Пишував претходно за проблемов, со што да и го исчистам ова горе на главата, како првут делува. Пробав и со мустела пената за теменици нрма никаков ефект. Матичната ми рече со џонсон шампон да сум пробала. Кажете ми искуства, ве молам.
Исто имаше, па почнав со маслена купка да ја капам и веќе не и се суши скалпот. Еднаш со веледата ја искапив (нареџење извршење) и пак истото. Па се вративме пак на маслена купка, а другите ствари ги тргнав да не ги гледа...
Ама па ние биодерма маслената купка ја користиме повеќе од една година и сега вака и се направи последниов период. Па пробав со мустела пената претходниот пат ама исто дури и бетер стана. Не знам што да пробам сега.
Маж ми има мака со нешто вакво, личи на првут ама не е првут. Некаква фунгална инфекција е, се мие со вода со сол и специјален шампон. Пробај со солена вода. Ја прави косата малце крта ама за 5 пари лек изненадно е колку е ефективно (ако се работи за истиот проблем).
Па и мене не ми личи баш на првут. Ама само на тоа место го има горе. И приметувам дека се чеша . Не знам од што и се појави вака. Ништо немам сменето од козметика.
Долго го има проблемов ако не се лажам, пишуваше и пред некое време. Јас мислам дека е за на дерматолог. Нема смисла да се мачи, мала е, ја чеша, може е габична инфекција, може е атопикот. Каков џонсон, со биодерма ја бањаш, не се враќај назад. Нека ја види кожен.
Па не баш долго,тогаш кога пишав претходно. Мислам сега месецов беше кога и букна и дерматитот. Во исто време. Ама дерматитот го ставив под контрола со мачкање мустела стелатопиа сабајле и вечер. И давам летизен пред спиење. Сега не се чеша и нема, се повлече. И во глава искрено не се чеша кога ќе размислам подобро, претходно рани беше и у глава и по тело. Рани нема сега во главата ама ова белото и остана, на сонце се познава. Може треба и таму нешто да мачкам па да се повлече како дерматитот по тело. Се мислам со уријаж да пробам, па секако и кожен да посетам.
Син ми од вчера сабајле качи тт 39.3 од тогаш цело време има даваме далерон и блокмак паѓа до 37.8-38 и за 2-3 л пак качува, еве во 2 дадов блокмакс а веќњ пак има 39, нема црвено грло, вчера само еднаш поврати, немаапетит и е малаксан. Каков вирус е ова, колу трае, колку време можам да давам сирупи така наизменично?има 6г
A da si otides na dermatolog... Sigurno e nekoja gabicna infekcija ili slicno, mozebi ke ve prati na brisevi ili nekoe ispituvanje pa spored toa ke vi dade terapija.
Дали сте имале искуство со ваков осип на препони? Дете 20 месеци, му се појавија последнава недела. Не сме менувале пелени и козметика. Пробав да исфрлам 2-3 намирници што мислев да не е од нив ама не се смени ништо. Мачкав со пантенол маст, судокрем, кантарион и алое вера гел и ништо не направи разлика. Спојлер: Осип
Не губи време контактирај доктор. Јас така пробував со разни креми, ќе се повлечеше малку и пак одново уште полошо се направи, му дојде напред до курето. Кај моето помина со афлодерм и миробакт и тоа со 2 дена мачкање. Не открив од што е, немавме никакви промени.
И јас истото искуство го имав со малата како членката погоре, после 7 различни масти помина од комбинација афлодерм и миробакт, ама цел месец беше ваква, на крај дури и кожата и се лупеше.
Дали има некоа мајка искуство со пертусисов, кои симптоми се? Малава од синока ми кашла повеќе во спиење ама и полна е секрет, еве сега спие и кашла, а додека е будна поретко. Предтоа иста е била ама не ми било страв и со влечење секрет се средувало или со инхалации, сега дека е ова актуелно и се плашам, а па од друга страна не ми се оде на дежурен баш ради гужви сега таму. Иначе супер активна си е
Јас разно разни креми пробав. Не судокрем, не фризидерм се што ги фалат. Кај мојата дури бетер и правеа. Пробав со бекутан со портокалово капаче, единствено од неа и поминува.
И таа ја пробав со невен е, ништо не помогна а нема осетлива кожа и чудно ми е да се исфрли вака. Ништо останува понеделник на педијатар да го носам.
Ја однесов во Јане сега на дежурен чиста е грло и гради ама вика чим оди градинка сиг е некоа бактерија и ни дади спреј за нос оперил со грамицин ли беше незнам точно 5 дена. Затоа ги неќам дежурниве одма антб лупаат ама пусти страв од сегашната ситуација ја однесов да ја видат