Скроз те разбирам, од гнојна ангина грип фати ќерка ми. Исто суплементи о здрава храна редовно. Изопринозин пие три пати на ден исто, по килажа се одредува. Јас не пазам јадена не јадена. Со помин и нека бидат поздрави веќе во новата.
Јас не знам од што.. ќе скренам. Од ноември навака на секои 2 недели болен. Давам изопринозин па ќе видиме колку дена ќе сме вака, 6 или 7 секако.
Би требало да помогне изопринозинот, мојот беше болен константно со месеци, па после една доза изопринозин се разболе 2 пати во 2 месеци. Па на есен давав бронховаксом и за 3 месеци само бронхит фати. За нас и тоа е успех.
Така се дава да, јас тогаш не сфатив дека мора 3 дози, дадов само едно шишенце. Може да давав 3 пати ќе беше уште подобар.
Денес едвај еднаш успеав да дадам. Таман шишето за 10 дена ќе е. Три пати на ден по пет мл. рече докторот. Ќе пробам ќе давам, колку треба толку. Гледам бил болен на 15 ноември, после на 29 ноември сме биле, па на 11 декември, па пред една недела, и еве сеа пак... многу е тоа за 2 месеци 5 пати болен. Докторот рече 10-11 разболувања годишно имаат деца на таа возраст.. одамна барав јас изопринозин, ама докторот викаше нема потреба.. сеа и он виде книшката полна, па сам ми предложи. Рече додека давам изопринозин да не давам дефендил. Вие дававте ли дефендил?
Што симптоми даваат морбили со една доза вакцина? Утре ќе ја носам на доктор ама паника ме фаќа бремена сум, а не знам дали имам прележано, ништо не разбирам во книшката што ми пишува. Попладнево има температура до 38.5, како со ситни поткожни и е исфрлан цел грб, околу устата и на долниот дел од стомакот. Грбот ја чеша.
Не сум прележала, но мислам температура, осип и за повозрасните болки во коски, омалаксаност. Прашај лекар стварно не знам..
Сигурно не се морбили, ќе информираа да има случај, сликни ако сакаш. Инаку, осипот е како туш почнува од главата, па се шири надоле.
Ова нема на глава, само ококу уста, грбот и е цел. Не изледа толку лошо на сликава, лом буквално цел грб
Majki edno prasanje.Dali nekoja od vas e zapoznaena so niski trombociti (trombocitopenija). Deteto mi e skoro 1 godinka ,poveke od eden mesec ima niski trombociti prvo se pokacija malku i sega povtorno padnaa.Ako nekoja od vas ima bilo kakva info za ovaa sostojba ke mi bide milo da spodeli.
Чек а ви дијагностицираат морбили? И мене ова не ми личи на морбили. Иначе има морбили, на пријателка внучето има моментално, ужасна слика, цел е нафрлен, лом е, само во очи нема.
Имаме температура 37 понекогаш 37.2 веќе 10тина дена, детето е 1.5 мес нема ништо други симптоми,црвенило и осип пеленски за кој мислам дека не е поврзано со тоа ама сепак, некои ми велат дека тоа е нормална температура но според мене претходно не била 37 и затоа мислам дека не е ок, што да испитаме?