@Mamule ако има гнојна ангина не јаде затоа што не и е пријатно да јаде. Нормално е да е малакснаа додека е болна. И ние возрасните сме малаксани кога сме болни не па дете толку мало. Кога ќе почне да делува антибиотикот ќе живне малку. Ќе почне и да јаде по нешто плус. е сега имај во предвид дека и антибиотикот може да и го намали апетитот (барем кај моето дете е така). Ќе помине една недела откако ќе завршите со антибиотик додека се врати апетитот. Во меѓувреме што касне тоа нека биде. Гледај само да не дехидрира (супата од петел на Подравка е супер за тоа како електролит е, само не претерувај количински зашто е мало детето).
Искрено не знам точно зошто не се дава оддеднаш, ми е останато во сеќавање уште јас кога бев дете. Можеби да не се преоптовари одеднаш организмот со електролити
Кога јас јадев млечно син ми се исфрлаше на стомаче и грпче.(беше само на доење) Само таму исто вака како брунче и околу црвено. Пробај некој ден немој да јадеш ништо млечно да видиш дали ќе се повлече
Mamicki ve molam za pomos izbezumena sum dodeka utre da posetime lekar Deteto 8 god krupno zdravo dete vo posledno vrme znae od vrme na vreme da se javi po edna potecna stolica vo denot, sega koga otide vo wc imase epten mala kolicina tecna stolica ama bese so sekret proziren a vo del vidov malku nesto kako svetla krv da bese.Dali mu se slucilo na neloj
Здраво Дете скоро две години од 22:00 навака повраќа. Прво три пати, па после на пола саат уште два пати и после на саат повраќа. Му дадов наусолвит ама го поврати и него сега. Дали да го носам во болница? Што да правам не знам.
Здраво мајки. Детето скоро 4 години 10тина дена има отечени лимфни јазли на вратчето. Направена крвна слика, wbc 13.8, hgb 11.4, даден амоксиклав, брисеви чисти. На 7миот ден од амоксиклавот почна да крева температура. До сега немаше друг симптом освен што му беше затнат носот, а и не гледам подобрување на лимфните жлезди, можеби само подобрување на крајниците бидејќи подобро дише. Почнав да се сомневам на вирусна инфекциија, пример мононуклеоза... не знам што да мислам. Ќе го носам пак на лекар, бевме и на ОРЛ... но на детево му е полошо.
За мононуклеоза пипини го мешето дали е отечено. Ако мислиш дека му е полошо побарај упут за инфективна или однеси го попладне таму на дежурен, нема да ве вратат
Не сме од Скопје, утре имаме контрола на орл па ќе видиме за понатака. Се сомневам на вирус бидејќи од вчера почна да крева тт и да кашла, а ако беше бактерија веќе 7 дена пие амоксиклав немаше дури сега да крева тт. Досега кога имал тт после 2 дози антибиотик му се смирувала температурата, а сега и покрај антибиотик почна да крева.
Абе не дека амоксиклав многу делува. Моноцитите како му беа на крвна слика? Видете на инфективно во градот кадешто сте. Мононуклеоза одма се докажува преку крв.
Мајки дадов 7мл парацетамол има висока тт, веднаш поврати, има 2год и 9 месеца, да му дадам ли одма друга доза или како сега?? Чепчиња да одам да купам за ноќеска од колку мг треба? Никогаш немам користено инаку има 14кг
Dali maloto nokte vi lici kako da ima gabicna infekcija? Isto vaka i e i na nokteto na maloto prste na drugata noga. Na drugite nokti ne.
Мајки малото имаше кашлица од минатиот петок бевме на доктор му даде дексазон пак на контрола беше кашлицата се намали малце е присутна изгледа како шлајм шо ретко се закашлува за сношти да крени темп и да фати конјуктивитис во очите, дали од тоа крева темп или пак е нешто респираторно во понеделник сме на контрола капки давам.