Хемофилиус инфлуенца на брисот. Ама може е пропратно со вирус плус. Ќе видам матичната што ќе каже, ќе одиме денеска. Инаку сеуште со температура до 38.5, 7ми ден. Ама фати мн и да кашла сега...
Консултирај ОРЛ лекар за најсигурно. И мојот имаше големи крајници и голем трет крајник. Зборувапе на моименти назално и се разболуваше почесто. На 3 години имаше и проблеми со слухот ама го репивме со прскање Назонекс во нос. Мене не ми препорачаа рано вадење бидејќи третиот крајник може повторно да порасне до одредена возраст, а почнува да се повлекува после 6 години. Моево дете сега имам 8 години и веќе почна да се намалуваат проблемите. Сепак за најдобро консултирај ОРЛ.
Консултирај ОРЛ лекар за најсигурно. И мојот имаше големи крајници и голем трет крајник. Зборувапе на моименти назално и се разболуваше почесто. На 3 години имаше и проблеми со слухот ама го репивме со прскање Назонекс во нос. Мене не ми препорачаа рано вадење бидејќи третиот крајник може повторно да порасне до одредена возраст, а почнува да се повлекува после 6 години. Моево дете сега има 8 години и веќе почна да се намалуваат проблемите. Сепак за најдобро консултирај ОРЛ.
Мајки дали сте давале антибиотик со ваква или слична крвна слика? Кашла влажно, носе му тече, на гради е чист, малку му е црвено грлото, температура само синоќа имаше најмногу 37.5, сама му се спушти. 19 месеци е. @Annath @Alishan30
Не би дала антибиотик на ваква крвна слика оти е вироза. Вирус се лекува симптоматски, ќе помине. Течности и одмарање повеќе, евентуално спреј за грло на база на прополис.
Пофторивте КС? Пие антибиотик? Те молам ако можеш испитај за грип тип А или Б (не знам како беше точно) да не е, или адено вирус, мн висока тт има толку денови, те читам од почеток..
Вирус+бактеријата или грип+бактерија. Има 7 деца од одд кај неа вака со исти симптоми... Спуштила на плуќа, бевме сабајлево. Дадоа лекоклар и инхалации со кортаир. Од вторникот до петокот 3 пати бевме до лекар, нит кашлаше, ни нос, чиста на плуќа.. само температура висока. Е саботава почна носе, да подкашлува и вчера се растури од кашлање, а и денес сабајле без прекин суво Со антибиотиков и инхалацииве ќе се решиме. Само сега додека ги сврти сите деца од одд Да не повторува само пак... Она секако и оваа цела нема да оди, ама од наредна ќе тргне..
Темп ви е од бактеријата. И мојот ја имаше и пиеше антибиотик па се среди. Е сега како ќе ве третираат вас не знам.
Назонекс се дава во случај на алергија кога е надразнето грлото или носот и тоа прави проблем и тоа ви представува проблем. А ако веќе се големи крајниците и има алергија доведува до гушење што во тој случај е подобро да се извадат крајниците.
А зошто па петокот црп 3, леукоцити 7. А тогаш и беше 4ти ден со температура. Матичната вика бактеријава е плус, а се друго е од грипот... И дадоа Лекоклар по антибиограмот, плус инхалации за плуќата... Колку е грозен сирупов, ама со водичка на 3 пати го испи а и хлорамфеникол во носе да и ставам...
Ако и се ниски леукоцити не ќе да е од бактеријата тт. Башка бактеријава ако ви е во нос, може да ја има па да ја нема... Може од инфлуенцата да спуштила, лекокларот е добар. А разбрав поголема е, не може апчиња да пие лекоклар нема доза за нејзе? Тие не се осеќаат горчливи толку.
Гаден е баш пишував за него, на големиот еднаш пробав да му дадам и го поврати само во уста што му беше. Мислам дека можеш да го мешаш со сок ама пак горчи. Кога е во комбинација вирус и бактерија држи подолго и најчесто се завршува вака во козле но вие се држите добро има јак имунитет ќе се средите за брзо.
6г е, ама е пердуфче, 20кг Се утепа од мислење матичната што да даде за да ја покрие и бактеријата (на неколку антибиотици беше резистентна)... а да биде добро и за плуќата. @Brpbrp и поретко се разболува она, а секогаш и полесно од брат и поминувала... Патем го фати најверојатно и него, почна да се жали дека му е ладно... да се тресе буквално како на минус без јакна да излегол.. и почна 37.3 37.4 37.8 38.2... и така сега истото и со него ќе го тераме 7 дена од неа, со надеж бев дека ќе го скокне... он е 9г. Се надевам мене ќе ме скокне лелеее
Супер е Лекокларот за плуќа. Мојава склона на бронхити вика горчи ама не е лош треба да оздравам убав е ќе си го пијам Вака се редат моите,секогаш така рака под рака болни,тешко е.