Јасно, се согласувам. Она што го дишеме ме плаши, сите чистиме нос дома кога доаѓаме, црнила вадиме сите.
За тоа што го дишеме не коментирам. Тоа е што е. Скопје има и таква лоша местополжба плус ние самите го доуништивме. Плус различни делови од Скопје се различни и тоа многу. Сабајле на пример кај мене дома беше сонце (Скопје Запад блиску до планина) на работа стигнав во магла (Скопје Исток блиску до Вардар). И генерално секогаш е така. Едниот дел е со помалку магла (дома), другиот со повеќе (на работа).
Искуство со коксаки? Втор ден изгоре од температура од преск приметив осип на длабките и стопалата, има и под мишка малку и над линијата на гаките... Најверојатно е тоа. Утре ќе го однесам кај матичната.
Направив пнеумослајд, ми излезе на ИгМ - Mycoplasma pneumoniae - слабо реактивен, останатите се нереактивни. Бактерија во грло нема, има во нос хемофилус кој не го третираат, од крвна слика само ова и отстапува: Лимфоцити % 37.0 - % 45.0-70.0 Гранулоцити % 55.1 - % 20.0-50.0 Синоќа пак во ниедно време се разбуди и имаше долга епизода со кашлање и не се смируваше неколку саати, после како заспа не знам. Весела е, нема температура, го пратив резултатов кај докторката ќе видам што ќе ми каже. До вчера докторката викаше дека не и се дава антибиотик (мислам дека затоа што ја гледа дека е расположена весела и нема на гради ништо), а малава кашла растура, има секрет но не е многу густ, а позади си стои. После неспиењето од вчера се мислам дали да инсистирам на антибиотик. Искуство некој?
Што вирус врти кај децава со кашлање и темп? Големиот е со темп и кашлица да знам што ме чека и ради бебево
Незнам шо вирус е може РСВ, ама сабајле ко бевме кај матичната може 6 деца имаше со кашлица шо чекаа ред по нас. Тоа зборсм у 15те минути шо сме се задржале таму. @KuklickaSk Инаку кја нас скарлатина излезе на крај..
Не знам што е, нас сите не помина еве денеска маж ми последен. Големиот најтешко помина иако без температура ама се откорнавме од кашлање сите. @Snowflake92 Со помин, тоа па колку е досадно, 2 пати фаќаше мојот во 1 месец.
Ednas i mojot kaslase dva meseci, isto nisto na gradi, napravivme pneumoslajd isto mycoplasma. So Sumamed pomina. Kako moze so pozotiven pneumoslajd da ne vi dade antibiotik. Odi na vtoro mislenje. Epten se pravat pedijatrive so toa nedavanje antibiotik a edna streptokoka moze i srce da osteti i reuma da napravi ama aj...
Не не, сега ни даде антибиотик. Се слушнавме ни даде сумамед форте. Ама јас толку грижа на совест имам. Прошли месец 12 дена на панцеф беше. Сега не одев кај матичната, отидов во ремедика и мислам дека на време фативме. Отидов кај матичната за рецепта, еден воздржан коментар ми даде и се замислив дали правилно постапувам, а да ја слушав нејзе ќе си викав од "воздухот" кашла. А дали памтите вие дали имавте терапија, пошто и ние почнуваме да поткашлуваме.
До колку качуваат тт со варичела? Малиот ми е 13 месеци качува до кај 38.5,6 ама со слаб имунитет е.. Матичната ни даде упат за инфективна доколку има потреба да се однесе.
Да да , пие Панцеф, тоа препиша матичната. Сеа глеам маслинест сум пишала хаха малинаст мислев Со лесно да минува кај сите, само тоа можам д а кажам. Пред една недела излечивме бронхит, кс беше добра и црп вирус беше а што вирус незнам, видов многу со бронхити денес кај матичната, нешто хара по градинките и надвор од нив.
Да, исто и јас видов многу деца со бронхит и моево е со бронхит. Добро е што одма Панцеф ви дала, ние прво со Амоксиклав, па вториот пат Сумамед.