Zdravo majki,da prasam cisto me interesira prv pat mi se slucuva pa dali i na vas vi se slucuva,prethodno sekogas koga sme pravele brisevi ni daval pedijatarot upat za labaratorija,sega ni veli ispolneta im e kvotata dali sakata jas tuka da napravam cini 350 den e rezultatot ke bide odma gotov,i nie neli za dete se ke napravime,mu napravi test i toj bese poziteven takov kontrolen kako test za bremenost,mu zema bris od grlo i pokaza pozitiven,ne e za parite,tuku kako da znaeme deka toa e verodostojno ni fiskalna ni nisto,ni potvrda deka napravil test,ova samo vo makedonija go ima,sramota za deca taka da se pravi
И сеа на тепка антибиотик? Ццц, безобразен е начинот на кој ви продал инаку читав тука дека биле брзи тестови за стрептокока и ги правеле и други доктори.
Тоа е брз тест за стрептокока. Штом е позитивен голема е веројатноста дека е точен. А за фискална ...
https://acibademsistina.mk/doctor/natalija-angelkova-2/ Јас кај оваа го носев. Не знам за која причина ти треба ама јас го носев ради сомнеж за конвулзии она е специјалист во оваа област.
Дали има шанси после една недела од грип од нигде никаде да крене температура 38.5 а нема други симптоми или нешто друго закачило сепак? Дете 19 месеци
Тие како лентички се брзи тестови за стрептокока и обично се точни. @Skyler ако е тестот позитивен антибиотикот не е на тепка даден. Значи има стрептокока и се дава соодветна терапија (некој пеницилински препарат). Проблемот е што нема фискална. @anngelique веројатно закачило нешто друго. Следи ситуација и тоа е тоа.
Не можам никако да го сликнам, се исфрли на неколку места (како група од десетина и околу поцрвенет). Така има неколку "групи" на стомакот и грбот и се чеша. Освен алергија што ми иде на памет друго што може да е? Инаку е со температура 5 дена (крвна слика повеќе во прилог на бактерија и чекаме резултат од брисеви). Поголемиот како бебе се исфрли од тт ама ова е различно. Он тогаш беше цело меше и грб со ситни црвени точки.
Здраво. Големото 3 ипол ми се жали веќе месец и кусур на болка во коленото. Доста немирно спие, се превртува, се тегне раце нозе... крвна слика голема од вена беше во ред според докторот, бевме и кај ортопед го прегледа површно и двајцата сметаат дека се болки од раст, да давам бруфен кога ептен ќе се жали... Ама не сум мирна никако, скоро секоја ноќ се буди приплакува и веднаш се смирува кога ќе го гушнам, без сируп за болка. Преку ден нема ништо. Дали некоја се соочила со вакво нешто?
Ve molam za sovet 24 saati okolu 39 temperatura ne pomaga ni blok max ni paracetamol na lekar vikaat premnogu e rano za bilo sto dr spored ks
И докторката се посомнева на шарлах, ама рече штом нема тт да не почнуваме антибиотик. Он сабајле гореше после тоа до прееска како ништо да не било. И моментално нема ама сега му дадов бруфен зашто се жалеше на забот Ќе оставам до утре да видиме како ќе е, и така немам антибиотик дома. Туку ова шарлах за вадење од памет е? Немам искуство, јас тргнав сируп за алергија да му дадам 24 саати реално е рано. Кај нас не делувал сируп ако е претходно отворен или ако сум дала помала доза.
Син ми фати вирус, првите денови имаше температура, сега нема, но му течат мрсули и кашла. Матичната не ни препорача ништо освен витамини, физиолошки раствор и евентуално блокмакс за температура. Ме загрижува кашлањево негово, како да му олеснам? Има ли некое сирупче за дете од година и пол? Би му помогнал ли лојот од гуска што го фалат?
Dali nekoj ima iskustvo so hormonska vakcina kaj deca od 5 godinki dali ima nesakani dejstvia Doktor aleksandra janceska mi kaza deka nemalo slucaj da ima nesakano dejstvo a cerkickata se zali na blaga bolka vo stomakot ve molam za sovet ako znae nekoj