Утре ќе и пишам ептен ми е незгодно у недела да и пишувам. Во аптека прашав, вика чим нема др симптоми, личи на алергија. Ми даде сируп и рече со ациди да намачкам. Ќе видам до сабајле.
Носи го на лекар ако продолжува. Јас имам давано хидратон нео електролит единствен што не се осеќа дека е солен. Друга работа секгаш имај реглан сируп дома за не дај боже доколку вака ептен повраќа да пробаш да дадеш за да се смири.
Сигурно е сопрена крвта. Мачкај вазелин на местото и ќе се регенерира брзо рачунај тој предел е исто како и устата на лицето ете ќе се гризнеш и за неполн ден заздравува исто е и таму
А судо можам ли? Крвта е сопрена, не ја пече кога моча ама се познава исекотина овој пат, прошлиот не се гледаше оти беше удар јак и ја спаси полн памперс, па внатре беше малце повредена само, испаничив ептен кога видов сега
Месеци го прави ова, се наадевам не го боцка на секое детето за крвни слики. Ова е некој хипохондрик (и јас сум била) го знам стравот, но пре шубе ми е дека за детето се работи. Too much е ова…. Греота..
А што е чудно? Нормално е , така и треба да биде, ако не е така тогаш лекар. Почнува инфекција, самиот организам почнува да се бори , произведува леулоцити, качува неутрофили, се крева температура, се изборува со инфекција, и се враќа на нормала, спушта температура. Нема потреба да носите дете на боцкање за крвна слика. Мојов матичен не би дозволил крвна слика во овој случај, освен на одмор ако одиме утредента па и тоа е прашање. Бадијала ги пикате децава по амбуланти ќе закачат нешто друго чекајќи ред. Плус таа крвна слика не е меродавна. 3 дена така ако се однесува тогаш лекар и крвна слика, во спротивно нема потреба.
И синот имаше пред да завршат со училиште еден ден 38 тт, до вечерта ја спушти сам и не крена повеќе. Во одделението имаа повеќе деца парво, не знам дали тој се избори така или друг вирус беше ама најнормално е, и ко помал така креваше по еден ден без никакви симптоми.
Мислењето ми е исто ко на останатите членки, да не го малтретираш детето со крвни слики повеќе, некој во животот нема испитано толку колку детенцето. Трауми му правиш без потреба.
Poradi tt pedijatar makedonka rece super e se virus bilo i toa e poveke tecnosti probiotik a limfnite zlezdi se tuka
Чуден си ти ама навистина. Прво избриши ја сликата ти стои име и презиме од детето. Второ илјада пати ти кажавме дека можат да му се изгубат а можат и да му останат,што има чудно? Напипај се и ти на вратот ќе видиш дека имаш и ти. Да бев ко докторката ќе те пријавев или во најмала рака ќе разговарав со друг член на семејството,ама сериозно(за твојата состобја не за детето).
Nemam jas limfni zlezdi ako imat i tvoite decinja neka se zivi i zdrave i neka ne pazi od sekakvo zlo crp malko pokaceno ref do 10 . 6.88
Јас имам, ми ги знае и мојата матична. Знае ако има некоја нова а за старите не се ни секира од секогаш ми се. И престани со референтниве вредности не правиш глупи истото та истото. Црп-то е нормсално. Доста аман.