Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Irimiri

Irimiri Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    151
    Позади Колосеум- во една стара мала зграда од десна страна. На прв спрат десно е Ложанковски, а од лево е Мирка ШАлиќ. Има рекламни табли на зградата од докториве и не можеш да утнеш.

На Speechless и Bubi*2 им се допаѓа ова.
  2. Сандра_мил

Сандра_мил Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    64
    Кај моето и поголем беше отокот.
    Одма го однесов на клиника. Таму направија ехо и други испитувања и ни кажаа дека се реактивни жлезди кои се активираат после некоја инфекција. А претходната недела беше со температура. Кај нас отокот се повлече за 3/4 дена целосно. Од тогаш се нема разболено зс да видам дали пак би се активирале...
    Не е страшно колку што изгледа,не се секирај.

На mal.ecka и Skyler им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.647
    Допаѓања:
    104.526
    Кај големово се појавија да, после варичела, мислам дека до ден денес 5г подоцна не се повлечени скроз, само он порасна па изгледаат помали.

На mal.ecka и Skyler им се допаѓа ова.
  4. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    1.132
    Мајки здраво,
    Дали некоја има искуство со Бекерова циста кај дете и за колку време ќе се повлече. Каков совет сте добиле дали да се движи нормално или да мирува?
    Јас го приметив во април минатата година и уште не му е повлечена, дури и му порасна.
    А почна да се жали на болка во ногата кога оди

5. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Што давате за температура 37, 7 до 38? Саати си е со оваа температура а не сакав да и давам сируп ама не спаѓа никако.
    Ја туширав со поладна вода ама и тоа не помогна

6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.072
    Допаѓања:
    33.061
    Ништо освен ако не е премногу малаксано детето или ако не доаѓа ноќ. На таа температура чорапи со оцет или сенф, електролити (тоа ептен помага) и некогаш знам да масирам со домашна ракија (нема многу алкохол во неа).

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    50.610
    Од вчера малата почна да качува тт 39.7 едвај ја симнуваме.
    Денес имаше 38.5 ја носев кај матичнста кажа ок е се, вирус било.
    Колку дена може да трае да има тт? Колку дена трае овој вирус?

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    9.107
    Jas sum gi pominala poveketo orl vo Skopje, moze i site da se rece i privatni i drzavni. Posledno najveke mi se svigjase dr. Marinela Malinova sproti Zebra se naogja vo Kapistec. Ja ima na fb ima br za zakazuvanje privatno , ima i moj termin ama ne sum nacekala.
    Inaku istiot problem go imame i nie so sinceto. Sekoja bakterija vo nos mu vospaluva usi, otruen e so antibiotici so godini. Izvadivme site tri krajnici uste e isto. Da ne razglabam sea tuka ama od iskustvo ke ti kazam ako dojde da vadite krajnici obavezno kaj asalen star iskusen doktor zosto kaj ovoj problem so usi koga se vadi tretiot krajnik (a krajnikot e pricinitelot ustvari na tie vospalenija) treba da se stavat nekoi cevcinja vo srednoto uvo za da se drenira sekretot. Toa kaj nas ne go stavija i sega dur samo ne se izdrenira vospalenijata si prodolzuvaat bezrazlika sto e izvaden krajnikot.

Последна измена: 7 февруари 2024
    На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    9.107
    Mene vaka mi potekuvaa i toa vozrasna, gi izvadiv krajnicite i tolku.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    2.551
    Синко го прележа вирусот заедно со мене, температура околу два до три дена имаше, ја намаливме со блокмакс сируп и чорапчиња со оцет, ама вирусот трае :( Скоро две недели не држеше, но постепено се намалија симптомите, мене дури и повеќе ми беше изразена кашлицата. Само физиолошки раствор, инхалации и витамини му препорачаа.

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zemzela91

zemzela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2020
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    266
    Мајки, малиот денес го зедов од градинка вцрвенет под очите. Мислев дека е од што плачел ама еве сега е дома веќе 3 сати и наместо да му се смири црвенилото, тоа се зголеми. Му се има појавено и дерматит на лицето, може да е од него или е нешто друго. Утре секако ќе го носам на лекар

12. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    15.756
    Ние имавме два дена висока тт и болки во стомак. Сега тт нема ама пробиотик и б6 продолжуваме да пиеме.

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  13. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    50.610
    И ние со блокмакс со парцетамол не биваше а порано со него сме симнувале тт.
    Ја масирав со 50:50 вода, алкохол, во мокра крпа ја завиткан, чорапчиња и мокрев.
    Дење нема многу еве сега се стемни и пак почна да качува, ама ништо не сака да јаде, добро е што вода пие, вчера ни тоа не сакаше.
    Ај дома ја оставив некое време да не иде во градинка и од дома закачи вирус.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    9.107
    Majki mi treba dobar stomatolog za deca, ama stvarno da e dobar i dijagnosticar. Bez razlika privatno drzavno, samo da e ekspert, zosto sme so problem koj ne e bas taka ednostaven. Za Skopje

15. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    5.362
    На лекар што ви викаат? На ортопед бевте ли?

16. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    1.132
    Да бевме, кај двајца. Едниот вели не е страшно, видел тој и поголеми(facepalm)
    Другиот само ја измери и потврди дека е Бекерова циста, и на контрола треба да одиме за некое време.
    И двајцата мислеа дека ќе се повлече за една година, ама нема надеж за тоа, му порасна уште повеќе.
    Сакав да слушнам ваши искуства

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.647
    Допаѓања:
    104.526
    Ако не ти се носи на клиника, таму се стварно профи, тука кај нас над слаткарата до Фармахем, Дентисимо мислам се вика, докторката е од клиника и е многу добра. И во Кисела вода има многу добар тим Dental Cosmetic Studio ќе ја бараш докторка Ана и ќе и кажеш дека ја те препорачувам, другарка ми е, многу се добри како тим имаат и ортодонт.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Кај мојот константно се отечени али кога има гнојна ептен се отечени се водат како штитни жлезди. Дури и да не кива и да не кашла кога се прават како топчиња да знаеш дека има нешто и се бори телото.
    Мирка Шалиќ супер е докторката. Ние треба да ги вадиме зошто веќе му се оштетени и цело време е со гнојна али ни кажа до 5 години ако можеме да почекаме барем. Но доколку е проблем за ушите тогаш и порано ги вадат. Е сега е друг проблемот нема асален доктор за да ги вади, имаше една Елена Димова ама отиде во пензија.

На Speechless и Skyler им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    9.107
    Imame problem so nosot i mislam deka e od gornite zabi. Pa sakam da vidi dobar doktor. Ne mi treba za popravka na zabi i slicno...

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    9.107
    Makedonka vo Sistina. Nie gi vadevme kaj Demiri vo Sistina letovo ama sega so toa iskustvo kaj Makedonka bi odela. Klinika Micevski e mnogu dobar ama ni barase mito i nemav namera da mu davam si otidovme vo Sistina ko lugje .

На Speechless и Brpbrp им се допаѓа ова.