Ауу стварно? Твојот во Чекорче беше така? И мојата е таму,во која група сте,дека малава се меша и со другите групи пред земање ?
Кај внука помина лесно,ама трае долго кашлицата. И дадоа Лекоклар, витамински сируп и сируп за кашлицата. Некој непознат сируп ама многу добар.
Не е клучно само црп. Се гледа во комбинација со другите параметри. За антибиотик да се даде главно се очекува покачени леукоцити заедно со покаченото црп, па и други параметри да се вон нормала. Така да само за црп 30 не значи дека треба антибиотик.
И кај моиве изгледа ќе испадне Пертусис.Кашлицава не вади од памет сите,кога ќе почнат и двајцата,леле. Ако си го запамтила името на сирупот,пиши го те молам.
Мајки како смеам да давам сирупче за температура, знам од истиот сируп 4-6 часа, ама ако се менуваа на колку смее? Дадов Далерон во 19:30, ама бебе не спушта температура, го разладивме ама до 38.3 и толку стои, утре ќе одиме секако на лекар за крвна слика, ноќта да ја поминеме.. Имам дома и Блокмакс, а зедов и Ефералган чепчиња за секој случај.. Дали после Далеронот во 19;30, смеам да дадам Блокмакс на 4 часа? Како идеше жива збунета сум со температуриве Година има малиот
Короната ни беше за загревање со тогашните бебиња. Сега со пертусис. Штом е и бебе со две дози не е страшно.
Јас давам 7.5 бруфен сируп и 9 мл Далерон по совет на педијатар, рече ако не му спаѓа ќе даваш повеќе но пази на времето има 15 кила од тогаш немаме проблем со превисоки температури, неколку пати прашував да не е проблем рече не слободно давај, истава доза и кај приватен педијатар прашав ми рече ако нема проблем, само задолжително давај виранто како за полесно да го помини вирусот.
Дадов и 12.5мл парацетамол на Алкалоид (купив и тоа), дадов и апче половина парацетамол, ништо не и спушта испод 38. Дига сеуште до 40. Матичната ми јави и рече се додека не се избори организмот нема да спушти, нема да се испоти. Капка пот не искача од неа. Она вика грипот е најверојатно... а за температурава да не се грижам, да давам течности нон-стоп само... инаку и се растече и затна носето од вчера вечерта..
Матичната на вакцина ми рече,вие мајките сакате од 40 на 36.6 да спуштите тт,невозможно е и не е нормно тоа.До 38.5 е супер да се одржува тие денови. Ама пусти страв. Брзо нека мине,ве мислев.
Исто и мене ми рече.. дури ме искара да не мерам толку веќе, гледај ми рече да пие многу течности само, а за температурата немој да се плашиш нема да и биде нешто.. Вика со коронава заборавивме што е грип, дека од неа се штитевме, го немаше и грипот...