Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.607
    Не бил на пливање месец скоро, да е вода. Ама оди на пливање од 5г, до сега не му се затнало. Ќе морам да го однесам да видат, исто се стиска, се нервира и неможе и да заспие...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.676
    Допаѓања:
    104.662
    Да, може да се исчисти, и тоа е терапија локална и можеби уште подобро. Особено ако не видел, чул, друг проблем. Ама штом е скептичен ќе ја носиш пак на котрола ќе ти каже. Ние досега не сме прошле со капки никогаш, пошто стандард е проследено со многу секрет, многу шлајм, многу температура...

Мене ме интересира за деца очила за заштита за тие што користат компјутери. Големиот не седи долго ама седи, по 1ч во денот одприлика. Бевме денес кај Тренчев и ок пројдовме, ни рече ништо страшно, иритирани се, ни забрани 2 недели екрани, ама се мислам да му земам очила за кога игра тој саат во денот да е со заштита бар. Користите за дечињата? Барнер или други?

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Користам за мене, оди во оптика прашај по нарачка да му направат мислам поевтино ќе излезе од барнер. Плус има неколку типа на такво стакло, ќе изберете што ви одговара.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Колку време трае темп од Грипот?
    Детево изгоре втори ден пие и Трицеф.

5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    3.940
    2 дена до 39.8 и после 2 дена немаше воопшто и синоќа 37.6 неколку часа и толку беше. Денес сум јас крш, ме боли цело тело, главата ќе ми експлодира :worried:

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Значи би требало уште денес.
    Малото не качува висока ама многу кашла во спиење,големово лежи не мрда за греота е.
    Јас денес осеќам вртоглавици ќе паднам мислам.

На Kallias2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Види да не има формирано чепови на крајници и од таму да ви е температурата. И мојот крена ама му ги фати во почетна фаза па само 2 пати имаше температура и наредниот ден одма се повлекоа со трицефот од 2 пиења.

8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.156
    Допаѓања:
    5.981
    So prekini 6 dena, sega sekret do kolena kolku cistis poveke izlaga.I jas so vrtoglavici kaj i da e ke se srusam nekade.

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Go vide vcera nemase nisto.
    Krvnata slika ukazuva na virus i grip.
    Od dene rece doktorkata treba da deluval tricefot.
    Mnogu gaden virus.

10. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.704
    Ќерка ми вчера прими 2 вакцини и беше добра.Во спиење кај 4-5 часот сабајле измерив 37.9 ама дека и се спиеше ја оставив да поспие и кога се разбуди полека ја спушти.Не сум и дала ништо.Денес има некаде 37.3/4 цел ден и ми се жали дека ја боли глава.Плус малаксана е.Си велев дека нема што да давам на таа температура,ама ева ја само што заспа омалаксана и пак во сон качи 37.9.Не сум паметна дали да дадам сируп и кој:Парацетамол или Ибупрофен?
    Инаку не би дала,ама главоболката и брзо дишење во спиење ме плашат.
    Што би правеле вие?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Дај и пола доза од било кој. Обично за болка препоралуваат пола доза да се даде

На Spidy и babydust им се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    3.940
    Антибиотик на грип не делува, вирус е и ако нема друго ништо освен температура, секрет и кашлица џабе даваш, ќе мине само по себе. Лани го минавме овој вирус и сега пак, недела дена трае и после кашлицата останува подолго и секретот од нос. Редовно чистење и по потреба инхалации може ќе ви даде доктор, ние со аеролин сме за сега, нема спуштено

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    3.940
    Инаку јас се напив Бруфен, не се издржуваше болката во глава и тело, како некој да ме натиска над глава, не можев да станам од кревет ни па деца да гледам. Бруфенот за еден саат ме подоправи :whew:

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.080
    Допаѓања:
    179.156
    Дали после стомачен, односно после дијареа, некое дете имало лигава столица? Утре треба да однесам примерок од првата столица, ама ме интересира ако некоја имала искуство.

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Да не седи долго во неправилна позиција. Јас така имав како затнување и како некој да ми тапка на тапанче излезе од приклештување на нерви во вратна регија. Требаше да одам на ренген и физикална, ама останав бремена и ништо. За среќа со повеќе внимавање за сега ми се смири. Секако нека го види доктор.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.671
    Допаѓања:
    202.259
    Давај парацетамол, соодветна доза за возраста и килажата и нека спие ако сака, побрзо ќе се опорави. Ни пола, ни четврт, давај си цела доза во вакви случаи, детето ќе биде подобро, отколку да го оставиш да се мачи со главоболка.

На babydust и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.704
    Во право си.
    Се зфркнав и дадов пола доза парацетамол,ко ништо да не сум дала.И ете ја за спиење пак 37.9.Дадов една доза ибупрофен дека се измачи цел ден дете и еве ја се испоти и сега за сега мирно спие.Памет за друг пат.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.269
    Допаѓања:
    1.426
    Колку дена и инкубацијата на грипот? Внук ми има потврдена инфлуенца а, а со моите деца играа понеделникот. Кога да очекувам дека можно е да развијат симптоми?

19. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    121
    Мајки незнам каде да пишам. Чистев купатило и плочките ги прскав со Саво по 5 мин влезе ќеркичката по голема нужда.. ја оставивме вратата отворена, ама пак ми е шубе дека дишеше таму.. дали знаете колку е штетно и какви симптоми можи да јави?

20. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    Какво средство е точно, тоа против мувла или тоа wc cleaner?
    Да се редактирам, средства за дезинфекција се обично бази/киселини кои примарно имаат корозивен ефект на кожа и очи, испаруваат оние многу јаките и тоа може да е штетно, ама од самата миризба од обично средство не може да биде ништо. Секако важно е и времето на изложеност што верувам кај вас било ептен кратко и плус сте отвориле врата. Ако имало било каква штета симптомите одма се јавуваат - потешкотии со дишење, вртоглавица, губење рамнотежа, онесвестување, и тн. Ако нема ништо од ова, океј сте - немаат long term effects. :)

Последна измена: 11 јануари 2024
    На enaena и Mother of 2boys им се допаѓа ова.