Мајки ептен сум испаничена... Детево за 2 ипол месеци 4 пати ми е со температура. Само еднаш имаше спуштено на гради, докторот вика станува збор за вирус. Ама некако не сум мирна,за толку кратко време 4 пати се споболува еве од сабајле нон стоп има 37-38.1,сега му дадов парацетамол. Дали некоја од вас се соочила со ваков проблем? Иначе има 3 години,не оди во градинка.
А зошто даваш парацетамол на таа температура. Сируп се дава над 38.5. Дозволи му на организмот да се избори.
Нормално е да се разболува чести на таа возраст. Ништо страшни доколку само се бори со вирусите и не прави компликации. Сируп се дава над 38,5. Под тоа се остава само да се бори. Сируп за т
Урина сте провериле? Може и вирусно да качува температура, ама повторлива температура во краток период е најчесто бактериски предизвикано. Пиеше антибиотик за бактеријата?
Те лаже. На девојче од групата на син ми имаше мораксела од јасли сега е 3 год и уште ја носи или ја закачува до 3 год ја имаше константно во нос и креваше температура. Да моракселата кај повеќето не прави проблем си ја носат к немаат гајле но кај одредени деца е проследена со температура како во твојов случај и на девојчето.
Како и е да во понеделник пак ќе провериме,ако ја има се уште ќе барам друго мислење. Иначе крвната слика од денеска е супер.
Ешерихија коли. Терапија пие веќе неколку месеци. Пред некоја недела бевме испитавме уринокултура и веќе ја нема бактеријата, ама продолжуваме со терапија до јуни, до следна контрола.
Јас ја имав таа и по тешка бактерија од таа не постои просто ужасна е ни на душман не би му ја посакала.
Сте имале искуство со херпес на устата на дете? Големата е 4 години и има како мала раничка на устата. Не можам да проценам дали и е херпес. Можи и од други да и се напрај рана? Утре секако ќе одиме кај матичната.
Моето дете е скоро 2 год и имаше херпес пред 1 месец. Мачкавме ацикловир, треба едно 2 недели да се повлече а еве уште има како црвенило на местото кај што беше херпесот.
Мајки дали сте го давале изопринозин сирупот во исто време кога детето пие антибиотик ? Јас немам искуство некои викаат смее некои не кога ке го испие антибиотикот а не заедно ..... Искуство