И кај нас исто се случува, пред еден месец имаше, сега пак. Сакам и јас да проверам, баш читав за симптоми за бактеријата. Каква терапија ви дадоа?
Малата, скоро 3 години. Денеска мн гасови имаше.. На моменти многу лошо мирисаше (ко на расипано јајце-сулфур), еве цела ноќ и кркорат цревата, и ждригна еднаш, пак мириса на сулфур. Стомачниот го прележа пред 2-3 недели. Од што може да е мирисот?
Најверојатно од храната што ја јадела денес/вчера. Грав, грашак, леќа, зелка, краставица, брокула итн... знаат да прават грчеви, гасови а и да корне прдешката од нив како гуштери да јадела Исто и ако приела лекарства може да мириса многу лошо не само гадовите туку и мокраќата и изметот
Дааа јадеше брокула дента, јаооо тоа страшно беше, а претходниот ден изеде мн зелка ...... @Annath ти благодарам, можно е носето и тече постојано.... Она имаше стомачен пред 2-3 недели, па минатата недела брат и (страшно помина-во 7 години прв пат му е така да фати стомачен), ми беше страв пак да не фати, одма и дадов Пролифе ампулине.....
Мајки што може да значи нееднаква боја на столица, вчера приметив кај син ми дел од столицатата како кафеави топченча а дел цела кака ама како бела боја, многу светла. Не е болен сега фала богу, по 1 млечен оброк јаде во денот обично.Дали има простор за грижа?Има 6 год и веќе сам оди во вц, вчера видов случајно, незнам дали е само вчера или било и предходно, преку недела сум на раб.Му реков да му каже на татко ама којзнае дали ке ме послушаат, мисла ми е.
Денеска правевме крвна слика,од петокот детето е со температура која стигаше и до 39.2 исто така ни рекоја ептен црвено грло. Многу ме плаши тоа што лимфоцити се покачени,иако 3 доктори ми рекоја дека се покачени вирусно. Железото исто така паднато од вирусот. Меѓутоа не сум мирна... Дали некоја мајка се соочила со покачени лимфоцити?
А дали кај вашите биле нормални леукоцитите и црп? Тоа ме плаши кај нас тие две се нормални,а лимфоцити покачени.
Денес приметив дека и мириса доста јако гениталната регија на малата, 23 месеци е, претходниве денови ништо немаше. Ја мијам после какање обавезно, од што може да е? Прееска пред легнување накај 8ипол ја измив, и сменив пелена сега зошто ја преполнува, гледам пак замирисана.
Во ред е крвната слика, не знам зошто толку често правите. Леукоцитите кај деца и повисоки се некогаш, кај двете деца мои 10 се обично.
Мојата е без пелена ама вака кога се случувало сум приметила дека е од неубаво измивање. Кај усните измиј ја поубаво, со туферче после бањање ако треба помини. Зимоска кога бевме во хотел многу беше незгодно бањањето, никако не можев да ја измијам ко што треба и на секое мочање мирисаше си викам што му е на детево, дојдовме дома си ја измив како што треба и толку беше. И сега стално после бањање убаво ја бришам со суво и мачкам крема.
Здраво, може ли да ми препорачате нешто за затнатно носе? Ќерка ми е 14 месеци и првпат е волку затната, едвај дише навечер. Имате ли добро искуство со Респиратол лепенките?
Jas probav nekolku pati od lepenkite ima efekt ama mojata se nervirase i samo se prevrtuvase vo spienje deka jako mirisaat. Redovno cistenje so fizioloski i nekoe sprejce i ke bide ok i da spie na podkrenato
Дали сте правеле инхалации со кортаир подолг временски период? Нас 1 месец ни препишаа и во мај сме на контрола кај пулмолог во Козле. Не е многу 1 месец? Ми рекоа може и до Јуни да тера.. Иначе со чести наоди е ама овој пат пневмонија направи пиеше сумамед 6 дена,инхалации со кортаир 20 дена и 5 дена со ипратом Иначе има подобрување во наодот,во петок пак сме на контрола.