Nego ne mu e rastecen kako normalno nas sto ni tece od nastinka virus primer pa da prestane. Nego konstantno mu tece, ili koga ne mu tece e zatnat, na nos zbori, koga vlecam so aspirator izlaga eden kup a koga duva mnogu malce... Znam deka koga im rastat na bebinja zabi im tece pa rekov nesto slicno da ne e so trajnite koga rastat. Procitav i statija edna za sinusi barav, nesto povrzanost imalo so zabite i sinusite..ama ne razbrav bas najdobro...
Секрет има, ама не се забите причина за тој секрет. Проверете синуси, макар што ми е дискутабилно синусите да се активни кај мало дете.
Da isto mi kazaa sinusi nema kaj dete ama pa od kade tolku sekret ne mi e jasno. Od nesto mora da se stvara toj sekret....
Големата синоќа беше малаксана и имаше малку покачена тт,37.8. Денес попладне качи 39, малку кашла и носот ѝ е затнат. Давам далерон и витамини. Дали ќе делува Вирантото ако и дадам сега?
@TheSecret јас првите посериозни проблеми ги добив на 9/10 години. Инаки и син ми одма на уво прави комплилации, ама ме советуваа дека џабе ќе вадиме крајници зашто Евстахиевата труба кај деца е хоризонѕална а плус кај него биле и тесни каналите. Еднаш дојдовме до ситуација воопшто да не слуша. Затоа сега одма инхалирам а малку се затне/растече носот кај него. Не знам што да ги кажам ама види со ОРЛ, забите не даваат сектет во нос.
Мајки хелп. Мало невнимание, малото да ги докачи шишенцата со пробиотик и три да испие. Среќа не успеал да сипе прашак туку само течноста во шишето ја испил. Што содржи течноста, вода и фруктоза? Коса ми се крена. Има ли простор за паника? Тој си е супер, никаква реакција нема, нормално е се.
@unearthlysarah Ти благодарам многу за составот ама се уште не ми е јасно дали може некаква штета да направи.
Nie moravme da gi vadime, dva meseca bevme vo bolnica radi niv, plus od tretiot sekoja vtora vecer povrakase i apnei imase. Ama ne se resi problemot so sekretot Site vikaat izvadivme krajnici i se spasivme lekar ne vidovme samo nie uste sme po lekari
Дали има сега стомачен вирус? Малата сега во спиење се задави од мрсоли и исповрати обилно, после уште два пати помалку ама има и лигав секрет или па од шлајм е? Ама па толку повраќање чекам да се стабилизира па да давам вода или да цица
Па не ми изгледа нешто страшно нема опасни состојки во течноста ама прашај си и педијатар за да бидеш сигурна.
Фала мајки . Нормално е се. Нема никакви промени. Освен можеби поголема количина на шеќер од вообичаено.
Луѓе дај ве молам веќе полудев. Ќерка ми е цело време болна значи веќе немам нерви. Или некој педијатар овде да пишам приватно? Не живеам Македонија, бев на педијатар ми даде антибиотик и кортикотерапија орално. Не го разбирам многу јазикот а и не се разбирам од лекови. Дали сте земале некој ваква терапија и зошто ви е препишана?
Здраво Што може да биде ова на газето кај малата и се појави пред некој ден. На што ви делува? Матичната не се замара рече дека не е ништо. Ама ова си стои. Загрижена сум. Извинете на ваква слика. Спојлер
Да. Деновиве каката и е потврда. Матичната ми рече дека од нап било ова ќе се повлечело. Да сум давала храна што нема да и прави тврда столица. Ама... некако многу сум загрижена. На допир не реагира, не дава знаци дека ја боли. Нема ни крв во столица.
Има само 18месеци зарем е можно од сега? Бев и на второ мислење ми рекоа дека најверојатно е иритација од потврда столица, и да ја следиме.