Здраво, син ми се исфрли со ситни брунчиња прво му се појавија на вратот постепено почнаа да се прошируваат. Сабајле ќе го носам кај матичен. Што мислите алергиска реакција е или се работи за сипаници
Kasnato od bolva sto posto. Jas letoska bev ispokasana isto vaka bese. Vo red kaj sto se dvizela kasala. Mozes tecna pudra da mackas da ne go cesa. I iscisti doma se, isperi, usisaj pod se.
I mene taka na nekolku dena novi mi se pojavuvaa se dur ne iscistiv se generalka. Ja imate nekade doma i kasa.
Здраво, и излегува осип најмногу по рацете и нозете некни и се појави па ги снема после некое време пак се појавија нови, вчера цел ден немаше сега гледам пак по раците и нозите дали е од некое јадење или друго нешто ( само на доење сме )? ми личи повеќе како на каснато
Чим викаш само на доење е, мало е, башка неколку дена викаш му се појавува, однеси го на лекар, може ќе треба сируп да пие. Детергент да не си сменила, да не си јадела ти нешто ново или некои витамини сирупи да не пие оно, да не си намачкала нешто ново, може и да е некое бубаче, да не е прежешко, да не се допрело до некое растение или животно, а може и да не дознаеш. Препери алишта постелина со дупло плакнење, не ставај омекшивач, одбегнувај алергени да јадеш периодов. И ако треба ќе ви направат дополнителни тестирања.
за тоа време додека дојам не бев јадела банана пред некој ден за прв пат апнав се сомневам и во неа… сменив постелини сичко баш ќе видам како ќе се одвива и денес
Здраво мајки! Да ве прашам дали некоја од вас се соочила со такви незнам ни како да ги наречам. Личи на изгорено но не е, пред скоро време му се појави на детето 5 ипол има, мачкам травадерм но ништо почнува да се размножува на цела нога. Знаете ли што може да биде тоа, во скоро сме на дерматолог но до тогаш ако знае некоја да ми каже
па да сирење, кашкавал јадам од самиот почеток кога почнав да дојам и мм вели дека е можно од тоа или од мајонез … бевме денес на лекар ми кажа само да мачкам мустела и да земам од тианде топки за перење алишта наместо детергент као демек од тоа е што знам …и излегуват само по раците и нозите тоа ме чуди исто, на стомакот и грбот нема ништо ќе пробам баш да не јадам и млечни работи дали ќе се повлече.. незнам веќе на што да мислам побудалев тие неколку дена
Мустела не знам како ќе ти помогне кога не е лек, ниту пак е намената за ова. А не знам и зошто доктор би препорачувал топки за перење што ги има на Алиекспрес, би те советувала да отидеш на второ мислење.
ќе отидам да, а за топките она ги користела многу биле добри не ти знам што абе глупости се изнервирав и јас
Ќе ви каже дерматолог најарно. Вака ни сликата не е баш јасна, ама на тоа ми заличе прво, иако на изглед шугата не е баш ваква.
Мене повеќе на импетиго ми личи отколку на шуга. Најдобро е да си посетите дерматолог, тука само нагаѓаме.