тоа и давам и вода бараше да пиет, ама стомачето пак ја болит, денес не повраќаше дали е ваков вирусот? Не испратија и на хирург да видат да не е слепо црево таму ја видоа стомачето и било убаво, ама јас сум ептен уплашена почна да качуват и температура
Давам електролити ама сега почна да има и температура денес не повракаше ама стомачето ја болит ептен сум загрижена дури и на хирург бевме да не е слепо црево и не знам веке што да правам, крвната слика убава и е така кажа докторот црп 9 леукоцити 6
Здраво Дали имате давано на децата алвокаст апчиња и доколу имате искуство како делуваа тие на вашите дечиња
Само хидрирај. Ако е слепо црево болката ќе се зголемува. Али сепак прати ако е повеќе од 1 недела болката во стомак пак носи да проверат за слепо црево.
Од синојќа почна да ги пие.Дадени му се од ОРЛ доктор заради зголемени крајници и затнатост на носот, во комбинација со сируп за алергија.За некоја недела ќе ти казам како делува и дали ќе има подобрување.
Касно ти враќам, тоа е "петта болест" моментално и на мојава во поминување заразни се пред осипот кога ќе избие повеќе не .
Дали имате искуство со кашлица само дури спие, носот малце затнат прскам капки, други симптоми нема, а легни ко ќе се раскашла одвај воздух зема, на гради ништо, некое сирупче за ваква кашлица?
Da ne vi e suv vozduhot vo soba kade sto spie, moze od toa da kasla. Probaj so navlaznuvac. Nas konkretno eden period koga se macevme so nokno kaslanje ni dadoa sirup protiv alergija. Ali toa vo konsultacija so pedijatar.
Само хербионот кај нас помогна за смирување. Можеби ви е сув воздухот, а од капките можеш контра ефект да му направиш ако нема секрет никаков може да му ги досуши каналите од носот. Може и алергија да е да не е настинка.
@Skyler Мислам синчето ти пиеше Бронховаксом ако не сум грешка? дали знаеш колку пати во годината се пие? кај нас поминаа 3 месеци незнам дали да давам пак или да почекам до 6?
Не знам искрено, не сум прашала тоа. Три пати давав по 10 дена и толку, да не го урочам супер е сега.
И моево помина супер после пиење, имаше и стрептокока и кашлаше добри 2 месеци ама се помина на нога да не го урочам...ни темп ни омалаксаност ништо...па правев муабет со една мајка со големо девојче кое како мало примало бронховаксом препишан од пулмолог и давала на 3 месеци и сега незнам дали да давам или не...во мојов град сега не ни има пулмолог за консултација, матичната не ми е заинтересирана, сестра ми фармацевт вика да чекам до 6 месеци
Snosti voopsto ne kaslase, dva sati pred da spie dadov mukoplant mi go falea deka na prirodna baza, pred da spie dadov loratadin, naprajv inhalacija imav deksazon od minatoot pat I iscistiv nose odzatnav so kapki, sega ne znam so deluvase..ama ic voopsto ni na dremka ne kaslase.
Сигурно кашла од секрет, му се слева на спиење и со лоратадинот се засушил. Најдобро не давај ништо и оди кај матичната да види дали се слева позади секрет или може е алергиски нешто, може уште се лечи мислам болен беше. Вака само ќе маскираш.
I jas mislam e od sekret, vadam so pumpica no ne se odzatnuva nikako.. Utre ke go nosam od sabajle vecer nisto ne davam da vidam Kako ke pominime.
И Лоратадинот може да помогне, многу пати ни го препишувале минимум 3 недели и се опоравал од тоа, посебно помага полесно да дише и да не кашла ама за секој случај еден преглед да не е нешто друго.
На затнато секако дека нема ништо да извадиш. Не го мачи детето. Мукоплант е ок, јас сум давала кај моиве, помага.