https://www.annifarm.com.mk/product/fitobalm-gel-balsamico-50-ml/ Ако успееш да го најдеш овој само. Ова се користи и за новороденчиња значи од 0+ е нема иритации на кожа и од природни сосојки е и тоа ова еден единствен е другите се сите за поголеми.
Фитобалм е одамна дефицитарен мене за малиот ми препорачаа експулмо и јас го барав ама немаше никаде.. Сега може донеле пак ама јас кога барав немаше.
Imate li davano nesto za crveno grlo kaj skoro 3 godisno dete? Krvna slika ok, crp ok, test za streptokoka negativen. Temperatura kreva i crveno grlo. Od doktor ne dobivme nisto, no moze li so nesto da se olesni bolkata vo grlo?
И ќере имаше температура па црвено грло и со спрејче прополис со мента поминавме, по препорака од матичниот 16+ сме
Јас про анги бејби давав зошто мојот константно е со болно грло. Со прополис е и буквално делува како анестезија т.е. го здрвува местото. Затоа и се дава пола саат пред јадење за да не го боли кога ќе јаде и супер делува. Јас користев за заб кога ми отекуваше од 2 прскања ми помина и веќе не ми отече.
Малиов качи температура и има ларингит од синоќа. Демек на зимовање дојдовме. Докторката вика не треба да е на ладно а мене како да ми останало во сеќавање дека за ларингит е добро ладно? Сакавме до утре да седиме ако му смета дишењето ладен воздух да се прибираме . Некоја со искуство? Иначе он е со тт ама воопшто не покажува ептен е енергичен, растрчан
Докторката да си ја скине дипломата. Баш треба да диши ладен воздух. Е сега заради температурата не претерувајте цел ден надвор да е,да не се испоти па мокар да седи,на тоа внимавајте.
Која е таа докторка Имаа и двајцата кај мене ларингит скоро, ладен воздух само. Кога беше загадено, а имаа напад на фрижидер сум ги држела. Беа и моите со тт која траеше еден ден, а потоа си беа весели. Потоа фатив и ја ларингит, само ладен воздух ме спаси. Со лесно
Мајки, како да се ослободиме од шлајм во грлото, двапати на ден правиме инхалации ама некако не помага..Од шлајмот како да свири на гради ќе се прокашла некогаш и ќе го голтне ама послем пак му се создава. Една недела со кортеир инхалиравме бидејќи кашлаше, сега не кашла ама има шлајмови. 15 месеци сме..благодарам
Мајки ве молам итно. Пред 1 саат е даден блок макс. Дали можам неофен да дадам и после колку саати ? Станува збор за 3 годишно дете 40 со 5 е температурата.
Неофен и блокмакс имаат исти состав. Далерон или парацетамол можеш 4ч по далеронот. Расоблечи, туширај со млака вода без главата, и др такви начини за разладување
И тука да прашам оти нема сон за мене вечерва. Кога го земав од градинка одма јадеше и додека јадеше го забележав црвени точки по телото. Има од вратот па надоле по цело тело. Нема температура, не го чешаат. Се јавив во болница ги видоа на камера, ми рекоа не е сериозно, штом нема други симптоми јави се утре кај матичниот за преглед или ќе поминат сами од себе за 2-3 дена. Има ли некој искуство со ова? Немаме сменето ништо во однос на храна, облека за да речам дека е алергија.