Дали можам Виранто повеќе пати месечно да го давам? Му дававме до претходната недела 5 дена, сега пак има некои симптоми па не знам дали смеам пак
Може е тапа прашање ама дете 19 месеци имаше тем. Еден ден и сега е затнат во носот, бевме да го чуе матичната и сеа за боледување ми вика морам крвна слика, нели е без врска да го боцкаат без некој наод само за моето боледување еве незнам кажете ми вие грешка сум ли а дете плаче траума има од доктори мн се праши
Ако мора, мора, тоа е. Бидејќи се претеруваше со боледувања направија така. Ако не си боцкала одамна не е на одмет да го боцнеш. А ако нема тт, нема ништо, за затнат нос само не мора да го чуваш дома.
Abe u gradinka mi vikaat zatnat e cuvaj go doma nema koj da mi go cuva zatoa boleduvanje vadam poslena krvna slika vo oktomvri sme pravele ke go odnesam sto da pravam
Не е важно во градинка што викаат, доктор си кажува, детето е или не е болно, крај. Ние го прашуваме докторот, е или не е за во градинка, тој кажува и ме прашува, ти треба боледување?
Пишав погоре ама еве пак. Два пати само поврати, имаше една година и месец и пол -два, неќеше дс јади ни вода ни орс и само ја доев ден и пол, мислеќи дека прима течност преку млекото. Е вечерта не ми спиеше,имаше променливо расположение, немаше солзи кога беше раздразлива и стомачето и беше подуено многу и тврдо. Доењето кај мало дете се рачунало за оброк а не за течност ако не прима ништо дополнително.
Nas leukocitite 13.9 ref do 12 hgb 139 crp 2.5 pedijatar nisto ne ni dade samo viranto rece nekoja viroza i toa e
Може и вирус да е. Кај моево со црп 50 и мирна крвна слика матичен не даде антибиотик. Наод на грло имаше кандида, тоа лечевме со Нистатин. Ова пред 5 години сигурно, може и повеќе.
Мајки мачката ми го гребна детето на образ, наша е мачката ама у двор ја чуваме. Исчистив со физиолошки и намачкав со хидроциклин. Што друго да правам дур врати матичнава? Ми е страв инфекција да не направи
Фала на споделенот, ама кај него сепак бактерија, за неколку часа се наполни со секрет густ и зелен и конјуктивит на очи се активираше. Нема спуштено, ама сепак антибиотик заработи заради општата клиничка слика (густ зелен секрет, кашлица, многу црвено грло и температура која после 4-5 сати вивнува и до кај 40). Тоа е, ќе се среди. Мене ме збуни сам дека многу мирна крвната слика и тоа скоро 48 часа од прва температура. Мислам дека само процентуалните гранулоцити беа благо покачени.
Добро е што сте откриле на почеток, после трета доза на антибиотик ќе крени уши. Чудна работа се параметриве. Кај на се случило се да е поместено, а црп на 0.