Сте земале на своја рака нешто за искашлување како ацц или слипно за над 2г? Не ми се пика по болници а пуна е секрет.
Ко Баџакова нема доктор. Други пулмолози кои работеле со неа Искра во Ремедика, Обочки во Систина и Манчева во Букуреш. Од лично искуство сите три слично работат и слична терапија даваат.
Dva pati se javiv vo Sistina nema uste nisto Inaku od ovie tri Manceva najdobro se pokaza. Iskra ni davase preagresivna terapija dto nemase potreba, Obocki ni lecese alergija na nastinka, samo Manceva ok bese ama ne e ni odblisku kako Badzakova iako mi go resi problemot so malata ama so sinot delumno...
Тт може а и не мора да има, дишењето е забрзано и дише со стомаче( нема шанси да утнеш) се гледа дека другачие дише а не нормално, и кашлањето е како суво, како да не може да се искашла. Сега пред некое време кога спушти синко цела плуќа му крчеше и без слушалка се гледаше дека има спуштено.
Дечки скрши малава топломер, маж ми иако ме убедува дека немало шанси да е жива јас се мислам да не ни бил некој стар со жива. Како да знам? Како се понаша галиум, како жива? На топломерот не пишуваше. И опасна ли е таа количина? Собрав со хартија и влажни, она мислам дека немаше допрено, ама нешто може сум испуштила ако не сум видела.
Галум или германиум незнам со што беше ама нака се разлеа како сива сребрена боја и кога бришеш како црнила на марамицата. Мене и спалната ми се оштети не де брише.
Vervaj deka od vcera isto pocna i moeto i sega ke pisuvav dali ima nekoj virus so nos tecenje, so kivanje, i taa glupava temperatura ☹️
Сега ми текна и мене, имам и со галиум скршено и ми текна на црнилата. Дефинитивно овој бил со жива тогаш.
И јас скршив со жива, мм така ме испаничи што трауми имав долго време после тоа, без потреба. Совет, нас баш баш многу ни се распрска на премногу ситни делови, со блиц на темно проверувај, најдобро се приметува живата така, светка, не можеш да ја утнеш. Јас 3 дена по ред проверував додека не сум сигурна дека нема ништо останато, кај нас имаше и пропуштени делчиња, со намокрен брисач најубаво ми се собираше. Се изначитав тогаш, според информациите не е толку опасно како што си имаме завртено во главите..
Знае ли некој дали воопшто кога ќе почне докторката Баџакова да работи со пациенти, и што работи ако не работи со пациенти?
Ako e ziva so jak magnet mozes da ja soberes. Jas imam skrseno zivin, i toa mi se cukna od prstenot na raka koga go tresev demek maz mi ke merel tt koga go skrsiv odma skokna a zalezan bese neli maz 37 ima nit tt mu se vide nit nisto sekundarno se opravi otide najde magnet i taka sobiravme. Inaku da znaes deka ide i pod parket ako e na parket padnata, taka znam deka se pika vo zemja....
Мојата ѕверка 2 скрши еден стар со жива и е ден нов мислев не е со мива излезе и тој бил со жива топченца се распрснаа. Прво со правосмукалка а после со влажна марамица јас легната на под и ги ловам со око
Не постои. А кои две докторки? Моментално е една докторка останата само Аријета, Кристина замина под пензија овај месец. Значи таа е само една за цела Македонија. Приватен имунолог нема.
Се помирив, којзнае кај се више . Изгледа не се толку опасни ко што мислев се изначитав. Спуштив ролетни барав и со блиц и едно видов во едно дупче во паркетот. Пробав со магнет не биваше. Го раскопав и паркетот и го извадив иначе релативно нов ми беше топломерот кај го нашол маж ми со жива не ми е јасно, мислев не се продаваат веќе.
Мислев дека има уште некој. Јас знам за тие две само. Кај Аријета одевме летото ама воопшто не бевме задоволни.
Што давате против повраќање.. ги фати стомачниот и моиве и тоа сите 3ца во исто време Тт до кај 37.7 и повраќаат и само ќере ми е со главоболка. Ни јадат ни ништо, не можат ни вода да се напијат брзо после тоа ја повраќаат.. 1г, 3,5г и 7г се деци.. електролити и пробиотик дадов друго што?
Вака малата ми рекоа дека има наод на плуќа. Прв пат спушти во октомври ова и е втор пат. Ама тогаш многу кашлаше да речам ептен беше болна. Сега деновиве прво носот и течеше па почна да поткашлува и чат пат имаше температура 37.5,37.6 ... Значи воопшто не ми делува на болна, само како настината да е. Трча скока весела е, активна само не сака многу да јаде. Бев на две мислења еднаш кај замената од матичната еднаш на одделение. Различни насоки ми дадоа. Едната вели сумамед и инхалации со кортаир и физиолошки. Другата вели антибиотик за сега не. Само инхалации со синомарин ама кортаир не, пошто не му е намената за овој наод во моментов. И сируп бисолвон за секретот. Во аптека аптекарот ми рече подобро директно сумамед да сум дала според тоа што му кажувам он се сомнева на голема кашлица. Јас не земав антибиотик и цела сум збунета.. Некој со слични симптоми да пише.