Напрај сируп од ловоров лист има рецепт на нет, 7 дена сум давала над 2 години, и јас пиев пред бременост чудо е за кашлица
https://nmd.mk/sirup-od-lovorov-list-za-suva-kashlitsa-se-smiruva-za-den-dva/ Јас му давав два пати по еден шприц во денот од 5мл. Кај мене беше сува кашлица заприметив на крајот до седмиот ден ко го пиев веќе ме тераше на искашлување, и преку ноќ престанав исто и кај син ми. @Mumoftwo30
Суво кашла и крчи на левата страна еве има и тт, бевме на др ни дадоа инхалации и се живо пропратно, ако не се смири кашлицата утре сме пак, па изгледа антибиотик ќе дадат пак, 3 пат у месец дена.. мн се нервирам.
Колку дена смее да стои? Успат, дали знаете дали има термини за Пнеумослајд на државно? Ако не што пари се по приватниве?
Nema nikade reagensi na drzavno, pravevme prethodnata nedela vo Avicena 2850 mislam bese. Vo Biotek ne pravat pneumoslajd zosto pravat Avri i BacScreen ednoto e za virusi drugoto za bakterii i sve zaedno okolku 7-8000 mu doagja. Doktorkata ne sovetuvase pneumoslajd zosto najcest pricinitel e mycoplazma koja se dokazuva i so pneumoslajd, taka i izleze.
Син ми од вчера пак со температура. А утре летаме за Мк, ќе пукнам Друго ништо нема, ни кашлица ни носе. Давам ибупрофен и парацетамол на 4 саати и сабајле сме на преглед да го виде докторот со ушите како е. Ми е страв од летот да не направи некои компликации, може такво нешто? Има некој летано со авион со температура? Има опасност нешто или филм си правам? Освен капки за нос и цуцла што друго можам да правам за да му помогнам? Ве изгњавив во темата ама луѓе јас не можам повеќе. Презагрижена сум за син ми, се измачи. Една недела не е поминала без да качи над 39 температура, аман веќе
Еве и ние сме со тт, и мене ми е преку глава, 3 пат месецов ќе треба да пиеме антибиотик, ужас! Многу се нервирам. Исто на 4 саати качува тт, до колку му се качува?
И ќерка ми кашлаше ама бидејќи имаше многу шлајмови и ние правиме инхалација. Сега многу ретко се накашлува, ама многу носот и течеше земавме брис па се надевам дека нема некоја бактерија. Мислам овој вирус дека е само со тт не е поврзан со кашлицата бар кај нас.
Сум гуглала и јас на оваа тема, знам што си прочитала Не се секирај, не е ништо од тоа, пад на леукоцити со вируси, бактерии е сосема нормално. Страшно би било без симптоми да има лоша крвна слика. Кај нас беа 2, се пореметив, си се вратија во нормала за некој период
Не му дале се уште, чекаме резултати, ако има бактерија тогаш ќе му дадат, и ќе му биде 3 пат месецов..