлајмот а за носот само физиолошки раствор , потоа почна со шлајм да кашла ама една недела требаше и и го прекинав. Малку и допре кашлицата ама носот и остана затнат не се ослободи целосно. Сега еве ја гледам последниве 2-3 дена пак исто кашлање по интензивно со шлајм.

дали да ја носам на лекар пак или што да правам? Дали е опасна и кашлица со шлајм исто како сува?

Значи веќе незнам повеќе сме по доктори за овие 4 месеци, отколку за две ипол години пред тоа.

8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Имало вирус некој ,со тешка кашлица баш сега читав за него, мене големото ми е долго време со кашлица, посебно овој период , а од 1 година оди во градинка, не знам што се случува, многу е тежок периодов и чуден, за прв пат после толку време вака да се разболуваат.

9. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Уште не е повлечено ова педијатар вика ништо стражно ќе се повлече али сакам да ја носам и на друго мислење што доктор да барам за вакви топчиња жлезди совет?

10. Annath

Annath Форумски идол

Нормално е кај деца такви жлезди да се појавуваат, растат при настинки, инфекции, воспаленија. Моиве исто ги имаа како помали, како растат и јачаат имунитет, не се видливи толку. Ако расте забележително, тогаш консултирај хематолог, ама генерално не е ништо страшно ни невообичаено кај деца.

mal.ecka and VirgoStar like this.
  11. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Фала ти на брз одговор па не е нешто многу пораснато од пред еден месец горе доле исто е али да ќе го следам

12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Малиот има сипаници сакам да прашам колку време е заразен, дали две недели како шо ми рекоја, со шо да мачкам, најефективно за чешање, дали сте ги капеле кога ги имале, колку денови има температура. Сношти крена и денес цел ден има и тоа повисока.

13. Skyler

Skyler Истакнат член

Заразни се додека не се исушат, а и ќе приметиш кога ќе се исушат и детето ќе живне, ќе помине се. Температура 3 дена мислам имаше моево ама не го чешаа, помалото без температура ама многу се чешаше. Ги туширав јас без шампони и купки да им олесни, лежење само на чиста постелнина, чиста облека цело време.
    Земав Poxclin пена ама искрено ич не им помогна, мачкав само со бела пудра, со чепкалка на секое. И обавезно почни со некој препарат за имунитет зашто ненормално им паѓа после тоа, на моите им требаа 6 месеци за да оправат, цело време беа болни.

14. Frosty!

Frosty! Популарен член

Ноќеска качи тт, околу 38.7 и толку. Денес веќе нема. Ова е 2 пат вака да му се случи. Се дешавало и кај вас? 3ипол години има

mal.ecka likes this.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се дешавало. Само еден ден има темп наредниот ден е како нова

mal.ecka likes this.
  16. Frosty!

Frosty! Популарен член

Ама не е ни ден. Еднаш крева и толку

mal.ecka likes this.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Да да така и кај мојата беше. Еднаш и се случи да има цел ден а наредниот ништо, а втор пат само еднаш во денот крена тт и толку.

mal.ecka likes this.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Цело време е со темп, оди и висока дали вистина не се дава бруфен?

19. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Не, бруфен за сипаници не. Може да ги влоши симптомите и да предизвика инфекција на кожата.

Lisandra likes this.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Јас давав зашто не знаев дека не се дава, отпосле дали тука прочитав или некој ми кажа.

mal.ecka and Lisandra like this.