Два дена беше супер, сега сабајлево носот се растече,нешто пак има закачено, ако се избори со едното сега со друго, може закачи нешто од болниците ко го носев, во градинка не го праќам. Минатата недела со температури беше, ич немам спиено утре сме на одмор не знам како ќе поминиме.
и моево. Пред 3 недели со температура крвна слика само леукоцитите покачени. После 2 недели пак крена температура траеше еден ден и помина
Чекаме да видиме дали ќерка ми ќе фати сипаници, можно е братучетката да има од градинка. Е сега прашањето ми е дали имате искуства со сипаници кај возрасни? Мм нема прележано и не знам што да очекуваме. На интернет се изначитав глупости, стандард... Не ја чувам од сипаници, треба да ги прележе евентуално.
Моите две деца прележаа едно по друго, маж ми цело време до нив не префати. Инаку и јас пред тоа читав и се исплашив, сакав да го изолирам ама остана дома. Наводно, поголеми се шансите да имаат компликации и ме советуваа ако префати да оди со време на инфективна.
Се зависи од имунитет и дали е со некои хронични болести. Ако си е здрав прав тогаш може да крене темп и цело тело да го боли нели машкоте и со 37 драмат мислат дека умираат а не пак со 39 али во глобала познаниците наши за 1 недела се оправија. Не читај на интернет зошто нормално е секој хронично болен човек било што да прележи одколку здрав прав
Со тт, многу осип. Вика најмачни ми беа на глава, не можев да легнам. Нормално не можел ни да се бричи, кошмари вика сонував.
Не не. Мислев на притисок,шеќер итн. Псоријазата е исто проблем али конкретно е на кожата па се лечи дури и да се воспали повеќе додека со внатрешните работи е по зезнато малце. Ќе помине со лесно само очекувај да ти драматизира повеќе ако закачи Да и ова е зезнато особено после тоа како далматинци изгледаа познанициве се зависно колку ќе се исфрлат.
Уште ништо не знаеме и веќе почна драматизирањето Јас па за мене не сум плашлива, ама за сите други коски ми се тресат совршено комбо
Кај мене ни мм ни свекрва ми немаа прележано и не фатија сега од големата. Малото и тоа не префати овој пат.
Мм прележа пред два месеци, 30+ е и исрекно не знаеме од кај фати, никој немаше во околина едино остана сумљата од малата некако да префати, а таа немаше ништо нит па ја фати од него после тоа, многу чудно. Иначе неделата пред да избиат тој турбо работа, вежбање и кога се исипа вика сега ми е јасно зошто немав сила, а вечерта пред да избиат имаше блага треска ама не ни мери темп мислеше прелада, избија и за три дена почнаа да му се сушат и немаше многу. Значи полесно здравје, а многу се плашеше зошто знаеше дека не е прележан и од малата дека ќе фати.
Фала ви на одговорите За машко-женските разлики во гледањето на нештата... другарка ми ми кажува деверот и снаата прележале пред некоја година со децата, ама вика добро поминаа, имаа само висока температура. Мм е другар со мажот и, зборувале на истата тема, вика брат ми многу лошо помина, со температури неколку дена.
Малата имаше бактерија во носот уште пред две недели, со црп 170, без други наоди (крвна слика и мокрача во ред), со брис од нос дознавме дека е хемофилус инфлуенца, и јас ја фатив. Пиеше панцеф 10 дена, сега веќе две недели откако дознавме за бактеријата и 4 после пиење антибиотик. Откако заврши со антибиотикот и почнаа мрсулчиња прозирни но голема количина се дави во нив. Денес на проверка на црп и е 23. Уште не е намалено, дали е недолечена или треба уште време за да се спушта или е нешто ново?? Инаку и јас бев со антибиотикот и мене ми се враќаат симптомите, почнав со болно грло и кашлање. Сега продолжен викенд, не знам дали да идеме по итни или нормално е треба време да се спушти?
Колку дена трае вирусот, немој да кажеш повеќе од 2 дена, јас шизнав од болки, темп не се симнува ни за жива глава не сакам ни да помислам дете да го фати. Аман од овие вируси
Само влечи со аспиратор и толку. Носко на нас ептен ни заврши работа зошто не иритираш ништо внатре за разлика од другите аспиратори рачни. Треба време да се спушти црп барем 2 недели од антибиотик. За на итни не оди ептен ако не качи темп.
Веќе качи температура од кога пишав и не и се спушта со сируп до 36,6 еве најмногу спуштена е 37,7. Ќе одиме утре сигурно негде на контрола зошто и мене симптомите ми се вратија, буквално во ист ден не спотера.