Фала ти иначе пак почна да крева така и да не спушта па го однесовме во Козле.. Бактериско испадна и си заработи Амоксиклав,грлото воспалено и отечено многу ми е жален
Ти благодарам. Веќе купив риностоп се надевам ќе има ефект како кај мене.. цела ноќ кива во спиење и му течи носето
Риностоп не е играчка, нит е наивен лек. Ако е под 6 години обавезно консултирајте лекар. Инаку има и капки за нос за деца под 6 години (пример Септаназал има за над 2 години) ама и за нив треба консултација со лекар.
Под терапија со Амоксиклав сме,носен е во Козле според кс е установено дека се работи за бактериска инфекција. Денес 2-3 пати го изплази јазикот и приметив дека му е бел со точки,од што може вака да биде? Помал кога беше имаше ама само бело беше матичната ни рече кандида и капнував нистатин.
И на син ми му беше ваков јазикот пред извесно време. Имаше грип. Ми кажаа како се вика на детско и дека му е од грипот. Не давав ништо само од себе се повлече.
Мојот многу тт креваше и со ништо не спушташе,го однесовме во Козле ни рекоа грлото е многу воспалено и отечено. Му земаа крв и ни рекоа дека е бактериско па го ставија на терапија со Амоксиклав.
Исто и син ми имаше температура 6-7 дена. И не стануваше од кревет,само за во вц. И грлото му беше воспалено ама по неколку крвни слики и венска на крај сложни беа и матичната и на детско дека е вирус односно грип (го болеа мн и мускулите баш проверивме некој ензими му беа покачени) и не примаше антибиотик ама јазикот ист му беше таков, бела наслага и црвени зрнца како јагодка.
Земи плус лизобакт за деца прскај во грло. Ако за 2 дена не е подобар барај др антибиотик, амоксиклав не помага ич кај многу деца.
Риностоп ни го има препишано матичната на 2 год возраст. Исто така сега на 4год повторно пиеше. Не зборам на памет. На многу лекови пишува на пр над 2год па ги даваме и под 1 год.
^Мојата матична е против риностоп.Истиот проблем го решивме со сируп и спреј за алергија.За ден се намали секретот за два прекина.
Доктор ти го дал и одредил соодветна доза. Мене ми рекоа никако под 3 години, првпат на 4 пиеше и тоа ептен кратко зашто моето дете е слабо (килажата има голрма улога во дозирање).
Која разлика, не сум го купила на своја рака туку по совет од доктор. Членката праша дали има сируп Риностоп и одговорив дека има. Можеби се консултирала со својот матичен педијатар пред да даде. А моето па едно дебело сега на 4год има 15.5 кг.
Ако се консултирала со лекар, лекарот би препорачал лек не некој на форум. Тоа е поентата. Сами се правиме лекари па правиме поголеми проблеми.
Само и кажав да си праша лекарот дека е за над 6 години. Ако вас ви дале значи ситуацијата налагала, исклучок не е правило.