Не, го давам пред пладневна дремка јас. Дека во аптека ми рекоа да не јаде, пие еден час после пиење пробиотик. Така ми се виде најпрактично дека моево цело време нешто џвака.
Здраво мајки се работи за детенце прематурче,18 месеци има а корегирани 15. Денес ја однесоа на преглед со тт е и има шлајм,со почетен наод на гради.. Им препишаа Лунац нели е многу малечко за таков вид на сируп? Од мое скромно искуство колку што знам, нели не се даваат сирупи за кашлица кај толку мали деца?
Тој сируп ја намалува иритацијата, може да го користи. Штом лекар препишува има причина. Има и маст на Експулмо која дополнително може да се користи, се мачка на гради и грб. Бидејќи загрева маста, а има температура, може после да се користи. Инаку многу помага при наод на гради и пред да спушти како превентива.
На упатството пишува на деца под 3 години само во консултација со лекар,нас во Козле секогаш ни кажувале такви сирупи на деца под 3 години да не се даваат секогаш или со инхалации или со антибиотик сме завршувале затоа и прашав.. На моево ни матичниот педијатар ниту пак во Козле не ни дале вакви сирупчиња а секое разболување ни е со бронхит. Иначе експулмо и јас користам за син ми,супер се покажа.
Neveruvam, ama ako se somnevas mozes da si otides vo Avicena, Biotek da si ispitas igg i igm na varicela i ke kaze dali ima momentalna infekcija ili pominata.
Мојот само 5 имаше од варичелата од кои 3 на глава. Да не го погалев немаше да го приметам ни темп ни ништо немаше.
Можно е. Само преку крв може да се утврди дали се работи за варичела. На блиска девојчето прележа варичела без осип, само преку испитување на крв се потврди дека во моментот има варичела.
Мајка ми за мене не се сеќава да сум имала осип, а досега сум била во контакт со најмалку 4 дечиња од кои едно мое со кое сум спиела што се вика и немам префатено. Или имам прележано или имам ултра јак имунитет.
Јас цел живот знаев дека не сум прелржала ,па на тест во Ремедика, антителата у плафон. Сум ја прележала веројатно и не ме приметиле.
Па јас колку имам мака видено од комарци у животот ништо чудно некое лето да сум прележала и да мислеле дека се комарциве.
Фала, денес и е осумнаесет ти ден од заразувањето на големата, малата од средата е со темп и ларингит, ама никаков осип. Не знам дали е вирус или сипаници. Секако по одредено време ќе проверам преку крв ако не фати уште овие три дена.