Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. CBradshaw

CBradshaw Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Добар ден,
    Дали може да ми препорачате добар ОРЛ за уво? и дали имате искуство со тимпанометрија тип Б обострано кај нас е на 21 месечно дете
    Бевме кај д-р Мери, д-р Цекиќ се слушнавме во пензија е, ми ги препорачаа д-р Македонка и д-р Лазаревски од Систина.
    Благодарам

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Орл мирка шалиќ кај мистер џек се наоѓа

3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    9.100
    Marinela Malinova sproti tc Zebra. Sum bila kaj site orl i kaj Mirka ama Marinela e podobra spored moeto iskusvo.

4. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Во 8ми Септември - др. Ана Радевска или др. Васе Стојческа.
    @TheSecret јас и ти истиве доктори ги шалтаме :) Кај Маринела бевме година дена, јас мислев дека е супер. Искрено се уште мислам така. Пуломологот ми рече, а да отидеш кај друг орл... Јас не сфатив, си ја терав уште. Е вториот кога ми рече, се замислив.
    Не тврдам дека не е добра, секако. Само споделувам искуство- машала за жал го имам по докториве.
    А дефинитивно не за др.Николче од Ремедика. Да ти заштедам 2,000ки - извадете ги трите крајници. А ако сакате и само еден, или трите- како сакате. Кога ќе решиш пиши ми на вибер :^)
    А, да- и не за др. Гоце Златески- Аудио БМ.- уште една изгубена година.
    Мирка ми остане непробана, засега сум задоволна од 8ми Септември.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    9.100
    Mene vaka ok mi se vide Marinela sto znam... Zosto taka vi rekle vas? Koj pulmolog? I nas pulmolog ne prati kaj nea zatoa prasuvam. Da za Nikolce i Goce nikako, posebno za deca. Od Ana Radevska jas sum mnogu zadovolna mi resi problem koj so godini go vlecev i nieden drug orl ne go resi.

Последна измена: 14 февруари 2024
    На *Лорена* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    И мене ми се виде ок :)
    Првата беше др. Влашки (сега е во пензија, за жал). Втората е др. Цвејовска на клиника.
    И Манчева од Букурешт не ми се виде нешто воодушевана од нејзе, ама она си го задржа коментарот.
    Кај кој пулмолог одите сега?

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    9.100
    Pa mene Manceva vo Bukurest mi ja preporaca Marinela. Koga otidovme kaj nea rece deka se soglasuva so terapijata od Manceva i deka sorabotuvale....

8. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    И мене кога ме праша кој ни е орл рече: Супер, Маринела е одлична.
    А после кога ја разгледуваше терапијата почна: а зашто ова, а зашто она, епа како толку време прима тоа...па кога ја потсетив дека кај Маринела одиме рече: ааааа епа добро. И тука застана. Не разгонетнав дали сметаше дека е погрешна терапијата или не зошто после тоа се огради веднаш. Као... терајте си со орл за тој дел, јас за мојов :^) Пошто нели нос и бели дробови не се поврзани :doh:
    А за терапијата од Манчева кој доктор и да види што ни давала за глава се фаќа (од педијатар до пулмолог.) И кај нејзе по препорака отидов со многу голема надеж. Аххх сите ги пројдовме више. Да оздрави од вирусов сега и ќе го носам кај Баџакова.

