Zdravo majki Kerkami veke 4 dena e so proliv bez apetit i malaksana … ima gnoj na krajnicote ni prepisaa pancef .. Dali nekoj se soocil so istoto ? Mnogu sum zagrizena za nejadenjeto nisto ne stava vo usta i celo vreme e malaksana .. od dete sto ne zastanuva sega non stop lezi .
однеси ја во болница, може да е дехидрирана и од тоа да е малаксана, ке и пуштат инфузија да ја освежат.
Nosena e i vo bolnica i kaj maticnata istoto mi go kazuvaat od krajnicite e . Vo bolnicata mi rekoa pa ne e do tolku deteto za tuka da go doneses
А терапија за крајниците? Ако мокри и кака не е дехидрирана ј внесува доволно храна ј течност. Како и да е, тррба да прима терапоја за крајниците ако тоа е проблемот
Dva dena veke kako go pie se nadevam deka barem od utre ke e podobra ke pocne barem malku da jade . Pocnav da i davam i Pikovit za malku da i dade apetit .
Направи и сладолед од јогурт и овошје да јаде ладно, ќе и биде добро тоа за јадење. Не јаде дека ја боли грло, треба ладно да се дава
Po nekoja goltka preku den nesaka da pie . Nokeska koa ke pobara voda i podmetnuvam ke ispie 100ml od onie ORS
Не знам дали знаеш,не се дава одеднаш голема количина електролити. Голтка по голтка Залажи ја и дење,со шприц,со цефка,во различни чашки. Не знам колкаво е детето,свари и супа од петел и таа ќе ја накрене,макар само водата да ја пие. Пробиотик даваш?