Женски колки мали лажички бруфен за темп. да дадам на 3 годишно дете, 15 кг. е? Нема шприц а е кај свекрва ми, не може ни да искочи да земе од аптека. Ако некоја знае ве молам за инфо, не ми се јавува педијатарот.
Дали некој правел пнеумослајд во скоро време? Од Козле ни рекоа мора да направиме,матичната незнае за каде да дава упат.. Вика нема реагенси тешко да завршите работа п на крај ни даде за институт (клиника) ако нема реагенси,во сите приватни лаборатории го прават ова испитување?
Дали може да не е до оздравено дете и после антибиотик и капки за уши? Пред една недела бевме на доктор до недела пиеше антибиотик и капки за уши, сега пак има температура.. А дома беше не ја носев во градинка. Може ли да е нешто страшно честа температура?
Да претешко и кај Миронска исто. Јас мислев приватно сте биле. На државно невозможно е да закажеш преглед а многу ни е потребно да одиме за син ми
Викаат нема потреба за дете, не се испитува крв на дете. Те прашува кско е дали јаде, дали е активно и тоа .. Еднаш едвај ги убедив на болница да и земаат брис за бактерија со тоа што не си одев додека не и зема
И јас добив таква информација дека приватно нема. За државно од септември чекаме термин и нема. Уште малце година дена како чекам и бркам термин. Незз што да правам
Баш пред некој ден на мој термин видов имаше друга докторка наместо Миронска,пред тоа Миронска и Хасани беа сега стои Арјета Хасани и Гордица Бежоски видете пробајте кај другава докторка може ќе фатите термин.
Дали досега сте патувале а детето да има тт? Од вчера качува грлото ја боли а вака весела е. Тт 38 со 2 3
Дали некоја мајка се соочила со гликоза? Докторот ми рече дека е,покачена поради тоа што прима електролити. Секако кога ќе завршиме со терапија ќе провериме пак.
Мајки, дали некоја од вас може да знае шо инсект ја има каснато? Комарец не ми личи.. вчера се жалеше дека ја чеша ама не се познаваше ништо, сабајле стана малце и беше црвенко, за сега да и е отечено многу. Ја боли повеќе него што ја чеша. Аптека ни дадоја маст и сируп за алергија. Не знам дали да ја носам одма на лекар или да видиме до утре.
Ако електролитите содржат шеќер, може е од тоа или брзо пред земање крв да јадело детето. Не знам за колкаво дете се работи. По потреба направете и тримесечен просек на шеќерот во крвта.