Почни си панцеф одма, не се мачи. Маж ми пиеше антибиотик јас не. Ќе ти помине. Бебево после 20 дена можам да кажам дека е подобро. Му помина бронхитот, па го повтори болеста со бактерија.
Ете прочитај, пишував. Истиот вирус е. Идеална к.слика а клинички крш децава. Големиот пројде со инхалации со кортико, малото со бронхит и антибиотик
Колку ви траепе вирусот? Не си го препознавам детето и испиен антибиотик и три дена линкоцјн и урбазон боцкање и синоќа на инфузија едвај ја спушти. Малаксана е скроз само лежи и спие . Нема сила за ништо
Sto davate za zapek? Detevo ne mi e kakano od petokot. I drugpat i se slucuvalo na promena na sredina da ne odi vo wc nekolku dena ama sega ja boli i sama prekinuva da dava napon da se iskaka...nekoj sirup efikasen za instant proteruvanje za dete od 3 god? Utre ke ja butam supa ovosje kompot od suvi slivi i slicno ama sakam cepot da go izbegnam
Чај од ким, компот од слива, ххрана богата со растителни влакна и мннтечнпсти, сируп пиколакс сум давала, имаше и некој друг ама го купив и не дадов како лек се води порталак, клизма му стави мм одманпосле неа се искака, ама повеќе психолошки е веќе штом си го враќа сама ист беше и мојов плачење препотување болки во меше ама не седнуваше да кака, со мн зборење и убедување за некој ден се среди
Не фати мене и децата. Јас природно се лечев, мислев дека бронхит имам зашто од толку кашлање градите ме болеа. Поголемиот со хербион, малото алмацин пиеше. Се накашлуваат уште ама не е страшно, инаку многу страшна кашлица ме извадија од памет. Бевме и на море неколку дена, дали тоа помогна или толку траеше вирусот не знам.
пиши ми како се лечеше, и jac имам како минимум бронхит, пиjaм АЦЦ од вчера, чаеви од кромид и ловоров лист, денес ќе одам на доктор. не сакам да земам антибиотици ако е вирусно, зошто така и се случува некогаш бактериската инфекција отпосле како компликација на првичната да се јави, а човек само што завршил со антибиотиците што биле испиени фактички за џабе. па ајде уште еден и ете ти расипан желудник и после од тоа се друго ќе ти се лепи од уништен имунитет ама не е лесно да се најде баланс
Детево 13 месеци изеде кака од гулаб/врапче не знам, на количката било дур го шетав слушам нешто џвака, се избезумив . Пробав да го исповратам не успеав само еден шлајм излезе. Што би можело да му биде? Што да направам ? (((
Се зафркаваш? Мислам ние младите веќе знаеме дека тоа не постои... Глад, температура, болест... се може да е што не би лекувала со крстена вода.
Ништо посебно, стандард чаеви, прополис, мед, лимонади, повеќе ц витамин, чистење нос редовно. Ако имаш почетен бронхит барем кортико инхалации да ти препишат, јас немав ама толку ме болеа градите што мислев дека имам тешко воспаление.
Следи го дали ќе повраќа, дали ќе има пролив или ќе го боли стомакот, ако покаже некаков симптом носи го на лекар.
Добро бе од форум ли треба да дознаам дека има вирус со течење нос и кашлање? Одам со мало бебе 7м кај матичен, нос тече, кашла, повраќа од шлаемот, крчи и дотичниот Паскалов да ми каже ништо не му е многу се замараш ти и да си излезе од ординација и врата да ми лупне пред нос Јас цела во прашалници останав Нормален ли е? Му личи ли вакво однесување на доктор, педијатар? Овој треба да се пријави. Колку само имам читано вака оставал деца и после по болници
Прашај матичен дали може прашок Смекта да дадеш. мојата кога беше 12 месеци испи малку отстојано млеко и превентивно ни дадоа смекта. ја собира содржината во желудникот што е и го обложува желудникот т.е. превентивно за тровање. Како сте?
Во глобала Ѓорѓи знам дека не зборува многу ама е добар дијагностичар. Ние од Виктор и Сандра сме презадоволни