Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.313
    Допаѓања:
    7.940
    IMG_20240223_125500_632.jpg
    Пишував претходно за проблемов, со што да и го исчистам ова горе на главата, како првут делува. Пробав и со мустела пената за теменици нрма никаков ефект.
    Матичната ми рече со џонсон шампон да сум пробала. Кажете ми искуства, ве молам.

2. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    3.148
    Исто имаше, па почнав со маслена купка да ја капам и веќе не и се суши скалпот. Еднаш со веледата ја искапив (нареџење извршење) и пак истото. Па се вративме пак на маслена купка, а другите ствари ги тргнав да не ги гледа...

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.313
    Допаѓања:
    7.940
    Ама па ние биодерма маслената купка ја користиме повеќе од една година и сега вака и се направи последниов период.
    Па пробав со мустела пената претходниот пат ама исто дури и бетер стана. Не знам што да пробам сега.

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.621
    Допаѓања:
    13.907
    Маж ми има мака со нешто вакво, личи на првут ама не е првут. Некаква фунгална инфекција е, се мие со вода со сол и специјален шампон. Пробај со солена вода. Ја прави косата малце крта ама за 5 пари лек изненадно е колку е ефективно (ако се работи за истиот проблем).

5. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.313
    Допаѓања:
    7.940
    Па и мене не ми личи баш на првут. Ама само на тоа место го има горе. И приметувам дека се чеша . Не знам од што и се појави вака. Ништо немам сменето од козметика.

6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    4.698
    Долго го има проблемов ако не се лажам, пишуваше и пред некое време. Јас мислам дека е за на дерматолог. Нема смисла да се мачи, мала е, ја чеша, може е габична инфекција, може е атопикот. Каков џонсон, со биодерма ја бањаш, не се враќај назад. Нека ја види кожен.

На JoyJoy, Mother of 2boys и dromka им се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.313
    Допаѓања:
    7.940
    Па не баш долго,тогаш кога пишав претходно. Мислам сега месецов беше кога и букна и дерматитот. Во исто време. Ама дерматитот го ставив под контрола со мачкање мустела стелатопиа сабајле и вечер. И давам летизен пред спиење. Сега не се чеша и нема, се повлече. И во глава искрено не се чеша кога ќе размислам подобро, претходно рани беше и у глава и по тело. Рани нема сега во главата ама ова белото и остана, на сонце се познава. Може треба и таму нешто да мачкам па да се повлече како дерматитот по тело.
    Се мислам со уријаж да пробам, па секако и кожен да посетам.

8. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Син ми од вчера сабајле качи тт 39.3 од тогаш цело време има даваме далерон и блокмак паѓа до 37.8-38 и за 2-3 л пак качува, еве во 2 дадов блокмакс а веќњ пак има 39, нема црвено грло, вчера само еднаш поврати, немаапетит и е малаксан. Каков вирус е ова, колу трае, колку време можам да давам сирупи така наизменично?има 6г

9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.893
    Допаѓања:
    9.097
    A da si otides na dermatolog... Sigurno e nekoja gabicna infekcija ili slicno, mozebi ke ve prati na brisevi ili nekoe ispituvanje pa spored toa ke vi dade terapija.

10. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    6.577
    Дали сте имале искуство со ваков осип на препони? Дете 20 месеци, му се појавија последнава недела. Не сме менувале пелени и козметика. Пробав да исфрлам 2-3 намирници што мислев да не е од нив ама не се смени ништо. Мачкав со пантенол маст, судокрем, кантарион и алое вера гел и ништо не направи разлика.
    20240224_075554.jpg

11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Не губи време контактирај доктор. Јас така пробував со разни креми, ќе се повлечеше малку и пак одново уште полошо се направи, му дојде напред до курето.
    Кај моето помина со афлодерм и миробакт и тоа со 2 дена мачкање. Не открив од што е, немавме никакви промени.

На anngelique му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.621
    Допаѓања:
    13.907
    И јас истото искуство го имав со малата како членката погоре, после 7 различни масти помина од комбинација афлодерм и миробакт, ама цел месец беше ваква, на крај дури и кожата и се лупеше.

На anngelique и Skyler им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    18.505
    Моето вака од антибиотик ко алмацин се исфрли.

14. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    6.577
    Секако понеделник ке го носам на лекар ама мислев викендов нешто да пробам дополнително.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    12.324
    Евентуално канестен ако смири малку.

16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Дали има некоа мајка искуство со пертусисов, кои симптоми се?
    Малава од синока ми кашла повеќе во спиење ама и полна е секрет, еве сега спие и кашла, а додека е будна поретко. Предтоа иста е била ама не ми било страв и со влечење секрет се средувало или со инхалации, сега дека е ова актуелно и се плашам, а па од друга страна не ми се оде на дежурен баш ради гужви сега таму. Иначе супер активна си е :worried:

17. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.313
    Допаѓања:
    7.940
    Јас разно разни креми пробав. Не судокрем, не фризидерм се што ги фалат. Кај мојата дури бетер и правеа. Пробав со бекутан со портокалово капаче, единствено од неа и поминува.

18. anngelique

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.681
    Допаѓања:
    6.577
    И таа ја пробав со невен е, ништо не помогна :worried: а нема осетлива кожа и чудно ми е да се исфрли вака. Ништо останува понеделник на педијатар да го носам.

19. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    5.555
    И ние поминавме таков вирус, 3 дена кашлање во спиење денски ретко и многу секрет.

20. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Ја однесов во Јане сега на дежурен чиста е грло и гради ама вика чим оди градинка сиг е некоа бактерија и ни дади спреј за нос оперил со грамицин ли беше незнам точно 5 дена. Затоа ги неќам дежурниве одма антб лупаат ама пусти страв од сегашната ситуација ја однесов да ја видат