Да го носиш. Подобро за џабе да е одењето, да се исклучи отколку да се пропушти. Миокардитис е сериозна дијагноза. После прележување не смее да има физичка активност 6 месеци. Појдете.
А зошто одите вие на кардиолог, има ли некои симптоми детето? Моето нема никакви симптоми фала богу, ги читав тие за миокардит не препознав кај него такви симптоми, и он е многу активно дете, цело време се трча и се скока, оди на карате и дома е 300 на саат,неможам да замислам како би го натерала да успори ако недај боже има потреба.
Nemame fala Bogu. Imavme edna situacija pa morase da odime na pregled, kaj Milev bevme rece ok e, ama sakam uste edno mislenje sepak.
Не мора да има симптом, син ми во болница имаше забрзано дишење, и ради високите вредности на ЦК и МБ, оджа ЕКГ му правеа, после тоа и ехо за да сме си сигурни. @TheSecret Иначе, кај др.Валентина Јовановска-детска кардиологија, го носев.
И во штип и во скопје како што ти кажаа прегледува. На државна ние на редовни контроли одиме кај Констандина Кузевска. И Кацарска е добра ама мене не ни се допаа малку арогантенн пристап има.
Nekoe iskustvo so oteceni krajnici kaj dete? Nema temperatura, nikakvi drugi simptomi na nastinka, brisevi cisti a krajnicite oteceni. Od maticen nikakov sovet, ke pominelo samo od sebe, no veke 3 nedeli nema podobruvanje...
Za Struga se raboti, barano e upat kaj maticniot, nemalo potreba od specijalisticki pregled. Ko ke vidis podobro covek sam da si odi na privatno
Мојот има големи крајници од раѓање. Ако нема други симптоми не е страшно. Ако има проблем со дишење, голтање и слично не мора да се третира.
Сок од два лимона,две лажици мед и две лажици маслинов зејтин.Измешај се убаво и два до три пати во денот по една лажица да сркнива.На мојов му се подоправија тие крајници,ама мака мачиме со третиот.Секој совет е добредојден.
Може не е соодветна тема, ама да побарам мислење. Малиот исфрли сипаници. Сестра му нема прележано иако скоро сите од нејзина група во градинка прележаа. И сега сум на мисла. Ако оди во школо и во меѓувреме фати и она, да не зарази други деца. Ако не оди може и 20 дена да седи дома за џабе. И стварно не знам што е паметно. Мислење?
Ако оди во училиште, како ќе го оправдаш нејзиното седење дома 20 дена за секој случај да не зарази други деца? Нека си оди детето во училиште, ако фати, ќе ги помине, ако не, тоа е. Заразувањето други деца/возрасни е неизбежно, нема ни да знаеш кога е заразно детето ако фатило сипаници, оти два до три дена пред избивањето на осипот шири зараза. Не само за сипаници, за било што не можеш да го спречиш заразувањето.
Во иста градинка одат две деца, братчето дома со сипаница, сестрата во градинка. И самите воспитачки рекле нема потреба да не оди, може да има 3недели инкубација и 2 недели сипаници, месец ипол треба да седи дома, а може и ич да не фати. За училиште пак нема дискусија, таман работа да пропушта толку многу часови. Нека си оди.