Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    1.683
    Нормално е.

2. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Ќе спушти веќе и кај мене малото до 40.2 качи, со лесно нека поминува

3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.383
    Мојот на 4 ја прими. Мислам спомнаа дека до 5 може.

На Dionisija7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.052
    Допаѓања:
    26.532
    Грип има детево, од компликација на грип се качуваат. Носи го на детска клинка ако не сте биле.

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.052
    Допаѓања:
    26.532
    Покачен крретинин може да направи миоситис и оштетување на срце, покачен лдх оштетување на црн дроб.

6. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Бевме во болница во Куманово, таму го испитаа, рекоа дека тоа се моментални вредности дека не биле страшни, исто и матичната ми рече и ги праќав на вибер, не пуштија дома со антибиотик префикс да пие на 12 ч и сирупи за тт. Денес е подобар, уште има тт ама до кај 38 оди, сабајле дадов во 6.00 ч сируп тогаш имаше скоро 39,па после околу 14 00 пак дадов имаше 38.2 сега еве уште не сум дала, има 37.8. Не јаде ништо, грлото му е црвено само, ниту нос му тече ниту кашла. И цел месец сме дома не го пуштав ни во градинка ни на карате, само јас што одам на раб, од каде ова чудо стварно не ми е јасно.

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.052
    Допаѓања:
    26.532
    Ќе добие апетит за некое време,
    ама таков е грипот, и со бладање од темп и ао ништо не јадење. Заради покачените CK вредности, следи го, може да не сака да оди воопшто и да се жали на болка во нозе. Не е страшно, проаѓа, ама да не се исплашиш, се јавува во вакви ситуации. Ќе почне и да кашла, и кашлањето се јавува покасно.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.029
    Допаѓања:
    123.896
    Консултирај доктор , ck mb e маркер за срцево оштетување , штом сте правеле и лдх , сигурно има причина?

@OllieGj ако сте користеле сирупи за температура можно е.

9. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Сенпожали дека го болат нозе дека неможе да оди зато направија плус испитувања. Првиот доктор кај што го однесовме рече слушнал втор тон на срцето како шум, да направиме ехо кога ке оздрави, он имаше втор тон некаде до 18месеци и се изгуби после, сега пред 3-4 несеци беше и на спортска медицина ништо не слушнаа таму. Во болница ни рекоа нема, само тахикардија се слуша. И пишав и на мтичната она ми рече не се страшни тие вредности дека тоа е од самуот вирус. Вчера качи пак тт 38.9 во 00 дадов блокмакс,после му бидна мн топло, едвај заспа до кај 2, му ги ладев нозете со мокра тегра пелена, во 5.30 го проверив беше мраз ладен, имаше мн ниска тт 34.5,сега до 35 се качи,од една крајност во друга, мир немам, пие антибиотик префикс, се надевам дека денес ке се стабилизира коначно, јас тргнав на раб ама сега ме јаде мисла дека требаше да останам дома.

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.637
    Допаѓања:
    104.446
    Ако пиел бруфен од тоа му е. Јас кога имав маститис пиев бруфен, после тоа 1 недела скоро се потев многу иако не пиев ништо.

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.893
    Допаѓања:
    9.097
    Nas so tolkavo crp ne zadrzaa vo bolnica...moze i imate streptokoka piogenis sega taa vladee nasekade, a streptokokata znae i da napravi problem so srce, artiritis, znae i kolkovi da bolat da nemoze da odi... A bakterija dava tolku visoka tt i tolku visoko crp, virus ne bi trebalo. Prefiksot ti e mnogu slab antibiotik, jas bi barala nesto pojako. Podobro da ve zadrzat nekoj den venski da prima antiboitik i infuzii da ne dehidrira. Vidi kako ke bide ako ne ti preporacuvam da barate bolnicko lekuvanje. Niz istoto pominavme lani letoto znam kako e ke pomine :l:

12. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Сега пак 35 има, го гушкам го покрив, топла соба е, ладна пот го изби, го пресоблеков, како да му ја покачам.Цело време варира од 35 до 35.5.Колку е опасно ова? Денес цел ден беше добар, и јадеше по малце, сирупи за тт не сум дала.

13. Makmel

Makmel Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    26
    Не знаев каде да прашам, ке напишам тука па доколу има некаде тема прфрлете го прашањето. Испитувавме целијакија кај детенцето 10 години во Систина и ни стаса негативен резултат но антителата се големи и треба за 6 месеци да го повториме резултот.Сакам за неколку месеци на државно да испитам, дали некоја знае да ми објасни каде треба, за колку време се готови резултатите, упат треба ли и која цена е, бидејки во систина ми рекоа и на државно можам да си испитам бидејки во систина платив7600 ден.

14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.893
    Допаѓања:
    9.097
    Upat za vo Institut za imunologija i humana genetika, tamu se ispituva, rezultati se ceka dve nedeli otprilika.

15. Makmel

Makmel Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    26
    Ти благодарам

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    4.903
    Искуство со ниска тт, веќе трети ден е со 35тт и се поти во спиење, уште е блед, слабо јаде, и послабо е активен од обично. Пие само антибиотик префикс. Има 6год.

17. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.027
    Дете 14 месеци, плаче цел саат не може да го смириме, пред тоа шетавме надвор цел саат беше сѐ во ред.. каде да го носиме на ургентно? Се смири едвај само со песнички, вака не било досега да не знаеме што е

18. Masinapandev

Masinapandev Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Krvna slika

19. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    2.452
    Здраво мајки, детето 3.5 години веќе 2-3 дена е затнато во носето и приметив дека крајниците му се отечени.
    Други симптоми нема, како да му помогнам на природна база нешто да не се влоши да крени тт и да избегиме антибиотик?

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    9.107
    Сега ги прочитав претходните твои мислења, син ми лани 12 дена до 40 тт качуваше, 3 антибиотици сменивме, не ни помогнаа, завршивме во Козле 10 дена на инфузија, плус инфузија со антибиотик лендацин и урбазон, сите потребни испитувања му ги направија и мн беа високи срцевите маркери ЦК и МБ, како и ЛДХ доста покачено, АСТ беше во ред, му правеа и ЕКГ на срце, и ехо кај специјалист кардиолог. Кај него излезе адено вирус, кој го имаше во респираторен систем, страшно лош вирус, одвратен. После неколку дена од терапијата и син ми имаше ниска тт, околу 35.со 5 или со 7, помина само од себе, после една недела го држеше со тт 37 со 2, пак крвна слика, ехо на абдомен и ехо на срце, се беше во ред и тогаш и ЦК и МБ и ЛДХ беа скроз намалени и во граница, се регулираше сето ова за некои си 2-3 недели.
    Направете повторно КС, а може и ехо на срце и абдомен за да сте си мирни.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.