Нема простор за паника, никаква. Нема потреба ни од крвни слики на своја рака ако имате матичен лекар кој е добар дијагностичар. Електролити има во секоја аптека, за деца најубави на вкус досега ми се покажале алвоген орс. Ако нема температура, може и нема потреба од електролити. Домашна пилешка супа ќе заврши работа исто ко електролитите, а носот ако има секрет треба да се чисти. И ќе помине.
Мајки ќерка ми (3г) се прсна со парфем директ во око. И го измив убаво со вода, сега вели дека не ја пржи ама црвено е . Треба да ја носам на очно ?
Пишав на матична ми кажа штом не ја боли веќе миј ја во текот на денот по неколку пати, црвено и е од алкохолот ќе и се смири за ден два….. се надевам дека е така…
Dali nekogas decata vi kacuvale temp da ne recam ni normalna mi pokacena od 36.9 do 37.6 se dvizi dete veselo si jade si igra bema dr simptomi od vcera e taka
Еве од прееска па ниска е а немаме пиено сирупче околу 35.7 е ... Има 4 годинки и незнам дрва зашто му е ниска а сируп немаме пиено...
Ќерка ми, 6г има сипаница. Долу на интимата е цела со брумчиња, матичната рече долу само промивка со камилица друго ништо. Плачи не може да спие и цело место долу е црвено.. има начин да и олеснам?
Синот 7 год. има (xerosis cute) сува кожа ама само на рачињата, ни кажаа да земеме крема на eucerin, би сакала да прашам дали некој знае за некои други креми (поевтини) некое искуство...
Синчето има 4г ноќе многу се поти, а не е толку многу топло во собата и хрчи што до сега не било така. Пред две недели беше настинат пиеше амоксиклав, а сега носето му е затнато и поткашлува само сабајле кога станува ама вика не го боли грлото. Дали сте имале ваква ситуација? Какви испитувања да му направам?
Цела недела малата е со коњуктивитис, два дена беше подобро, денес пак залепени двете. Терапија само тобрекс и чистење со физиолошки. Што е следно ако не поминува?
Здраво луѓе помогнетее… Ќерка ми јадеше шпагети, викс дека и заглави една во грло. Страшно е опасно или?? Како да ја извадиме ? ВЕ МОЛАМ ВЕ МОЛАМММММ ПОМОШ. Побрзо Јас ја гледам во грло кога ја отвара устата ама не можам како да ја фатам
Можно е да има само такво чувство или да има останато во хранопроводот. Прочитај овде за неколку начини https://www.healthline.com/health/food-stuck-in-throat#_noHeaderPrefixedContent Меѓу другото најефикасно било да се разложи со кока кола, симетикон (еспумисан пример), натопено лепче..
Само смирено, пробајте со малку лепче, едно залче две.. откако ќе го изџвака паралелно заедно со вода да го голтне(неколку пати така).. би требало да отиде надолу целата храна