1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.086
    Допаѓања:
    75.895
    Хемофилиус инфлуенца на брисот. Ама може е пропратно со вирус плус. Ќе видам матичната што ќе каже, ќе одиме денеска. Инаку сеуште со температура до 38.5, 7ми ден. Ама фати мн и да кашла сега...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.842
    Допаѓања:
    30.697
    Консултирај ОРЛ лекар за најсигурно. И мојот имаше големи крајници и голем трет крајник. Зборувапе на моименти назално и се разболуваше почесто. На 3 години имаше и проблеми со слухот ама го репивме со прскање Назонекс во нос. Мене не ми препорачаа рано вадење бидејќи третиот крајник може повторно да порасне до одредена возраст, а почнува да се повлекува после 6 години. Моево дете сега имам 8 години и веќе почна да се намалуваат проблемите.
    Сепак за најдобро консултирај ОРЛ.

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.842
    Допаѓања:
    30.697
    Консултирај ОРЛ лекар за најсигурно. И мојот имаше големи крајници и голем трет крајник. Зборувапе на моименти назално и се разболуваше почесто. На 3 години имаше и проблеми со слухот ама го репивме со прскање Назонекс во нос. Мене не ми препорачаа рано вадење бидејќи третиот крајник може повторно да порасне до одредена возраст, а почнува да се повлекува после 6 години. Моево дете сега има 8 години и веќе почна да се намалуваат проблемите.
    Сепак за најдобро консултирај ОРЛ.

На perlaa1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.170
    Мајки дали сте давале антибиотик со ваква или слична крвна слика? Кашла влажно, носе му тече, на гради е чист, малку му е црвено грлото, температура само синоќа имаше најмногу 37.5, сама му се спушти. 19 месеци е.
    @Annath @Alishan30
    20240325_105617.jpg

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.344
    Допаѓања:
    200.670
    Не би дала антибиотик на ваква крвна слика оти е вироза. Вирус се лекува симптоматски, ќе помине. Течности и одмарање повеќе, евентуално спреј за грло на база на прополис.

На H.VAGA и jelo им се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.937
    Допаѓања:
    6.667
    Пофторивте КС?
    Пие антибиотик?
    Те молам ако можеш испитај за грип тип А или Б (не знам како беше точно) да не е, или адено вирус, мн висока тт има толку денови, те читам од почеток.. :whew:

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.086
    Допаѓања:
    75.895
    Вирус+бактеријата или грип+бактерија. Има 7 деца од одд кај неа вака со исти симптоми... :( Спуштила на плуќа, бевме сабајлево. Дадоа лекоклар и инхалации со кортаир. Од вторникот до петокот 3 пати бевме до лекар, нит кашлаше, ни нос, чиста на плуќа.. само температура висока. Е саботава почна носе, да подкашлува и вчера се растури од кашлање, а и денес сабајле без прекин суво(facepalm) Со антибиотиков и инхалацииве ќе се решиме. Само сега додека ги сврти сите деца од одд :( Да не повторува само пак... Она секако и оваа цела нема да оди, ама од наредна ќе тргне..

8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    17.558
    Се изнамачивте, ама ќе помине...
    Така растат,ние старееме од грижи и тоа е ..

На mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.086
    Допаѓања:
    75.895
    Ех таман си реков пркнаа не се разболуваат толку, ама... а тек истово ме чека и со третово :sweat:

На dromka, H.VAGA, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Темп ви е од бактеријата. И мојот ја имаше и пиеше антибиотик па се среди. Е сега како ќе ве третираат вас не знам.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Назонекс се дава во случај на алергија кога е надразнето грлото или носот и тоа прави проблем и тоа ви представува проблем. А ако веќе се големи крајниците и има алергија доведува до гушење што во тој случај е подобро да се извадат крајниците.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.086
    Допаѓања:
    75.895
    А зошто па петокот црп 3, леукоцити 7. А тогаш и беше 4ти ден со температура. Матичната вика бактеријава е плус, а се друго е од грипот... И дадоа Лекоклар по антибиограмот, плус инхалации за плуќата... Колку е грозен сирупов, ама со водичка на 3 пати го испи :sweat:
    а и хлорамфеникол во носе да и ставам...

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    100.841
    Паскалов.
    viber_image_2024-03-19_20-43-26-030.jpg
    Само сега ќе чекаме дали ќе се појават симптомите од автоимуната.

На Brpbrp и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    4.436
    Ако и се ниски леукоцити не ќе да е од бактеријата тт. Башка бактеријава ако ви е во нос, може да ја има па да ја нема... Може од инфлуенцата да спуштила, лекокларот е добар. А разбрав поголема е, не може апчиња да пие лекоклар нема доза за нејзе? Тие не се осеќаат горчливи толку.

На mariz и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Гаден е баш пишував за него, на големиот еднаш пробав да му дадам и го поврати само во уста што му беше. Мислам дека можеш да го мешаш со сок ама пак горчи. Кога е во комбинација вирус и бактерија држи подолго и најчесто се завршува вака во козле но вие се држите добро има јак имунитет ќе се средите за брзо. :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Nie momentalno odime niz taa procedura. Pisete mi vo poraka dokolku mozhete

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.086
    Допаѓања:
    75.895
    6г е, ама е пердуфче, 20кг :?: Се утепа од мислење матичната што да даде за да ја покрие и бактеријата (на неколку антибиотици беше резистентна)... а да биде добро и за плуќата.
    @Brpbrp и поретко се разболува она, а секогаш и полесно од брат и поминувала...
    Патем го фати најверојатно и него, почна да се жали дека му е ладно... да се тресе буквално како на минус без јакна да излегол.. и почна 37.3 37.4 37.8 38.2... и така сега истото и со него ќе го тераме :sweat: :( 7 дена од неа, со надеж бев дека ќе го скокне... он е 9г.
    Се надевам мене ќе ме скокне лелеее :(

18. Lili93

Lili93 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    28
    Дали има тема за деца со астма ако некој може да ми каже, пробувам но ништо не наоѓам

19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    126.302
    Супер е Лекокларот за плуќа.
    Мојава склона на бронхити вика горчи ама не е лош треба да оздравам убав е ќе си го пијам:D
    Вака се редат моите,секогаш така рака под рака болни,тешко е.

Последна измена: 25 март 2024
    На Ano, mariz и Mucika им се допаѓа ова.
  20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    10.848
    Здраво. Може ли некоја да ми каже кои се нормални вредности за шеќер кај дете мало?