1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Итно! Прашања за здравјето на децата

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 29 декември 2018.

1. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    1.594
    Новороденчиња 2.2-3.3
    Деца 3.3-5.6
    Возрасни 3.3-5.9
    Ова се референтни вредности на глукоза на листата од Авицена

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.495
    Ти пази се највеќе сега, носи маска ако треба не ти треба баш антибиотик во оваа состојба :)

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Со маска цел ден, тешка работа... сама сум со нив од сабајле до 17,18ч... Маскана едвај на лекар ја издржувам, ме гуши :sweat: Готово ако е фатено тоа веќе, фатено е. Со мене и спиеше малава со 40 тие денови додека беше. Инаку големиов повраќа па ;( На 2 пати се истури, се жали на стомакот, апетит нула и не сака ни течности едвај го пикам... лежи и заспива цело време, нема висока температура сега за сега и му варира сама 38.1, 37.3... Ако е нешто друго ова кај него, голема среќа треба да имам, да не фатам (и јак имунитет) :shake: Од утре и него по лекари...

На H.VAGA и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.813
    Го има сирупов во Мк?

5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.649
    Vo Zegin go ima i odlicen e.

На Kom.pot му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Каде правите испитување за вируси и грипови? Со упат од матичен некаде државно прават? Знам Козле прават, но упат од матичен треба?

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    4.436
    Јас пнеумослајд правев приватно и за мене и малата во авицена. За мене матичната ми викаше демек ќе ти дадам упат ама мислам дека веќе не иде преку матичен, за на клиника. А за децава не знам искрено. Башка се чекаше и за резултати и отидов приватно си преплатив:|
    Не знам за гриповиве дали има онакви брзи како за ковид и стрептокока, ако сме напреднале, прашај ја матичната за тоа.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    И да направам незнам што ќе ми смени, лечењето секако ќе е исто... приватно моментално немам да плаќам, февруарска плата нешто ми зезнаа и сега чекам низ процедури да поминела за да ја добијам (facepalm) Месецов ми е лудило, неам добар хороскоп изгледа :shake:

На Mucika и mal.ecka им се допаѓа ова.
  9. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.804
    Допаѓања:
    4.436
    И јас ќе речев зошто да се тестираш :) Остај ме мене што трчам по болници, хипохондрикот ми работи. Ок ви е терапијата, лежење, одмарање, течности, витамини земете плус и ти и децата и ќе помине. И другарка трудна го помина грипот без проблем. Ќе бидете ок.

На mariz и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Да џабе акање само плус по болници и лабаратории... Дај боже :hug:

11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    3.811
    За грип има кај нас и во аптека се продаваат, брзи тестови како ковид се само што има пример само за грип А, грип Б и ковид и има и за трите заедно, во болница исто таков прават (ова за во Грција кажувам) таков и направија на малата и за 5 мин покажа позитивен само на грип тип Б, другите беа негативни.
    Инаку тогаш јас после 2 дена фатив од неа, дека нон стоп заедно ко што викаш заедно спиеме ние и многу грозен грип е :x , а син ми и маж ми не прифатија ич ништо не им беше и не е дека се пазеле, во иста куќа, на ист кревет ќе седнеш, ќе фатиш нешто со иста рака, колку и да се пазиш па и маска да носиш нема шанси така да се заштитиш, ама ете ништо не прифатија они, до имунитетот е ваљда...
    Со помин :hug:

Како е ќеркичката денес?

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    100.830
    Зегин.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Ноќеска пак од нигде никаде дигна 39.8 и дадов блокмакс и жива вода се направи, спуштила до сабајлево скроз. Еве ја нема сеа ич, после 8 дена температура конечно да спушти... Ваљда антибиотиков ќе си проделува, трета доза сабајлево... Вчера вечерта и прв пат сама побара да јаде и тоа баш си се најаде, значи оди на подобро:sweat:

Сеа батко и на ред, ама сега за сега нема он мн висока.. макс 38.5. Нема сега он апетит, ама добро е не повраќа веќе... си подкашлува само од старт, па да го носиме на лекар уште денеска.. Многу лош период, луд месец е, луди температури. Па и сипаници вриело, комшичево е со сипаници. Среќа тоа и двајцата прележано имаат...
    Иначе мислам нема такви тестови кај нас...

На H.VAGA, Kallias2 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    100.830
    И сипаници и ова вирусов гаден Парво. Не ми се верува колку долго го држеше осипов. Конечно денес у школо, правев пресметка за кога треба да добиеме оправдание од матичен, абе пола месец дома, прво уво сега ова. И ко попче си земав Дефендил пак.

На mal.ecka и mariz им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Исто е, скоро 3 недели дома. Не одеше ради кашлица страшна за која пиеше антибиотик. Тргна петок, беше и понеделник и од вторник со температурава :drunk: И јас ќе земам и за двајцата нешто. Видов во Бети аптеките Bimunal Imuno три сирупа големи мислам од 300мл се, за 1700 и нешто. Не сум давала со години ништо вакво, ама сега ќе морам за да ја пркнам бар неа повеќе... 22кг беше, сега рамно 20ка. Хеланки деновиве што и облекувам и висат и и паѓаат (facepalm)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    100.830
    Јас од 2г до лани давав Дефендил, се немавме појавено кај Паскалов, годинава решив не давам, редовни сме, секој месец по еднаш сме најмалку, бебево поиздржливо од него ми е.

На mal.ecka, sani99 и mariz им се допаѓа ова.
  17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.293
    Колку месеци го пие Дефендил , треба ли некаква пауза да се направи ?

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    100.830
    Претходно го пиеше по 3-4 месеци, најмалку 3 шишиња зависи по колку пие толку долго и го пие. Сега имам само 2 земено и бидејќи е веќе пролет не планирам повеќе да давам, ама следна есен пак ќе си земам 4 шишиња.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    6.671
    Ве молам за совет, ептен сум во паника:(Ќерка ми (2год и 9 месеци), само што изеде мусли со расипано тетрапак млеко (сопругот и дал без да го проба млекото).Дури откако изеде видовме дека во млекото има мувла:(.Количински сигурно имало колку една чаша млеко.Што би можело да и се случи? Можно ли е да има бактерии во млекото? Дали треба нешто да преземеме вечерва? Многу многу сум загрижена;(

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.576
    Допаѓања:
    8.464
    Neznam sto da ti kazam...edino nekako da ja naterate da povrati...neznam dali smee aktiven jaglen na taa vozrast, crnite apcinja.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.