малата(2г) воспалено уво има,и дадоа панцеф+далерон против болка.Вриска писка.Почнато е од вечерва со терапијава.Кажете,што друго да правам да и помогнам? освен да почекм некој ден д апроработи антибиотикот
Бруфен нели е поефективен против болка? Да стоплиш крпичка со пегла да држи на увото, знам мајка ми стално вака на сестра ми и правеше.
Баткото 4години имаше два дена температура до 38.5 и ја симнувавме со Далерон. Повторно се качуваше отприлика на околу 12 часа. Од сабајле почна да исфрла брунчиња , од што може да биде ова , дали е сипаница ?
Го чешаат ли, и дали се полни со вода? Мене ми личи на алергија, пробај со сируп за алергија дали ќе се повлечат. Ама уште веднаш дај му, не може да му штети. Сипаници кога имаат исфрлаат позади уши, под мишка, на препони, и поинаку изгледаат од вашите. Сте биле ли во контакт со некој кој има сипаници? Сигурно има некоја слика во темата за сипаници, чисто да споредиш.
Син ми е со варичела вака изгледаат брунките од сипаница,полни се со вода. Кај вас полни се со вода? Зашто мене искрено не ми личи на сипаница. Ми личи како иритирано или алергија ама сепак исконсултирај се со матичната.
Ако после 2 часа од ставено чепче температурата не спаѓа воопшто дали давате пак т.е одма парацетамол?
39, 6 беше, дадов парацетамол и не се спушти. После 3 саати ставив чепче и еве поминаа 2 саати и сеуште е 39.5. не знам што да правам, ама козле не бега, башка и многу кашла.
Го однесов на детско одделение направивме и крвна слика со премногу високи леукоцити , ни рекоа дека е бактериски и да пие Панцеф без мачкање на телото со ништо. Дополнителни анализи на крв од вена ќе правиме вторник плус брис од грло и нос.
Фала ти што не помисли Дадов пак после чепчето сируп па среќа се препоти и падна температурата. И денес е со температура, ама не е како вчера, ептен беше алармантно. Оди маж ми во аптека бара чепчиња за дете од 4 год и 20кг и му даваат чепчиња од 60мг до 12 или 24 месеци, не ми текнува точно. Ужас се!
Па јас сакав за дозата да те прашам ама знам не ви е прв пат, бев сигурна дека е погодена. Ццц што е 60мг, тоа за новороденче, кај вас сигурно 150мг минимум треба. Туку како успеваш чепче да ставиш, јас на мојот нема шанси, се стега, страв ми е да не го повредам.
Најдов среќа едно од 150мг ама не делуваше. Мислам дека и 150 е малку за него. Маж ми го држи, јас му го ставам чепчето. И мене не ми е сеедно, ама за негово добро да делува побрзо. Само што не делуваше Маж ми сабајле правеше тест, корона е
Нема чепчиња за толкави деца, јас на моево со 20кг му давав доза од 3/4 апче парацетамол, како што ми кажа лекар. Мала ти е дозата за 20 кг.