Апдејт: синоќа немаше темп. 37 само ама не ни рачунам тоа. Е стана и се изнапиј вода и плачи за грлото. После поврати 3 пати. Се нервирам сок и благо не пие/јади. А ми е страв да не му е паднат и шеќерот. Му дадов и вода со шеќер преку шриц ама по некое време поврати па заспа. Сега е станат пие чајче со мед и лимон ама ми се жали дека го болат двете стапала. 10 пати го прсшав дали ме лажи или изводи- вика не. Бара да му ги мачам со крем и да му редам ладно. Стварно незнам кај да одам овде нема ни кадар …
Мојата денес 9ти ден со сипаници. Тие веќе сите се суви и се смислени. Вчера преку ден почна носот да и течи и вечерта на грлото да се жали дека ја боли. Сабајлево кај 5 сатот и темп имаше 37.7 и се на кашла неколку пати како за ларингит. Сега ова продолжение е на сипаниците или па нов вирус има закачено? Од дома не сме излезени освен мажот ми што оди на работа.
Може не е баш за овде прашањево ама да си прашам. Лани на ќерка ми и се појави атопичен дерматит околу 5,6 месеци имаше и од тогаш користиме биодерма маслото за бањање. Ај деновиве околу устата што се направи ко суво рапаво ај тоа ми делува ко атопичен. Ама во косава во главава многу се чеша рани се прави. И по телото така а нема ништо а само се чеша. Во главата е кај ушите во вратот позади каде што завршува косата и горе кај темето, на сончева светлина се гледа во главата како бело има на кожата не е како првут лушпи, не знам дсли објаснив добро. Дали може од шампонот да е, ме чуди што ова се дешава најчесто после бањање, а еве веќе година ист шампон користиме. Што би ми препорачале дали да сменам шампон? Некој дали имал слично искуство? Секако планирам да земам упат да ја прегледа специјалист. Пошто не можам да ја гледам како се чеша.
Да провериш од храна да не е некоја или од топло ладно. Јас имам такпв проблем кога е ладно ќе се одерам од чешање затоа зимно време ми е смрт за на работа. Досека пак на маж ми ептен сува му станува и му се перута кожата само со уриаж ја средува. За глава што шампон користите?
Да не не ја плакнеш убаво. Инаку се тоа може да е од атопикот. Позади уши, врат, глава, све се нежни места, места кои почесто се потат, "совршени" да избие.
И глава и тело со биодерма маслото. Не знам дали треба да земам шампон за глава посебно. Не знам од што е ама не можам искрено да ја гледам кога ќе фати да се чеша.
Можно е и тоа. Пошто не сака со туш никако. Се буни и плаче. Па ја плакнам со кофа. Тогаш седи мирна. Ама па отсекогаш така ја бањам. Чудно. Баш сега ли не ја плакнам како што треба. Си мислам да не се презасити од биодермава па да не е до шампонот.
Од вчера син ми е со температура. Првпат да не ми симнува. Колку дена трае температурата со овој вирус? Го нудам течности, туширање, облоги ама џабе Кај мене најчесто со туширање само симнуваше, сега ништо нема ефект, што чудо од вирус ќе беше
При повреда му се укочи вратчето на една страна и со терапија му се испушти ама неможе скроз да го врти на другата страна. Сега почнавме со физикална.. некој со слично искуство. Се работи за 8ипол год дете
Како давате наизменично блокмакс на пример сега од него, после 4 часа Далерон, па за 4 часа блокмакс. Така може? Не сум давала до сега вака, а од менување сирупи имам страв, не знам зошто.
Да, ова ти е најмногу што можеш да дадеш. Идеално е да даваш само еден сируп на 6ч бидејки и двата се даваат максимум 4 пати во 24ч, ама ако качува побрзо, се даваат наизменично на 4ч. Ако качува побрзо од тоа, само ладен туш.
Парацетамол и бруфен може да даваш на 8 часа, односно комбинирано, даваш на 4. Идеално е да почекаш 6 и да даваш само еден тип. Пострашна е висока температура отколку да менуваш сирупи. Јас само еднаш сум имала потреба да давам така, качуваше над 40. Ако оди до кај 38,5-39, можеш да разладуваш со туш и да даваш на 6. Многу и зависи како детето ја поднесува температурата.
Сега давам така. Од вчера е со тт 39.4. 4 часа едвај издржува. Се симнува максимум до 38 и за неполни 4 часа пак 39,4. Туку ние сме и со болки во стомак. Давав провен, waya, нема подобрување. Во аптека ми го дадоа овој пробиотик. Дали сте давале на дете од 2.5 години?
Знам за пролајф ама го немаа. Ми го дадоа како сличен на пролајф, скептик сум дали е за таа возраст ок.