Полесно им е ако ги бањаш, посебно со хиперманган. Треба да се внимава на бришење само, да упиваш не да бришеш.
Големиот трет ден веќе со 37.2 тт. Навечер ја спушта сам, поти во спиењето. Има и кашлица од денес, утре ќе одиме да го слушне матичната, ама за температурата што можам да направам? Пие само виранто и течности и не е омалаксан, нормален си е. Обично ко ќе има вака ниска температура за еден ден поминува.
Ништо, туширај го и течности, јогурт вода, давај и пробиотик... ниска тт е за било што да дадеш, не знам колкаво е детето, да не се раб за заби. Ако е поголемко веројатно е вирусче, напрајте и КС, чим и почнал да кашла..
@Mumoftwo30 голем е 8 години, пола клас се со тт и кашлица, и јас мислам дека е некој вирус. Имаа и сипаници ама мислам ќе имаше некое излезено до сега ако беше тоа, го проверив нема ништо на телото.
не ja чеша ич, ама чудно изгледа мн мн брунки рапаво и сега белко одозгора се појавува.. ќе ја носам од утре на доктор се мислам само дали педијатар или дерматолог..
Пред едена недела паравивме уринокултура и покажа дека има бактерија псеудомонас аеругиноса со присуство 100000. Сензитивна е само на гентамицин и не ни препишаа ништо само повеќе течности. Два дена чат пат ќе пожали дека ја пече долу. Инаку доле на вулвата има црвенило. Некој искуство со бактеријата и дали со толкава бројка може да даде печење и црвенило. Се работи за две годишно дете
Мачкај ја барем со Миробакт и кантарион, да не ја пече и да не се прават ранички. И со многу помалку може да има црвенило. Мојава немаше бактерија, а ја печеше кога мочкаше најверојатно се разранила од некоја храна, па трпеше, па завршивме да ја празнат со катетер бидејќи дојде до тој степен да не може да се измочка, па ни препорачаа мачкање, и помина за ден два.
Дермазин над која возраст се ставаше? Се изгоре на камин малата, година и 3 месеци. Нема плик само црвенило и ја боли, не знам што да ставам друго за болката..
Здраво сега приметив дека на синко му се лупат ноктите на нозете. Само на двата големи прста се другите не.. од што може да биде? И пратив слики на матичната,чекам одговор.
Сум ставала на таа возраст. Друго што можеш да ставиш е паста за заби (по совет од педијатар ова) ама дермазинот е спас. Леле душичка палчињата Ова е габична инфекција,носете ја поскоро на лекар да ви даде терапија
да ви кажам уште не ја однесов не ме карајте ама ја мачкам со едно млеко за тело од веледа другарка што ми имаше кажано дека за екзема помага и многу е подобро и се повлекува ќе сликнам после. се сетив дека и се направи најверојатно после едно долго капење во купка од оние течности што се истураат.. и почекувам кратко па ако не оди се на подобро ќе одам. од искуство дерматолог тука (во Герм сме) веднаш оди со кортико креми па би сакала да избегнам посебно зошто не ја ни чеша внимавајте само мислам дека ова е заразно да не ве фати и другите
Мајки, покачени леукоцити и лиммфоцити кај 6 месечно бебе. Има место за паника? Утре сме дури кај матичниот.