Zdravo nova sum vo grupata ako moze nekoj da mi kaze priroden lek napravrn za imunitet imam dete sto mnogu cesto se razboluva mnogu bi vi vila blagodarna
Многу овошје, свежо сецкано, разновидно или смути ако не обожава да џвака, во смути можеш да ставиш се нешто, Таан, путер од кикиритки, овес, чиа семе итн. Сокови свежо цедени. Зеленчук , здрава храна и тоа ти е најголемиот природен лек за имунитет. Никакви вештачки препарати не делуваат освен природното од мајка природа. Проверено
Има ли разлика што ќе давам за кашлица Слузогал или Проспан. Ваши искуства Чист прополис, мед, маџун, ако ти е јадач овошје и зеленчук (овој период печена тиква)
1 месец. Мислам. Бидејќи е вентолин. Ама прашај посигурно. Други сирупи сенпо 3 месеци од отворањето. Лоратидинот знам ми кажаан1 месец од отворањето, сирупот за алергија .
знам за кожа најтешко е преку интернет, ама може знае некој, и се појави на ќерка ми 4г ко преку ноќ на лактите дали е можно да е нешто заразно? претходно такви ко брунки ама многу помалку имав приметено на поголемата на колената.. што може да биде? екзема? и што да пробам да ставам пред да отидеме на лекар или подобро ништо? фала ви
Ја чеша ли? Ние не сме имале, ама на пр кај мене се појавувало на лактот кога сум се потпирала почесто и как8 рапаво и ме чешало.. Сува кожа.. Што знам. На др оди. Ставај крем на ферзи што енцунк е витам7н и камилица. Или течна пудра.. Сепак прашај др.
Дали сте давале фервекс на деца? Од детските. За затнато/растечено носе, кивање, настинка и сл? Од вчера ги има овие симптоми, освен спреј, храна течности друго не знам што би дала па помислив имам детски фервекс(ништо не пие од лекови, а фервекс секогаш кога пијам јас сака да проба малку, во аптека случајно низ разговор ми кажаа дека има детски па земав неколку кесички)
За колкаво детенце? Јас давам ама на големиот 12г. Тие со од 6 до 15 години мислам. Најдобро педијатар да ви каже
Мајки искуство со дете со испакнати долни ребра? Носен на ортопед испитано д3 ок му е но сеуште не се исправени а кога спие на меше му ствараат нелагодност. Најверојатно претходно примаше пливит и не го апсорбираше добро па од тогаш му настана тоа но сега веќе незнам кај да го носам и што да превземам
Нека биде почесто на меше легнат така се исправаат. Држење во раце не, седнат долго под 90 степени не, гледај да не е свиткан за да не ги притиска и да се превиткуваат. Зависи и колкаво е бебето, што помало толку побрзо се исправаат и дозата Д3 да се дозира правилно.
Со сипанициве многу висока темп крева цело време, вторник вечерта избија првите веќе во текот на ноќта крена темп, 4 дена сме константно со темп, по препорака од доктор Далерон давам и давав и парацетамол така се вика можи е исто 9 мл, ми изгледа како многу е сега е проблемот на 4 стари пак крева не делува неколку пати 39.5 еднаш 40 крена одма ја спуштивме со ладење, температурата варира дама крева сама се спушта некако многу брзо не држи цело време иста, расположен е не е плачлив Нешто друго да не се дава за да го помини периодов полесно? Ни рекоја ништо друго, ни витамини ни ништо само лоратадин ептен да се чеша ама мачкам редовно пудра и не се чеша, ми рече доктор не капење , дадов вит б комплекс и ц вит ништо не можи да му биди од витамини. И нешто за имунитет да ми препорачате стварно да делува и конјуктивитис има во исто време
Мајка штом е расположен не се секирај, ќе помине. Знам колку ти е мака и страв ама при крај сте. Препорачуваат да не се тушира за побрзо да засушат ама јас ти пишав и претходно дека ги туширав за да им олеснам малку. Мачно е и за нив. Форсирај течности и лесна храна, играјте си да помине време, сигурна сум дека од утре ќе е полесно. Витамини и мене ми рекоа тогаш нема потреба, после бев кај педијатар пулмолог ми рече требало одма да почнете со нешто. Ти викам кај нас пеколен беше периодот после сипаници, да знаев одма ќе почнев со нешто за имунитет.
Не е бебе 3 год е веќе спие на меше ама раката ми ја става под меше ко да ги притиска пошто нелагодност му прават антонир вика нека лежи повеќе на стомак ќе се исправат со тек на време ама незнам кое е тоа време плус он спие на стомак
Мислам дека имаш и второ помалечко за тоа мислев. Не знам како е за поголемо, на мојот на 9 месеци така му беа и се исправија за 1 месец. Сигурно со растење ќе се среди.
Да имам, за другото ми е он веќе пола година како пие вигантол на допир антоние вика ок се во цврстина ама испитаме и д3 за секој случај и ок беше но пак се испакнати не е толку видливо колку што се нервирам што го мачи тоа кога ќе легне на меше вика го болеле