9. CBradshaw

CBradshaw Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Ептен ми ја пофалија Македонка па утре сме кај неа, да видиме што ќе каже па ќе пренесам искуство :)

10. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    207
    Ја сликав така затоа што повеке се познават иначе е како грутка топче, досега кај што ја однесовме сите викаат хемангиом е, мене ми е страв како што ќе расте малата да не притискат на некој нерв тоа најмогу ме плаши

11. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    207
    Не е рапаво ама е како топче кога е наведната повеке се познават мене ме плаши да не почне на некој нерв да и притискат дека е на такво место

12. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    207
    Јас пак да прашам за друг проблем што го имаме со малата веке неколку месеци, при играње на некоја песна или ако скокат се жали на болка во мешето и во игротека кога одиме ке играт и поцнуват да се жали на болка во мешето и го собират навнатре бевме и на доктор вика не е ништо страшно од играњето можеби слабинката ја боли ама мене чудно ми е на секое да се жали вака на болка, сега ко имаше стомачен ја виода на ехо се си е во ред, и предходно е гледана на ехо ко почна вака да се жали се си беше во ред, се по нешто излагат не знам кој правец да го фатам

13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.280
    Допаѓања:
    23.106
    Не. Хемангиомите се реално безопасни, сите доктори ми кажаа дека е само естетски "неубаво" ( не знам како поинаку да се изразам, не дека е неубаво, ама ко демек понатаму детето можело да се срами нели, зависи каде е хемангиомот ) ама медицински не претставуваат никаков проблем.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.659
    Допаѓања:
    202.191
    Ама сите го имаме тоа топче, грутче, од прешлен е, од рбетот, хемангиомите не се такви, не се тврди воопшто.

На LiquidLuna и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    А што мака имате и на каква терапија сте? Ме интересира ако крајниците се проблем што ви рекоа.

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    9.100
    I mene Badzakova mi e posledna nadez, ama stvarno posledna. Do sega za site taka vikav i pak na kraj nisto..:( izgleda na kraj ostanuva da si cekame da porasnat samo i sve da nadminat ;( Sto vi davase Manceva bas me interesira? Da vidam isto so naseto da ne e |( Mene posledno me iznervira bas.

Последна измена: 14 февруари 2024
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.640
    Допаѓања:
    104.496
    Те читав и сфатив дека и ние сме на иста мака. Нон стоп има секрет, тече или се ствара ко корупки во носот, ама без секрет он не е. Нашиов педијатар знаеш, он вика ништо не е, правено е се, од алерготестови до брисеви, пнеумослајдови, апсолутно се, кај нас кога и да пие млеко и претера со млеко се активира повеќе, имам тестирано 1м без никакво млеко и млечни, помалку има, и 1м со секој ден млеко, дали во оброк, дали во чаша, затнат ко труба. Среќа па не е ко порано, да спушта одма, проаѓа со редовна тоалета на нос, ама такви корупки ко камчиња дури му се прават редовно.

Иначе јас сум упрпана, последна доза ДТПР не е примена пошто му доаѓа многу брзо со МРП вакцината и ја закажаа за во јуни. Ние доста доцниме со вакцини. Почна да кива, поткашлува, да шмрчка, читам (обично јас сум таа што вика не читај) пертутисот почнувал како нормална настинка, тт нема, давав прашоче Вербаскон, чајче од прегорен шеќер, не планирам да го носам на лекар, ама дали знаете за колку време од класична настинка преоѓа во пертутис ако е тоа на крај (скраја било!). Малово тргна во градинка, втора недела оди, нема засега ништо посебно освен што е и он затнато, ама и он ко бате иста мака има, немаат тт, немаат ништо.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Еве јас ќе ти кажам за мене конкретно. Јас имам извадено прајници зошто бев константно болна или затнат и со секрет од кога ги извадив здрава права ко дрен и крвна слика каде каде подобра. Е сега проблемлт е во млечните производи највеќе јогуртот таков лигав секрет ми ствара што дури и се давам. Најверојатно највеќе ми смета тоа и млеко.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.640
    Допаѓања:
    104.496
    Да,да, дефинтивно млекото и млечните му ствараат секрет. Он и има докажана интолерантност, така да решение е само скроз да прекинеме.

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Евентуално козји да му даваш. Јас сега почнав кафето да си го правам со козјо млеко на Олимпус во кам го има подобро ми е каде каде. И на кораб трница павлака и к. млеко има.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.