Здраво. Треба да ги дознаам крвните групи на децата, дали може во било која приватна лабораторија и колку се плаќа?
Можеш по приватниве сопругот во Адриа лаб има испитувано, цена незнам оддамна испитуваше околу 1000ка беше
Што ви помогнало за црвенило на пеленска регија? Пробано со судокрем и жолтата крема на frezyderm не му проаѓа.
Грипот е, вториот ден мислам дека е најлош со ништо не се спушташе тт, јас им давав ефералган и блокмакс, туширање цело време,, мачкав со разреден алкохол оцет на нозе, колку да стигнам до тие 4 саати, после 3тиот ден ќе качува тт ама поретко, кај мене малиот 6 дена качуваше тт, на крај завршија со бактерија во грло и зинат, големиот се оправи, малото две недели кашла
Моиве не одат во градинка и помина без ништо, ама те разбирам. И јас после прифатив од нив ама мене 10 дена ме држи и добив од матичниот исто капки со атб и кортико
Само направената маст од скендер ни помага. Штом се зацрвени повеќе, мачкам еднаш до два пати одма мине само не е за долга употреба.
Нас на ваков осип матичната ни рече канестен да мачкаме. Исто и јас пробав судокрем,frezyderm жолтата и маст за потпарено.. Земав и џинџира спреј по препорака на членка,па ќе видиме.
Дали после грип децата два три дена ви се препотуваа од нигде никаде (без притоа да биле физички активни или преоблечени) и дали ви изгледаа побледи од вообичаено?
Го однесов на лекар црп 95,му дадоа антибиотик и инфузии ама еве го се вративме пак 39има.денес качи 40.5 и бладаше, имаше халуцинации се измрдав. Чекаме некои дополни анализи.
За докторот пофални зборови. Толку стручен, човечен, разбран, детален, достапен.... Се нај нај. @MandyLane Не знам за конкретната ваша состојба но докторот е прекрасен. Постариот син го оперираше на 5 ипол години од инвагинација.
Тие се параметри на црниот дроб. Кај деца колку што јас знам знаат да се покачат од прием на медикаменти, ама секако доктор ќе ви ги види и ќе ви даде насоки.