Zdravo majki. Deteto mi e 4 godini I veke 8mi den ima proliv, ne e mnogu cesto ama nemozeme nikako da ja regulirame stolicata. Problemot nastana posle pienje na pancef sirup so probiotic. Znaci pievme sirup 8 dena I otkako prekinavme pancef se pojavi proliv. Linex kesicki prootiv proliv pievme ama nema nekoe podobruvanje.. Dali nekoj imal slicno iskustvo I so sto ste regulirale stolica...
Смеам да дадам Ефералган 150 мг супозитории на 2 ипол годишно? Немам ништо друго дома, моментално има 38°. Имам и лепенки, ставив на чело.
@Mala30 пробај со друг пробиотик што е појак (пример во кесичките Диастоп има прилично добра концентрација на добри бактерии. Провен е исто добар). Ако е од антибиотикот ќе се среди со време. Ако е ептен често слушни се со лекар. @MissChievous дозирањето на парацетамол е според. Еве вака оди. Пресметај дали ти е ОК дозата: килажа.https://images.app.goo.gl/mSN8k6CE7NWUJXpX8
https://www.svezabebe.ba/beba/beba-je-tu/1302-doziranje-lijekova-povisenu-temperaturu еве тука има објаснето поинаку. Според текстот се дава 10 милиграми парацетамол на килограм тежина. Значи твоето чепче од 150 милиграми е за дете од околу 15 кила. Инаку 38 не е ни толку висока температура. До 38.5 се проаѓа и без ништо од лекови со туширање, оцет или сенф на чорапи.
Кај моето дете добро се покажаа Пролајф ампули. По една на ден се пијат, за два дена ќе има подобрување.
14 ипол. И' ставив чепче зш крена 39,5. Едит: нема други симптоми, ниту нос и' тече, ниту кашла. И' ставив и оцет во чорапи, колку време се држат?
Мајка лепенки не на чело туку на нозе на глужд ќе ставаш температура во никој случај влечење од глава. Вирусно ви е и ќе помине ќе почне најверојатно поале 3 дена да кашла скоро сите го поминаа вирусов таков е што 2 дена одприлика крева наизменично темп и еден ден нема да се спушти неколку саати кај нас 10 саати беше тоа. Туширај само не главата и течности повеќе така ќе се оправи ако не спушта темп давај на 3 саати чепче или сируп парацетамол па ибупрофен. Ние така едвај се оправивме давав кесички на прувен со сок ги пиеше. Биогаја, Ваја исто имаат доста бактерии можеш да даваш. Ако ептен има пролив 2 пати давај и види само биди предпазлива да не фати и запек после тоа.
Колку време траеше кај вас и дали исто после пиење антибиотик ви се растури столицата? Кај нас веќе 8 дена е, се консултирав со матичен и вели дека е од антиботикот, тој ни препорача Линекс Јуниор, прашок за пролив.
Добар ден мајки имам едно прашање. Керкичката сега во мај прави 2години изминатиов месец беше нон стоп болна кашлање,течење на носот,температура докторката ми даде само сируп Нурофен ајде некако и помина температурата ама носето остана да и тече. Овие две недели имаше само два пати покачена температура од сирупот спушти но сега многу бргу и отежнато диши не знам што да правам нејзиниот матичен работи денес до 12 т.е сега е затворено тек утре отвара. Многу ми е страв срцето бргу и чука отежнато диши стомачето и игра од што бргу диши. Ве молам совет некој ако имал ваквоискуство.
Odi na drug lekar nemora kaj maticen. Imas klinika, kozle, sistina, remedika.... Nemoj da cekas do utre. I kakvo e toa rabotno vreme be do 12, pedijatar ccc....zar nema zamena na kraj kraeva... Ne baraj iskustva po forumi vo vakva situacija si ima lekari.
Мајки има некој вирус со температура долго време и затнато носе? Се започна со кашлица една недела, па конјуктивитис па температура крвна слика супер зачудувачки се е во граница, грло супер, бактерии нема, кашлицата запре уште во минатиот петок па крена темп сабота имаше недела не, понеделник пак температура и денес има уште, кр слика во понеделникот направивме, темп си оди до 39 но не е постојана никако не се спушта под 37,5 на 6 7 часа крева, шо вирус со конјуктивис дава вака темп, петок ќе сме на контрола пак, два пати одиме до сега нема ништо на плуќа.
Јас живеам во Германија тука среда кратко им е работното време само во болница да ја водам таму пак чекање многу....
Да не те плашам ама цел месец после тоа фати запек па тој го оправавме па пак пролив ради лаксативот и на крај му се оправи. Иначе јас прувен му давав ќесички најефикасен ми се погоди тој ама јас ептен го затерав и со сува храна и банани зстоа и фати запек.
4 godini e deteto, Fala za sovetite. Denes zemav od apteka probival probiotic so cink I vit c zaedno. Ke vidime mislam za nekolku dena bi trebalo da pokaze efekt nekakov