Температурата е 3 дена. Потоа бргу се заморуваше поголемиот и цело време се препотуваше. Денес е 6 ден, сѐ уште е така. Малиот е на ден 2 со температурата.
Знам како е, сум патела од анксиозност и знам дека смирување психа трае до следната крвна слика или до следниот растечен нос. Плус тука повеќето не се доктори да кажат дали е во ред или не е. Сите споделуваме искуства и бараме потврда ама треба да бидеме свесни дека не треба да се ослонуваме само на мислења од форум. И се согласувам за барањето помош ако родителот пати од анксиозност.
Znam deka kaj deca limfocitite se povisoki kaj nego se namaleni 2.78 . So 33 % hgb 121 i slabo jade i eve rasteceno nose so prosiren sekret
Го забележав син ми овие неколку дена некако здивот му мириса па се помислив да не му даваат малце вода во градинка пошто и жешко времето, дали не би требало да ги нудат повеќе вода, треба и малце да го потсетуваш да пие, си мислам од тоа е и слабо мочка некако да не ми дехидрира и шо да преземам.
Како што гледам крвната слика е супер. Жлездите на вратот ги имам цел живот, а имам 36 години. И никогаш не се намалија. Откако се здебелив нормално се подповлекоа.
Пак кашла големиот, веќе што да давам за ова кашлање аман! Од ноќеска почна, а гледам о ну растекува нос. Што да давам за грлото?
Јас за грлото давам лизобакт со вкус на банана а за кашлањето Лихен Форте... И сега последно ни даде друг сируп за кашлање ехинавит со витамин ц..мојата е 4 години.
Дали некоја мајка осетила да му смета на бебе Лекоклар антибиотик? Знам дека е гаден, горчлив, не е убав како Зинатот пример, ама па синоќа многу се будеше во сон и многу пискаше. И нон стоп плаче и бара вода. Дали е од антибиотикот или е од скокот. Дури имав чувство како стомаче да го болеше од антибиотикот.
Лекоклар е тежок антибиотик, може и на стомаче да иритира. Течности давај повеќе, јас кога сум пиела душата мислам на него ми мирисаше.
А бе и мене кога ќе го испијам отпосле ми ствара горчина во уста и тешко на стомак. Веројатно и него го мачи плус тоа што викаш дека бара да пие вода.
Што ти кажа педијатар да те исплаши? Периферна размаска се прави на хематологија веројатно може и на детска клиника и покажува дали има абнормални клетки во крвта. Се прави со земање на крв. Ви препорачаа нешто такво да испитате или нешто сами си прочитавте?
Прслаж лизобакт, лихен форте не ни помага, сега со инхалации почнавме, и сируп за алергија, па ќе видиме. Се надевам нема да треба антибиотик.