За очен ако збориш, не знам кај кој си одела ама ни Жанина ни брат и веќе прегледуваат. Некоја членка пиша ќе ја продавале ординацијата. Така да јас си барам за себе друг офталмолог. Инаку систина за деца Филева ја фалат, ја носев еднаш малата на рутински преглед ај да кажам, ок ми беше.
@Annath @Miss_S фала ви, ке барам и тоа да испитаме ништо чудно и тоа да е, телефони телевизори со се барата, а голем е не можам да му забранам. Само да не е нешто страшно.
Пред неколку години бев, многу бев задоволна. Штета. Како не можеш, можеш. Јас ограничувам на 1ч компјутер и 1ч тв, толку.
zdravo imam edno prasanje malata mi e 1 godina i 11 meseci malku bese enastinata ali nema temperatura nema prloiv vesela e igra si jadi se e normalno no vecerva povrati 2 pati e sea ima mnogu rastecen nos duri od so ima mrsulcinja pod kasluva nekos ama ne e kaslica e sea sakam da prasam moze li od mrsulcinjata da ima 2 pati povrateno ? da se ima zasrknato ?
Да прашам и тука, малово 16 месеци крена 39ка денес и многу тешко ја спушта. Прегледи све регуларни, не кашла, не му тече нос. Крвна слика ок… имал ли некој вакво искуство. Сега спушти сма го следам.
Здраво мајки, од четвртокот имаме корона , ни поминаа веќе сите симптоми а ќерка ми имаше само еден ден температура. Денес приметив како точки на рачето само, и пишав на матичната нејзина ми рече точкасто крварење дека е тоа и да давам витамин ц. Ништо др не кажа. Има некој слично искуство ? Ја прашав што знсчи тоа сма сеуште не ми враќа.
Мајки ве молам за совет и помош зашто при крај сум со психа. Откако почнавме градинка на 9 месеци ,па до сега ( 13 месеци) цело време е болна. Ама буквално. Два три дена оди ,качува ТТ ,брисеви ,боцкање,антибиотик ,нема бактерија која не ја фати. Вчера заврши со Панцеф, бидејки имаше стрптокока со висока ТТ , денес мерам 37.4 . Значи вчера заврши антибиотик. Знам дека 37.4 не е страшно, може да биде од се ама сепак..... Ве молам утешете ме ,очајна сум и уморна. Сите ли се вака ? До кога ова ?
Ја нема примено вакцината? Таа као треба да ве заштити од стрептокока. Инаку кај мене големото беше вака, од 16м до 3г, на 3г прележа варичела, коксит, баланитис, падна на глава и се што можеше да се деси се деси и нагло прекина. Инаку имаше чести опструкции околу годинаипол до 20м и го средивме тоа со непиење млеко пошто откривме дека е алергичен на тоа.
Јас ја повлеков од градинка мојата, додуша и поголема е 2 год. Температура 1 или 2 пати качила во овие 4 месеци, ама преку 2 месеци е болна, вирус за вирус фаќа, бактерии во нос исто, пнеумослајд позитивен, еднаш спушти, сега е со бронхит. Панцеф, па сумамед, инхалации не сме прекинале. Оздраве во меѓувреме, ја пуштив со дедо мраз да се слика во градинка, 2 саати, пак почна. Со луѓе се немам видено преку 2 месеци. Не можам да дозволам да не работам, ангажирав жена, во градинка не ја пуштам. Ако можеш зимај боловања и после целосно оздравување и по недела дена да е добра пуштај ја. Оди и на комисија ако треба.
Кортаир како инхалација не ви го дадоа? Можно е од мрсолчињата, ставај солен раствор и повремено аспирирај му ги со пумпица
Ама таа нели на почеток што се прима, во 3 дози како беше, до 6м. За таа зборам, ја нема примено? Кортаир доби во инхалација а Зинат сируп. Многу е зарибан. Додуша подобар е, се осоколи малку.
Поголемото ми е со ларингит. Денес трети ден како правиме инхалации со пулмикорт. Уште му е иста кашлицата, како да е полн секрет ама не може да искашла. Му давам само ладно, надвор не е искочен ради воздухов, еден ден на Водно го качив ама и таму беше тиња, ама па конечно не кашлаше тој ден, од ладното му беше убаво. Чист воздух нема за да бидеме надвор. Колку дена трае ова? До сега не требаше ли да има подобрување? Утре сме на контрола, ама не ми е мирна душава, па споделете искуства која имала дете со ларингит. Има ли нешто друго што можам да направам за да му олесни?
Мене ми кажаа да го вадам секако надвор. Проверувам возух и го вадам на 3мин, а ако нема опција отварам фрижидер и стои пред фрижидер кратко. Само така му олеснува и фала богу еве подобар е.
Мајки денес околу 13h ставив чепче за температура, после 3 часа еве пак почна да качува. Симна само до 37 со 5. Што да правам, ми е страв да не качи многу висока.
Помагајте. Следно ќе барам упат во Демир Хисар да ме примат на психијатрија. НЕМА ЕДНА ЦЕЛА НЕДЕЛА откако беше болен. Уште кашла од таа вироза. Завчера му се растече носето и имаше 37 тт. Ама ништо, вчера арен беше. Денес наутро 39 качи. Давам далерон и блокмакс наизменично цел ден и качува на секои 6 часа. А го суплементирам последните 2 месеци со : -Дефендил -Б витамин -мултивитамински гумени мечиња -Молерс -мед со матичен млеч -ехинавит Ц Се слушнав со докторот рече да земам Изопринозин и веднаш да давам. Ми кажа дозирање и рече дека е по некоја шема, ама сега за сега да почнам по 3 пати на ден додека е болен, за понатаму ќе ми каже дополнително.. Заборавив да прашам како се дава, дали со оброк, на гладно или не е важно? Во упатството не најдов ништо.