Trajno resenie e vadenje. Zosto site se plasat od toa vadenje krajnici neznam. Jas licno izvadiv na 25 godini od togas da cuknam vo drvo ko nova sum. Pred toa na sekoi dve nedeli bev so tt i cuda. Sin mi izvadivme lani. Se jadam ziva zosto porano ne mu gi izvadivme. Od taa streptokoka problem napravivme drug, ama toa e. Cim pravat problem mesto da stitat znaci se za vadenje. Gi vadevme vo Sistina kaj Demiri, super e. Isto i Makednonka e mnogu dobra tamu. Na drugo mesto ne bi odela da davam mito na klinika. Sakav kaj Micevski samo radi negovoto iskustvo ama covekot si cekase paricki za da ni zakaze operacija. Fino lepo si otidov vo Sistina ko covek i za kratko zavrsivme rabota. Ne cekaj, odi na orl, i ako ti kazat za vadenje se vadi.
Како ставате капки на малите има конјуктивитис повторно и треба многу често во денот да се става, но толку плачи со солзи шо нема ефект ставањето, дали има може некоја маст или сируп за ова?
Ми се вришти значи. Од вторникот дигна температура висока, која ја држи без прекин. Од вчера попладне дига 40+ Ваква не била, крвави и се очите, енергија 0. Борба беше и прееска, немаше поминато 4ч од сирупот она качуваше 40.2. Туш, масирање со алкохол, оцет на чорапи, што не направивме и неможеше да спушти, дадов на 3ч сирупот и едвај спушти до 38. Сега еве ја 4ч после сируп пак 40ка, дадов сируп. Еден саат е поминат од сирупот она 39.5. Кај матичната е носена два пати, ја носев и вчера во 7 вечерта. Вика најверојатно грипот. Ама како да му помогнам на детево, гори! Ми е страв нешто да не и се случи од температурва, жеже целата. Прима вода, овошјенце, супа... Ако не симне сега, ќе будам маж да ја носиме некаде итно...
Сега ќе будам маж, не спушти ич. 39.5 има саат ипол после сирупот.. 6г е, нз чепчиња ќе и делуваат? Не сум и ставала никогаш.. немала никогаш вака висока без да паѓа..
Не можам никако, има 3,5 год разбира се, ама и не сака воопшто вода да се миеме лице или бањаме, одвај косата ја мијам и сега со капкиве пак дека во очи не сака ни да ги види и дури пред да ставам почнува да плачи.
Марис виранто сирупче да почниш да и даваш уште ко ќе ја фаќа грипот на првите симптоми, од ко почнав да давам некако детево не крева толку високи температури, ама вика вака доктор ако крева толку висока темп на многу кратко време ќе да е бактерија провери кр слика
Јас не сум ставала во око внатре,невозможно беше, туку две капки на почетокот на окото кај носот кај солзниот канал. Легната ,тука две капки, ќе отвори очи една ќе влезе, следниот ден веќе имало ефект без разлика што не сум ставала директно во око. со сила неможеш, ќе им испукаш капилари.
Никогаш во нејзини 6г мислам ваква температура не ја снашло Не отидовме ноќеска никаде, некако ја издржав. Сабајлево кај матичната ќе ја носам и една крвна целосна ќе барам со црп...
Јас во ситуација како твојата го однесов син ми во козле да го боцнат урбазон, алал да ти е што си издржала.
Па на патолошка сум, не смеам да станувам.. ниту па да се мешаме и чекаме низ ходници и друго да закачиме. Урбазон ќе и спушти температура? Поголемото го имаат еднаш во животот боцнато поради отежнато дишење. Се јавив и на другарка која работи на клиника. Освен сируп, природно облоги, масажи, туш, температура.. нема што. Да гледам само да не дехидрира, да пие доволно течности. Бевме и на лекар сабајле, направија крвна чекаме резултат и и земаа и брисеви. Пие вода, сок, јаде... еве ја цела чинија си изеде палента, а сабајле испи смути...
И мене ми се вришти искрено. Секоја година пиеше сируп Дефендил и кукурек беше, ни настинка не го фаќаше, сега годинава прв пат не пие ништо, нон стоп се разболува. Моментално е врвот, има некој вирус со осип, цел е црвен ко румено девојче е, жар вцрвен, и таман стивна малце, пак букна цел. И рацете му се мраз ладни, се жали дека го болат зглобовите и трча ко без сила, ко да се штеди. Сега од кај Паскалов идеме, митинг е. Не знам што е ова искрено. Некој ден пред да избие осипот стално му се спиеше попладне, доаѓа од надвор и му се спие, седи дома и задремува, спие топ не го буди навечер. Докторот вика само да не се меша со трудници во прво тромесечје и да мирува.
И овде е, ама има родители кои не се замараа, шибаат Летизен и дете у школо нека шири вирус. Прво не би го изложила детето на ваков срам, цел црвен во лице, во тело да се шета, друго го чеша, трето го приметувам дека се уморува и сака да си легне.
Е и кај нас си ги носат болни... она не беше добра и се опорави, само што тргна пак закачи нешто дека и беше паднат имунитетот од претходно. Не беше и она одамна болна, шо не снајде сега незнам. Чекам сеуште резз да видиме кај ќе тераме. За нијанса е подобро со температурата. Последно во 8 пиеше сируп, има 37.7 сега. Денес патронат, видеа слики гледам сите деца во школо, она само отсутна. Настапуваа на една точка сите, требаше и она да игра. Така ние 2 нед ќе пропуштаме, они нек тераат болни во школо по секоја цена. Весело ќе биде и јас ако се изпоразболам, па и ако е бактерија налет.
Исто сме и ние цели 8 дена,само Блокмакс помага и тоа 2,3 часа максимум.Кај мене и двата сина и плус бебенцето веќе трети ден,јас со инфузии по два на ден за да можам нив да ги чувам.Крвната слика им е ок,и црп исто така,само кашлат многу а немат спуштено на гради.Ама горат од температура,никогаш досега ни јас не сум доживеала вакво нешто,ужас.